Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Vichřice zpustošila železniční tratě

ČESKÁ REPUBLIKA - Výstrahy meteorologů se naplnily a Českou republiku v neděli zasáhl silný vítr. Vlaky nejezdily na šedesáti tratích, například z Prahy do Českých Budějovic. Ve většině případů nejezdily ani náhradní autobusy.

/AKTUALIZOVÁNO 21.25 hodin/ Informační portál Vlčoun.cz od rána sledoval dopravní dění napříč Českou republikou online...


Cestujících na pražském hlavním nádraží ubývá (29. října 2017, čtenář Jaroslav Mareš).

21.25 hodin:
(ČR) 
Informační portál Vlčoun.cz v tuto chvíli ukončuje ONLINE zpravodajství z celého dnešního dne. Celá redakce pro vás připravovala a sbírala postřehy z České republiky od brzkých ranních hodin jako první. V následujících dnech se k dnešnímu řádění přírodního živlu budeme ještě průběžně vracet. Děkujeme vám za pozornost a přejeme klidný zbytek dnešního večera a úspěšný začátek týdne.

21.15 hodin:
(ČR) 
Vlaky se pomalu vrací na další železniční tratě. České dráhy evidují ještě 38 tratí, na kterých je zastavený provoz, a i tento počet pozvolna klesá. Nejhorší situace panuje stále v Jihočeském a Libereckém kraji. V Jihočeském kraji je zastavena doprava mezi Veselím nad Lužnicí a Čerčany s tím, že železničáři ve 23.00 hodin předpokládají obnovení provozu z Veselí nad Lužnicí do Tábora. Na Liberecku pak až do nočních hodin trvá preventivní zastavení provozu na většině tratích. Správa železniční dopravní cesty na nich podle hejtmana Martina Půty zastavila provoz pro časté pády stromů. V pondělí nepojede také lanovka na Ještěd ani lanovka v pražské zoologické zahradě.

20.43 hodin:
(OLOMOUCKÝ KRAJ) 
Komplikace v železniční dopravě na Olomoucku ustávají, do pohybu se dávají také první rychlíky mezi stanicemi Zábřeh na Moravě a Olomouc hlavní nádraží, kde se zastavily po poškození trolejového vedení v odpoledních hodinách.

20.04 hodin:
(ČR) 
Počet tratí, kde je zastaven provoz, klesá. Podle údajů z webu Českých drah nyní stojí provoz na 45 tratích včetně lanové dráhy na Ještěd. U většiny tratí je avizováno obnovení provozu okolo 22.00 hodiny, u desítky tratí je pak avizováno do nočních hodin. Poškození většího rozsahu je pravděpodobně na mezinárodní trati 142 mezi Perninkem a Johanngeorgenstadtem. Vlaky tady budou nahrazeny autobusy do pondělního dopoledne. Z důvodu vichru bude v pondělí trvat výluka také na lanové dráze na Ještěd.

19.51 hodin:
(JIHOČESKÝ KRAJ)
České dráhy informovaly, že provoz z Veselí nad Lužnicí do Tábora bude obnoven po 23.00 hodině.


Autobusy z Českých Budějovic do Prahy jsou vyprodané (29. října 2017, František Živnůstka).

19.36 hodin:
(JIHOČESKÝ KRAJ) 
Správě železniční dopravní cesty se především v jižních Čechách daří postupně odklízet popadané stromy z vedlejších regionálních tratí. Provoz se tak podařilo obnovit mezi Nepomukem a Českými Budějovicemi, z Tábora do Ražic, z Křemže do Zlaté Koruny a z Velešína do Kaplice. Páteřní trať z Českých Budějovic, respektive z Veselí nad Lužnicí do Prahy zůstává dál uzavřená a stále platí, že není možné zavést náhradní autobosovou dopravu.

19.34 hodin:
(OLOMOUC) 
Na Olomoucku se pomalu rozjíždí vlaky mezi Olomoucí a Zábřehem na Moravě. Provoz osobních vlaků se na trati pomalu vrací, rychlíky a vlaky vyšší kvality, u kterých byl ohlášen odklon, odklonem přes Šumberk, případně Brno, jedou odklonem, další vlaky už budou také vedeny ve své trase. 

