Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tramvaje do Hodolan nepojedou několik týdnů

OLOMOUC - Tramvajová doprava mezi centrem Olomouce a konečnou v Pavlovičkách jen tak obnovena nebude. Zatím vlaky se na trať již vrátily, poškození tramvajové tratě a trolejového vedení je daleko rozsáhlejší.

Dopravní podnik proto do odvolání na trasu od Hlavního nádraží po trase linky číslo 4 až do Pavloviček nasazuje náhradní autobusovou dopravu...


Požárem poškozený vlak při nočním odtahu z přejezdu (17. října 2023, České dráhy)

Škody na tramvajové trati, které způsobila úterní srážka vlaku s kamionem na železničním přejezdu v olomoucké části Bělidla, jsou nakonec rozsáhlejší, než se předpokládalo. Informovala o tom tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová. "Dopolední kontrola stavu kolejového svršku a tramvajových trolejí v oblasti včerejší nehody v olomoucké části Bělidla ukázala významné poškození infrastruktury Dopravního podniku města Olomouce. Obnovení tramvajové dopravy předpokládáme na základě stávající diagnostiky technického stavu tramvajové dráhy v řádu týdnů," uvedla ve středu v podvečer Sýkorová. 

Doplnila, že kolejový svršek bude nutné opravit v úseku zhruba 12 metrů dvoukolejně ve směru do Pavloviček. Poškozeno bylo také trolejové vedení. Vysoký žár jej přepálil nad oběma kolejemi, což mělo za následek prověšení trolejového drátu v celém napájecím úseku, který je od mostu přes řeku Bystřici po tramvajovou smyčku v Pavlovičkách. "Po dobu oprav bude zajištěna náhradní autobusová doprava X4, autobusy obsluhují všechny tramvajové zastávky v úseku Hlavní nádraží - Pavlovičky v intervalu 15 minut," upřesnila Sýkorová. 


Požár poškodil nejen koleje, ale také trolejové vedení (17. října 2023, Drážní inspekce)

České dráhy v noci na středu odtáhli nehodovým vlakem požárem zničený vůz do depa, ve 12.35 hodin následně na trati z Olomouce na Hrubou vodu obnovili provoz. Kriminalisté mezitím dokončili vyčíslování škod. Drážní inspekce již v úterý uvedla, že prvotní škody se odhadují ve výši 26,1 milionů korun, a to 15,5 milionu korun na vlaku, půl milionu na výstražnících, 10 milionů na nákladním automobilu a 100 tisíc na osobním autě. V průběhu středy pak byla celková škoda navýšena na 36 milionů korun, na železniční a tramvajové infrastruktuře byla totiž škoda vyčíslena na 10 milionů.

Při úterní nehodě, kdy se vlak na železničním přejezdu bez závor srazil s kamionem polské registrační značky, se zranilo pět osob. Čtyři osoby byly transportovány do Fakultní nemocnice Olomouc. "Dvě osoby se nadýchaly zplodin hoření, jedna cestující utrpěla pohmoždění krční páteře a řidič kamionu utrpěl úraz hlavy s otřesem mozku," upřesnili v úterý odpoledne zdravotníci. Drážní inspekce později dále uvedla, že mezi zraněnými byli i vlakvedoucí osobního vlaku a dva cestující z vlaku. Policie mezitím zatkla řidiče kamionu, kterého obvili pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

Čtěte také...
V Olomouci se střetl vlak s polským kamionem (vydáno 17. října 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Najeté tramvaje musel DP odtáhnout (17. října 2023, Dopravní podnik města Olomouce)

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!