Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

AKTUÁLNĚ: Železnici brzdí sesuvy i povodně

ČESKÁ REPUBLIKA - Nejen železniční dopravu v neděli odpoledne komplikují přívalové deště. Po podmáčení svahu došlo k zaplavení tratě mezi Plzní a Starým Plzencem, vlaky nejezdí ani na Domažlicku a problémy mají i autobusy.

/AKTUÁLNĚ K 21.41 HODIN/ Deště odpoledne zaplavily přejezdy a podemlely železniční trať u Jinců, v podvečer se sesunul svah na Švestkové dráze...


Zaplavená trať u Plzně (2. června 2024, Správa železnic)

Zaplavená trať na několik dní zastavila vlaky na trati 191 mezi Plzní a Starým Plzencem. Po přívalových deštích, které v průběhu dne přechází přes celou republiku, zde došlo k zaplavení a následnému sesuvu půdy a pádu stromu na jednokolejnou železniční trať. "Odhad závalu je zhruba 36 metrů krychlových. Správa tratí na místo povolala techniku na odbagrování sesuvu. Předpoklad obnovení provozu je v úterý 4. června," uvedla Správa železnic. Rychlíky jsou mezi stanicemi Plzeň hlavní nádraží a Nezvěstice odřeknuty bez náhrady, a to z důvodu nesjízdnosti silnic. Jakmile to bude možné, začnou jezdit náhradní autobusy.

Zaplavena byla také trať 185 v úseku Domažlice - Kdyně. Podle webu dopravce GW Train došlo k zaplavení jednoho železničního přejezdu, i tady je zastavená vlaková doprava. Na místě jsou hasiči. Poškození železniční tratě je i tady asi vážnější, protože zatímco dopravce neuvádí předpokládaný termín obnovení provozu, Správa železnic sem vlaky pustí nejdříve v pondělí po 18.00 hodině. Krátce po půl čtvrté se k omezením přidalo také částečné zaplavení železniční stanice v Dobřanech. Provoz mezi stanicemi Dobřany a Chlumčany u Dobřan byl přerušen přibližně hodinu.

Čtěte také...
Starý Plzenec: Zaplavenou trať zprovozní asi až v úterý (vydáno 2. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Zaplavená trať u Plzně (2. června 2024, Správa železnic)

Zaplavení komunikací ale komplikuje dopravu v Plzeňském kraji i na silnicích. Autobusová linka 462 ze Sušic do Plzně nezajíždí do Losiné, linka číslo 421 mezi Plzní a Přešticemi nebude obsluhovat zastávky mezi Robčicemi a Dolními Lukavicemi. Linka Autobusová linka číslo 523 vedená z Rožmitálu pod Třemšínem do Plzně bude mezi Starým Plzencem a Plzní vedena odklonem a navíc od Starého Plzence jezdí zpožděná kvůli vyčkávání na zprůjezdnění po odčerpávání vody poblíž mostu přes řeku Úslavu. Blesková povodeň pak zcela zpustošila Štěnovice, kam pravděpodobně budou autobusy krajských linek zajíždět až po vyčištění silnic od nánosů bahna. 

Problémy byly okolo poledne i v Jihočeském kraji

S problémy se potýkali řidiči také v Českých Budějovicích, kde voda zaplavila některé důležité křižovatky. V půl jedné tak došlo k zaplaení křižovatky ulic Na Dlouhé louce a Husova u českobudějovického výstaviště a provoz byl na místě regulován strážníky městské policie. Okolo 13.00 hodiny pak došlo také k zaplavení křižovatky ulic Milady Horákové a Branišovská k zatopení části komunikace. "Provoz je regulován Městskou policií a HZS. Místo je v současné době průjezdné pouze pro autobusy MHD, použijte vhodné objízdné trasy," uvedly České Budějovice na svých sociálních sítích.


Zaplavená trať u Plzně (2. června 2024, Správa železnic)

Jak přívalové srážky postupovaly nebo vznikaly, doprava byla omezována na dalších místech republiky. Provoz byl odpoledne zastaven také na železniční trati mezi Libuní a Lomnicí nad Popelkou, kde vlak zastavil před spadlým stromem. V 17.29 hodin došlo podle webu Českých drah k zaplavení železničního přejezdu na trati číslo 200 mezi Lochovicemi a Jincemi a k podemletí tratě mezi Jincemi a Bratkovicemi, a proto byla doprava zastavena i v tomto úseku s předpokládaným zprovozněním v pondělí v poledne. Náhradní dopravu České dráhy zajistily.

Deště i večer zaplavovaly kolejiště, sesunul se další svah

A spadlý strom v promáčeném svahu spadl v 18.55 hodin na trať 174 mezi Roztoky u Křivoklátu a Zbečnem. I tady je zastavená doprava. S dalšími dopravními komplikacemi počítat až do nočních hodin. Na mnoha místech je pak kvůli podmáčené trati omezena doprava. V podvečer voda zaplavila kolejiště a železniční trať mezi Poběžovicemi a Klenčí pod Čerchovem, na místě zasahují hasiči z Hasičského záchranného sboru Správy železnic a předpokládá se obnovení provozu ještě během dnešního večera. 


Zaplavené kolejiště stanice v Poběžovicích (2. června 2024, Správa železnic)

Okolo půl deváté večer pak došlo k dalšímu sesuvu deštěm nasycené zeminy na trať číslo 114 v Ústeckém kraji. "Z důvodu sesuvu svahu v úseku tratě Správy železnic Litoměřice horní nádraží - Lovosice je do odvolání zavedena náhradní doprava," uvádí dopravce AŽD Praha na svém webu. České dráhy ke stejnému omezení doplnily, že provoz bude zastaven nejméně do středečního večera, Správa železnic dokonce až do konce příštího týdne. 

Hrozí silné deště a zvedání hladin řek

Meteorologové na neděli vydali výstrahu prvního stupně pro celou republiku na možnost výskytu bouřek a krátkých přívalových dešťů. V Plzeňském kraji je pak tato výstrahu zvýšena na druhý stupeň a navíc je přidána výstraha třetího stupně na možnost náhlého zvýšení hladin řek toků. Tato výstraha platí v okresech Stod, Horšovský Týn a Domažlice. A podobná výstraha byla vydána pro západní Čechy i na pondělí. Informační portál Vlčoun.cz bude situaci průběžně sledovat. 


Zaplavené kolejiště v Poběžovicích (2. června 2024, Správa železnic)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!