19.08 hodin:
(ČR)
Správě železniční dopravní cesty se nedaří obnovit provoz na několika desítkách tratí, podle webu Českých drah stojí vlaky na šesti desítkách tratí. Problémy mají cestující s Českými drahami, RegioJetem, Leoexpressem, Arriva expresem či GW Train Regio.

18.59 hodin:
(MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ) 
Větrná smršť dorazila také do Moravskoslezského kraje. Mezi stanicemi Háje ve Slezsku a Děhylov na trati z Ostravy do Opavy je již od odpoledne zastaven provoz. Omezení se dotýká jak osobních vlaků, tak rychlíků z Olomouce. Zrušen je také přímý vlak IC 542 z Prahy do Opavy, který mezi Ostravou Svinovem do Opavy východu dnes nepojede. Stromy popadaly také mezi Branticemi a Miloticemi nad Opavou, do jednoho z nich najel nákladní vlak. Doprava tady bude stát nejméně do 21.00 hodin.

18.16 hodin:
(ČESKÉ BUDĚJOVICE) 
Cestující, kteří uvízli v Českých Budějovicích, pomalu odjíždí pravidelnými dálkovými autobusovými linkami. Spoje dopravců RegioJet a Flixbus jsou podle sdělení fotoreportéra Informačního portálu Vlčoun.cz Františka Živnůstky, který na jihu Čech dnes uvízl, vyprodány až do pondělního dopoledne.

17.53 hodin:
(ČR) 
České dráhy na svých webových stránkách informovaly, že z důvodu kalamitního stavu prodloužily platnost vydaných jízdenek. U většiny vlaků vznikají zpoždění, vlaky musí jezdit sníženou rychlostí a mnohdy ani nelze, vzhledem k nesjízdnosti silnic, zajistit náhradní autobusovou dopravu. Jízdenky, u nichž je platnost pouze do dnešní půlnoci, bude jejich platnost prodloužena nejméně o 12 hodin.

17.38 hodin:
(OLOMOUC)
Nákladní vlak odpoledne vjel mezi Olomoucí a Zábřehem na Moravě do spadlého trolejového vedení a je zastaven provoz na obou kolejích. V omezené míře jsou zajištěny odklony dálkových vlaků přes Šumperk a Uničov, respektive variantně také přes Brno. "Náhradní dopravu není možné u dálkových vlaků zajištěna, a to jednak vzhledem ke kapacitě vlaků a také z důvodu bezpečnosti cestujících, kdy silnice nejsou bezpečné," uvedl tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Potíže řeší nejen České dráhy, ale také Leo Express a RegioJet. "Všechny spoje RegioJetu jsou zastaveny s přepokladem několikahodinových zpoždění. Cestujícím doporučujeme využít jiný způsob dopravy, popřípadně cestu přerezervovat na zítra," uvádí dopravce na webu. Vlaky 1016 a 1017 jsou odřeknuty v celé trase.

17.22 hodin:
(PRAHA) 
Pražské hlavní nádraží je plné cestujících, kteří čekají na informace o svém vlaku. Odjezdové tabule jsou zaplněny vlaky, které jsou až o stovky minut opožděné. Problémy mají cestující, kteří chtějí jet ve směru na Tábor a České Budějovice, respektive na Ostravsko. 


Situace na pražském hlavním nádraží večer (29. října 2017, čtenář Jaroslav Mareš).

17.05 hodin:
(ČR) 
Podle Vladimíra Piskaly, meteorologa České televize, vítr v současnosti pozvolna slábne. Jak uvedl v podvečerním zpravodajství ČT24, tak ještě stále hrozí, že nárazově bude vítr dosahovat i 100 km/h, nicméně už by neměl páchat tak vysoké škody, jako dosud. V následujících dnech se přidají dešťové přeháňky, které se ve vyšších polohách změní ve sněhové. Na horách se tak mohou tvořit sněhové jazyky.

