Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Opavsku stále denně nejezdí desítky spojů

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - Neutěšená situace, kdy denně nejede přes šest desítek spojů, komplikuje cestování na Opavsku a Vítkovsku. Dopravce slíbil nápravu, ale až koncem příštího týdne. Vedení kraje už dochází trpělivost...

Pokud se situace, která nyní nastala v okresech Opava a Nový Jičín, nezlepší, je možné vyhlásit nové výběrové řízení a hledat nového dopravce...


V pracovních dnech nevyjelo o přes 60 spojů (3. ledna 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Na desítky spojů na Opavsku, Vítkovsku a Novojičínsku čekají v těchto dnech cestující marně. Problémem bývají první ranní a poslední večerní spoje, které jsou pro některé cestující jedinou možností, jak se dopravit do práce nebo naopak domů. Dopravce Z-Group nevypravil část autobusových linek, které má zajistit na základě smluv uzavřených s Moravskoslezským krajem na poskytování veřejných služeb v přepravě cestujících veřejnou linkovou osobní dopravou. Dopravce tento stav vysvětluje problémy spojenými s absencí řidičů, což potvrdil i tiskový mluvčí společnosti Miroslav Slaný.

"Příčinou je výpadek několika řidičů. Sešlo se nám čerpání starých a nových dovolených u našich řidičů a do toho nám několik řidičů onemocnělo. Výsledkem je, že tento týden nám chybí na Opavsku 5 řidičů. Proto v těchto dnech nevyjíždí několik desítek spojů denně," uvedl Slaný s tím, že lepší situace by měla nastat v závěru příštího týdne. "Vypomůžou nám naše sesterské dopravní společnosti z holdingu Z-Group bus z jiných části republiky. Tak například včera přijel jeden řidič z Plzně, během víkendu přijede několik řidičů z Karlových Varů," dodal Slaný. 

Čtěte také...
Z-Group se potýká s výpadky, situaci ale řeší (vydáno 19. července 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Dopravci Z-Group na Opavsku nyní chybí 5 řidičů (16. července 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Protože ale dopravce neplní povinnosti z uzavřených smluv, uděluje mu Moravskoslezský kraj za nezajištění spojů sankce, které jdou do milionů. "Pokud se situace, která nyní nastala v okresech Opava a Nový Jičín, nezlepší, je možné vyhlásit nové výběrové řízení a hledat nového dopravce," informovala včera odpoledne tisková mluvčí Moravskoslezského kraje Miroslava Chlebounová s tím, že ale jde o zdlouhavý proces, který se neuskuteční během několika týdnů. Kraj nyní nemá vlastní autobusy tak, aby mohl linky operativně zajistit. Je tak odkázán na další dopravce, kteří ovšem také zápasí s nedostatkem řidičů a nemají potřebný počet autobusů na tak rozsáhlý výpadek.

Koordinátor integrovaného dopravního systému ODIS vždy večer zveřejňuje podle informací od dopravce Z-Group v sekci Mimořádné výluky aktualizovaný seznam spojů, které následující den nevyjedou. "Situace se neustále mění, takže je takřka nemožné včas informovat cestující veřejnost o změnách," doplnila Chlebounová s tím, že cestující v případě nezajištění spojů nemá právo na náhradu škody. Může si jen od dopravce nechat vydat potvrzení o tom, že daný spoj nejel. 

Informační portál Vlčoun.cz připravuje rozsáhlejší článek, který zveřejní začátkem příštího týdne. V tuto chvíli ještě čeká na vyjádření některých oslovených subjektů. 


Pokud se situace neuklidní, začne hledání nového dopravce (3. ledna 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!