Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Výpadky nebudou, Z-Group posílil počty řidičů

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - Se začátkem školního roku mnoho obyvatel Opavska a Vítkovska s napětím sleduje, jak je připraven dopravce Z-Group, který se v červenci potýkal s nedostatkem řidičů, kvůli čemu nevyjely desítky spojů.

Firma slibuje řadu opatření, aby k podobné situaci nedošlo. Od září se zvyšuje denní potřeba řidičů kvůli spojům, které o letních prázdninách nejezdí... 


Z-Group přijal řadu opatření, například posílil posily (16. července 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Začátek školního roku je spojen s výjezdem školních spojů a dalších linek, které v červenci a srpnu z důvodu školních letních prázdnin nejezdí. Jde přibližně o 5 až 10 procent spojů, které dohromady na Opavsku a Vítkovsku zvýší potřebu o devět řidičů. Informační portál Vlčoun.cz proto oslovil dopravní společnost Z-Group s dotazem, jak je na začátek školního roku připravena. Tiskový mluvčí Z-Group Miroslav Slaný zmínil, že dopravce se na toto období připravuje již delší dobu a přijal řadu opatření, která by měla přispět k úspěšnému zvládnutí intenzivnějšího provozu od začátku školního roku.

"Například jsme posílili dispečink. Nastavili jsme také řadu pravidel a postupů. Naše střediska v Opavě a v Kopřivnici, kde k výpadkům spojů během uplynulých dvou měsíců docházelo, byla výrazně posílena jak personálně, tak finančně a ekonomicky. Personálně posílen byl jak dispečink, tak především přibylo řidičů. Situaci posílili řidiči z Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého a Středočeského kraje," uvedl Miroslav Slaný s tím, že obě střediska mají nyní několik řidičů v záloze pro případ náhlého výpadku několika řidičů. To by mělo pokrýt situace, ke kterým docházelo během léta. Současně s tím firma udržuje také pracovní zálohy a stálý počet vypůjčených řidičů z jiných středisek.


I přes zvýšenou potřebu řidičů by neměl být nedostatek (3. ledna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

I přes tato opatření ale firma očekává, že začátek školního roku bude náročný. "Protože jsou jedinci, kteří se budou snažit vše sabotovat. S tím se potýkáme několik posledních měsíců. Věřím ale, že jsme připraveni na to, abychom vše hladce zvládli a všechny cestující odvezli," doplnil Slaný. I přesto, že v aktuálních dnech firma nemá podstav řidičů, tiskový mluvčí přiznal, že firma je personálně na hraně. Nejde ale o takový kritický nedostatek lidí, jako v létě, do optimálního počtu včetně optimální zálohy schází jednotky řidičů. 

Právě i proto pokračuje náborová kampaň na nové řidiče i další provozní zaměstnance. Z-Group například kromě řidičů hledá třeba technologa dopravy a další pracovní pozice. Nově příchozím řidičům Z-Group na Opavsku, Vítkovsku a Koprivnicku nabízí náborové příspěvky, rekvalifikaci a řadu benefitů. "V září budeme pořádat další dny otevřených dveří a náborové akce 'Zkus si řídit autobus'. Někteří řidiči nově přišli již k 1. září. Také v této věci spolupracujeme se starosty. Pracujeme nyní na projektu a myšlence 'vychovej si svého řidiče ze své obce, ten tě vždy odveze včas'," doplnil závěrem tiskový mluvčí společnosti Z-Group Miroslav Slaný. 


Řidiči by firmě již neměly chybět (3. ledna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

K prvním větším potížím došlo na přelomu června a července na Kopřivnicku a Novojičínsku. V polovině června se pak situace prakticky zhroutila na Opavsku a Vítkovsku, kde denně nejezdilo několik desítek spojů Dopravce to vysvětloval absencí pěti řidičů, kvůli čemu například ve středu 26. července nevyjelo 72 spojů. Nejvíce zasaženými obcemi bylo Vítkovsko. Starostové obcí se tak obraceli na vedení kraje s žádostí o urychlenou nápravu. Koordinátor krajské dopravy KODIS pak denně přijímal desítky stížností na neodjeté spoje společnosti Z-Group. 

Čtěte také...
Z-Group se potýká s výpadky, situaci ale řeší (vydáno 19. července 2023)
Na Opavsku stále denně nejezdí desítky spojů (vydáno 28. července 2023)
S nedostatkem řidičů se Z-Group stále potýká (vydáno 1. srpna 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


První provozní den ČSAD Vsetín, dnešního Z-Group (10. června 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!