16.29 hodin:
(ÚSTÍ NAD LABEM) 
Od rána nejezdí lanová dráha z obchodního centra Forum na Větruši. Důvodem jsou silné poryvy větru, které neumožňují bezpečný provoz. Informačnímu portálu Vlčoun.cz to potvrdila Jana Dvořáková ze sekretariátu Dopravního podniku města Ústí nad Labem.

15.43 hodin:
(OSTRAVA) Z důvodu výparku dodávky elektrické energie byl odpoledne od 14.07 do 14.24 hodin zastaven provoz trolejbusových linek číslo 105, 106 a 108. Po obnovení proudu byl provoz obnoven, spoje jezdily se zpožděním až 18 minut.

15.17 hodin:
(JIHOČESKÝ KRAJ) Kalamita. Tak by se dala pojmenovat situace na trati z Českých Budějovic do Prahy. Popadané stromy na mnoha místech zpřetrhaly trolejové vedení, a vlaky tak nejezdí v celém úseku z Veselí nad Lužnicí až do Čerčan. Náhradní dopravu se podařilo jedním autobusem zajistit z Veselí nad Lužnicí alespoň do Tábora. V Českých Budějovicích dokonce uvízl fotoreportér Informačního portálu Vlčoun.cz František Živnůstka. Více ZDE. 

14.50 hodin:
(PRAHA) Z důvodu silného nárazového větru je do odvolání zastaven provoz všech přívozů v Praze. V okolí Prahy je pak zastaven provoz například na oblíbeném Posázavském pacifiku mezi Vraným nad Vltavou a Čerčany, popadané stromy prakticky zasypaly celou trať, která je nesjízdná.


Spadlý strom na železniční trati u Blíževedel (facebook Ivan Berka).

14.14 hodin:
(ČR) 
Motoristé nemají situaci lehkou. Silný nárazový vítr mění osobní i nákladní auta v hračku, se kterou si pohrává. Na desítkách silnic a dokonce i na dálnicích leží popadané stromy, poražené sloupy elektrického vedení a dopravní značky. Na Přerovsku dokonce na projíždějící auto spadl strom, řidič byl zraněn, ke stejné události došlo také v Týnci nad Sázavou na benešovsku. Hasiči přitom již včera apelovali na řidiče, aby nevyjížděli a cestu odložili buď na noční hodiny nebo až na pondělí. 

14.02 hodin:
(OLOMOUCKÝ KRAJ) Silný nárazový vítr se přesunul na Moravu. Podle sdělení Českého rozhlasu je zastaven provoz na dalším železničním koridoru, a to z Prahy na Ostravsko. Vlaky konkrétně nejezdí mezi Olomoucí a Zábřehem na Moravě. 

13.55 hodin:
(ČR) 
Vlaky nejezdí na téměř šedesátce železničních tratí napříč republikou. Nejhorší situace je v Libereckém kraji, kde je zcela zastavena doprava na většině tratích. Informaci Informačnímu portálu Vlčoun.cz potvrdil hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který ji obdržel od pracovníků Správy železniční dopravní cesty. Dnes již nevyjede většina vlaků na tratí z Liberce do Jablonce, Turnova ani do České Lípy. Železničáři řeší také složitou situaci v Jižních Čechách, kde je zastaven provoz prakticky v celém úseku z Čerčan do Tábora a u Soběslavi. "Situace je náročná. Silný vítr způsobuje problémy na převážné části republiky. Od rána zaznamenáváme na čtyři desítky popadaných stromů," uvedla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.


Z Tábora do Veselí jezdí jeden autobus (facebook Rudolf Kojak - ČD Omezení provozu).

13.49 hodin:
(PRAHA) 
Již od rána je opět přerušen provoz lanové dráhy v pražské zoologické zahradě v Troji. Přerušení provozu souvisí nejen se silným větrem, ale také s uzavřením zoologické zahrady, která je z důvodu zajištění bezpečnosti návštěvníků od rána uzavřena.

