Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Odstartoval sedmý ročník Czechbusu

PRAHA - Výstaviště Incheba Praha v pražských Holešovicích ode dneška až do čtvrtka 23. listopadu je dějištěm již sedmého ročníku veletrhu Czechbus. Ten i letos představí novinky na poli veřejné dopravy.

/AKTUALIZACE v 13.00 hodin/ Informační portál Vlčoun.cz coby mediální partner čtenářům přináší online zpravodajství z prvního dne...


Autobusy jsou i venku - ilustrační foto (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Sedmý ročník veletrhu Czechbus je v mnohém výjimečný. Představí až závratné množství novinek a premiér. "Nejaktuálnějším premiérou je prezentace aktivního dopravce společnosti FlixBus, která bude prezentovat linkový autobus SETRA o délce víc jak 13 metrů a 2 patrové krasavce Van Hool a Setra," uvedl organizátor Czechbusu Jan Novotný. A ani letos si Informační portál Vlčoun.cz nemohl veletrh nechat ujít, a tak pro své čtenáře po celý dnešek přinášet online zpravodajství s tím nejdůležitějším, co výrobci autobusů a další techniky na Czechbusu představili:

13.00 hodin: Organizator Jan Novotný zahajuje sedmý ročník veletrhu Czechbus. Vyzdvihuje toleranci vystavovatelů po vichřici, která poškodila areál výstaviště. Nyní vítá hosty a další pozvané účastníky. Michal Kraus, předseda Sdružení dopravních podniků, doufá, že příští rok bude veletrh jediným veletrhem a že předčí i takové vystavy, jako tu v Kortrijku. Novým generálním partnerem veletrhu je Arriva Transport. Veletrh Czechbus 2017 je oficiálně zahájen.

12.30 hodin: Poslední oficiální tisková konference společnosti Ekova Electric začala. Zástupci firmy představili svůj elektrobus Electro 12T s obsaditelností 28 míst k sezení a 59 je stání. V tuto chvíli výrobce vyjednává o testování elektrobusů v Praze na lince z Palmovky do Letňan a dělá také v Opavě na lince číslo 221. Obojí je záležitostí příštího roku. Firma má koupenou dokumentaci od společnosti Tedom, která se už výrobou autobusů nezabývá, ale servis zajišťuje ještě pět let až do roku 2022. 

11.35 hodin: Mercedes představil autobus Tourismo. V loňském roce prodala společnost přes 2 tisíce autobusů tohoto typu. Vůz se vyznačuje vysokou spolehlivostí a nízkou spotřebou paliva až ó sedm procent. Mercedes představil také novou ekonomickou variantu s ještě nižší spotřebou. Vozy se vyznačují světlým interiérem, novou klimatizací a upravenými sedačkami. Vůz Setra 531DT je zájezdový autobus s vysokým komfortem. Nová verze je doplněna ó informační panel, stěrač pro horní patro, led světla či novým designem. Nechybí ani nová bezbariérová toaleta či inovovaná kuchyně. Novinkou je také aplikace Omniplus on, kdy řidič bude mít základní aktuální informace ó vozu ihned v mobilu. Dá se tak předejít poruchám či servisním zásahům. Aplikace bude k dispozici od příštího roku. Venkovní plocha pak nabízí prezentaci vozu Mercedes-Benz CapaCity, který testuje pražský dopravní podnik na lince číslo 119.

10.45 hodin: Společnost SOR je dalším významným výrobcem autobusů. V letošním roce firma, která loni oslavila 25. výročí, prodává stovku elektrobusů. Na provoz elektrobusů se připravuje řada dopravních podniků, jako například v Hradci Králové či Košicích. Elektromobilita se tak stává vyhledávaným artiklem. Letos SOR připravuje kloubový autobus rady NS, jehož dvanáctimetrovou dieselovou verzi firma ukázala. Jeden z exponátů je upravený SOR se dvěma dveřmi a zavazadlovými koši. Na venkovní ploše je pak představen elektrobus EBN 11, který byl v Praze dlouhodobě testován. Firma zmínila také novinku v podobě nových webových stránek.

10.05 hodin: Společnost Škoda Electric představila na sedmém ročníku veletrhu Czechbus nový elektrobus Škoda E'City. Nový vůz vznikl na základě spolupráce s firmou Iveco, která dodala karoserii. Elektrobusy jsou podle podle obchodního ředitele Radka Svobody velký trend. Nově představený model E'City je zajímavý především modulární koncepcí výzbroje, která umožňuje snadno přizpůsobit požadavkům konkrétního zákazníka. k dvanáctimetrové verzi brzy přibude také kloubová osmnáctimetrová.

09.20 hodin: Iveco Bus je dvojkou na evropském trhu, na Českém trhu je dokonce jedničkou. Z posledních zakázek připomeňme například nedávno podepsanou dodávku téměř 400 autobusů pro dopravce BusLine. Iveco je propagátorem technologie na zemní plyn a elektromobility, kde zmiňme například Urbanwaye nebo Crealisy. Novinkou je parciální trolejbus Crealis In-motion-charge, který díky zabudované baterii dokáže dojet deset až patnáct kilometrů například z tratě do depa a zpět. Iveco dokonce pokořilo hranici 30 tisíc vyrobených autobusů Crossway. Další novinkou je třínápravový Crossway, který má vynikající manévrovatelnost.

08.55 hodin: Za pár minut začíná první tisková konference na veletrhu Czechbus. Tentokrát jako první své novinky představí společnost Iveco Bus, následovat budou Škoda Electric, SOR, Evobus a na závěr prezentaci připravuje ostravská Ekova. Ve 13.00 hodin se pak uprostřed pravého křídla veletržního paláce uskuteční slavnostní zahájení veletrhu. I u toho Vlčoun.cz nebude chybět.

08.30 hodin: Informační portál Vlčoun.cz čtenáře vítá u dnešního online zpravodajství. Během něj vás obecně seznámíme s odprezentovanými novinkami, detailně se pak k jednotlivým vystavovatelům budeme vracet od 27. listopadu až do poloviny prosince.


Solaris se letos neúčastní - ilustrační foto (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Ačkoli to původně vypadalo, že se veletrh bude muset přesunout nebo zrušit, vše dopadlo dobře. Přes republiku se totiž v neděli 29. října přehnala vichřice, která poškodila střechu Střední haly Průmyslového paláce Výstaviště v Holešovicích. Tento výstavní prostor je proto na několik měsíců uzavřen a stále probíhají práce na likvidaci zbytků střechy. Díky obrovskému pochopení vystavovatelů se podařilo přesunout všechny firmy ze Střední haly do Levého křídla.

Čtěte také...
- Czechbus se blíží, výstaviště zaplní za dva týdny (vydáno 8. listopadu 2017).
- ONLINE: Vichřice zpustošila železniční tratě (vydáno 29. října 2017).
- Czechbus se plní, letos se obejde bez Solarisu (vydáno 26. července 2017).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Iveco se účastní pravidelně - ilustrační foto (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!