Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brno nakoupí parciální trolejbusy i minibusy

BRNO - Celkem šedesát nových vozidel městské dopravy začne v průběhu roku sloužit cestujícím v brněnské městské dopravě. Součástí dodávky je například deset parciálních trolejbusů nebo stejný počet minibusů.

Realizován bude i projekt Řídící informační systém RIS II, který zajistí například přechod z analogu do digitální radiové sítě...


Cestující se dočkají desítek nových vozů (16. srpna 2017, Filip Vlček).

"V oblasti vozidel bude Dopravní podnik města Brna pokračovat v úspěšném programu rekonstrukce a modernizace tramvají typu T3 a K2 na Vario LF a Vario LF2," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz tisková mluvčí brněnského dopravního podniku Barbora Lukšová. V letošním roce tak budou tímto způsobem modernizovány tři tramvaje na typ LF a další tři pak na typ LF2.

Co se týče trolejbusové dopravy, tak tady dopravce plánuje pořízení deseti parciálních trolejbusů, tedy vozů s alternativním pohonem. "Výhodou těchto vozů je možný pohyb vlastním pohonem při objíždění překážek, výpadcích napětí či pohyb po trase v úsecích bez trolejového vedení," zdůraznila Lukšová. Vozy budou kompletně nízkopodlažní a vybavené klimatizací. První tři vozy z této dodávky budou do Brna dodány do konce března, zbývajících sedm trolejbusů pak do vozoven v Brně dojedou nejpozději do konce srpna.


Městskou dopravu omladí šestice nových tramvají (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Nejvíce ale hodlá dopravní podnik investovat do autobusů s pohonem na zemní plyn a do minibusů. Do konce dubna letošního roku by tak mělo do Brna dorazit 11 nízkopodlažních kloubových a 16 nízkopodlažních dvounápravových autobusů. V červnu pak bude následovat zbývajících 10 kloubových autobusů. V tomto ohledu pak bude moci Dopravní podnik města Brna vyřadit starší autobusy Karosa řady B961, B941 a Citelis 18M.

Na linky s nižší přepravní poptávkou v okrajových dobách provozního dne pak bude určena dodávka celkem 10 minibusů s kapacitou až pro 37 cestujících. "Především je s nimi počítáno na linkách s potřebou malokapacitní přepravy," doplnila Lukšová s tím, že se předpokládá jejich dodávání v měsíčních cyklech po dvou vozech.


Dodány budou také parciální trolejbusy (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Nejrozsáhlejším projektem, který bude v letošním roce realizován, je ale Řídící informační systém pro MHD Brno - RIS II. "Součástí projektu je především přechod analogové komunikace vozidel dopravního podniku do digitální radiové sítě či modernizace palubního a informačního systému vozidel městské hromadné dopravy dodáním nových palubních počítačů a souvisejících komponentů," vyčetla část rozsahu projektu mluvčí Barbora Lukšová. Součástí projektu je také náhrada stávajícího dispečerského pracoviště.

Projekt zahrnuje dodávku programu pro automatické vyhodnocování stavů vozidel a dopravní situace, umožní lepší provázanost komunikace mezi dispečinkem dopravního podniku a dispečinkem KORDIS JMK a zajistí přímé řízení zastávkových elektronických informačních panelů z dispečinku Dopravního podniku města Brna.


Tramvaje ale letos obdrží nejméně nových vozidel (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!