13.21 hodin:
(ŽATEC)
 Dopravce GW Train Regio oznámil, že Rychlík 1084 z Plzně ve 14.05 hodin do Plzně nepojede a cestující mají využít následný spoj v 16.05 hodin. Nejede ani rychlík 1085 z Mostu ve 13.05 hodin do Plzně. "Cestující použijí vlak Českých drah, a to následný R 1189 s odjezdem z Mostu v 15.05 hodin. Jízdenky GWTR ve vlacích Českých drah ale neplatí," upozornily facebookové stránky dopravce.

12.35 hodin:
(PARDUBICE) 
Dopravní podnik města Pardubic vzhledem k častým výpadkům elektrické energie začíná postupně stahovat trolejbusy z linek a nahrazovat je autobusy. Spoje budou jezdit podle platných jízdních řádů.


Popadané stromy mezi Ústím nad Labem a Církvicemi (29. října 2017, Ladislav Grepl).

11.48 hodin:
(PRAHA) 
Silný vítr poškodil střechu holešovického výstaviště. Pořadatelé pro dnešek ukončili a evakuovali návštěvníci probíhající výstavy Designblok. Část střechy visí na kraji budovy. Zda je ohroženo konání listopadového veletrhu Czechbus zatím v tuto chvíli není jisté.

11.08 hodin:
(ČESKÉ BUDĚJOVICE) 
Z důvodu padající střešní krytiny z budovy kostela v Rudolfově jsou dle pokynu Hasičského záchranného sboru všechny spoje linky 21 standardně jedoucí do zastávky Rudolfov, Kostel až do odvolání odkloněny na konečnou zastávku Rudolfov, Na Americe. Informoval o tom Dopravní podnik města České Budějovice s tím, že dočasně tak jsou zrušeny zastávky Rudolfov, Zámek a Rudolfov, Kostel. Jako náhradní slouží zastávky Rudolfov, Hlincohorská a Rudolfov, Na Americe.

11.06 hodin:
(LIBERECKÝ KRAJ) 
Hejtman Libereckého kraje Martin Půta z důvodu přetrvávajícího silného větru informoval, že do odvolání je zastaven provoz na všech železničních tratích v celém Libereckém kraji. Informaci podle svých slov obdržel od Správy železniční dopravní cesty. Více ZDE.

11.01 hodin:
(JIHOČESKÝ KRAJ) 
Kritická situace na železnici je v Jihočeském kraji. Hned na několika tratích je zastaven provoz na trati z Prahy do Českých Budějovic. K ranním komplikacím se přidaly další. Například před spadlým stromem zastavil rychlík 705 v úseku Roudná - Soběslav. Další rychlík pak skončil předčasně ve stanici Střezimíř, odkud bude pokračovat zpět do Českých Budějovic jako Expres 1541. Osobní vlaky nejezdí mezi Střezimíří a Voticemi. "Náhradní autobusovou dopravu se nepodařilo zajistit," upozorňuje web Českých drah. Stromy jsou spadlé také mezi Čerčany a Táborem. Správa železniční dopravní cesty odstraňuje také stromy mezi Velešínem a Kaplicemi, mezi Nepomukem a Českými Budějovicemi, mezi Volary a Lenorou a mezi Březnicemi a Příbramí. Vlaky na Českobudějovicku mají několikahodinová zpoždění.


České Budějovice a zpoždění 160 či 110 minut (29. října 2017, František Živnůstka).

10.44 hodin: 
(BRNO) 
Kvůli poškozenému trolejovému vedení, ke kterému došlo pravděpodobně z důvodu pádu stromu, eviduje první omezení také brněnská městská hromadná doprava. K mimořádné události došlo u zastávky Stránského, tramvajovou linku číslo 1 dispečink Dopravního podniku města Brna od 9.16 hodin vede mezi zastávkami Hlavní nádraží a Vozovna Komín odklonem přes Masarykovu a Veveří. Do úseku bez provozu řadí dopravní podnik náhradní autobusy. 

10.39 hodin:
(MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ) 
Silný vítr se pozvolna blíží do Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Na českých silnicích přibývá povalených stromů, sloupů elektrického vedení a veřejného osvětlení. Hasiči vyjíždějí k desítkám případů v rámci celého kraje. 

10.35 hodin:
(KARLOVY VARY) Vzhledem k popadaným stromům je v Karlových Varech mimo provoz lanovka Diana. 

10.11 hodin:
(JIHOČESKÝ KRAJ) 
Problémy s přerušeným provozem na trati z Benešova u Prahy do Tábora nemají jen České dráhy. Společnost Arriva vlaky musela pozdržet odjezd vlaku AEx 1059 z Prahy do Nové pece. "Počítejte s velkým zpožděním vlaku. Omlouváme se za komplikace," informuje dopravce na facebooku. 

10.05 hodin:
(ČR) 
Železniční doprava je zastavena nebo omezena na 29 tratích včetně lanové dráhy na Ještěd. Provoz je zastaven na tratích takřka ve všech krajích vyjma Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje. V ostatních krajích je vcelku dost tratí, kde vlaky nejezdí. Nejhorší je situace ve Středočeském, Jihočeském, Ústeckém a Libereckém kraji. Například u Sázavy vlak dopoledne najel do spadlého stromu. Nehoda se obešla bez zranění.


Vlak najetý do stromu u Sázavy (facebook Tomáš Ferko - ČD Omezení provozu).

09.43 hodin: 
(STŘEDOČESKÝ KRAJ) 
Regionální organizátor Pražské integrované dopravy ROPID uvedl na svých webových stránkách, že je pro dnešek zrušen provoz Cyklohráčku. "Z důvodu překážek na trati a špatných povětrnostních podmínek zrušen provoz vlaku Cyklohráček po celou neděli 29. října. Náhradní doprava není zavedena," uvádí web. Z důvodu větví v trakčním vedení je navíc mezi Hostivaří a Říčany provoz veden jednokolejně a může docházet ke zpoždění až 30 minut. Z důvodu úplného přerušení provozu v úseku Střezimíř - Votice je omezen provoz rychlíků na lince R17.

09.32 hodin:
(ČR)
Cestující vyhledávající informace o aktuálním omezení na železničních tratích zahltily webový portál Českých drah. Ten se následkem přetížení zhroutil a je v tuto chvíli často nedostupný. Z příspěvků cestujících lze vyčíst, že tratí se zastaveným provozem postupně přibývá. 

09.20 hodin:
(ČR) Posílejte nám své postřehy z provozu. Poznámky, fotografie a další postřehy z dnešního dění nám můžete posílat na telefon 776 21 51 80 - postupně vše zveřejníme. Děkujeme za spolupráci, tvořit zpravodajství můžete s námi!

09.07 hodin:
(PRAHA) 
Silný vítr začíná omezovat dopravu také v Praze. Popadané stromy zastavily od 8.09 hodin tramvajovou dopravu mezi Malostranskou a Královským letohrádkem. Tramvajové linky číslo 22 a 23 jsou vedeny odklonem přes Malostranskou. Po osmé hodině se na dvacet minut zastavily tramvaje také mezi Orionkou a Florou, kde se strom opřel o trolejové vedení.

08.56 hodin:
(ÚSTÍ NAD LABEM) 
Podle dostupných informací je provoz městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem zachován bez omezení. Trolejbusy dokonce jezdí na Skalku a do Mojžíře i přes rozsáhlý výpadek proudu v oblasti Neštěmic. Zastaven je pouze provoz mezi Brnou a Církvicemi, kde na silnici popadaly stromy. Linka číslo 17 je ukončena v zastávce Brná. Krátkodobě byl zastaven provoz trolejbusů na Střekově, kde z jednoho z domů spadla střecha přímo do vozovky. 


Stržená střecha na Střekově v Ústí nad Labem MHD neomezila (29. října 2017, Ladislav Grepl)

08.45 hodin:
(ŽATEC) 
Z důvodu pádu stromu na trať v úseku Žatec západ - Žabokliky budou vlaky společnosti GW Train Regio číslo 1081 z Mostu do Plzně a 1080 z Plzně do Mostu vždy v úseku Žatec západ - Žabokliky a zpět nahrazeny autobusy. Cestující by měli počítat se zpožděním vlaků nad 60 minut. Stejně opožděn bude také vlak 1082 z Plzně do Mostu. Informoval o tom dopravce prostřednictvím svých facebookových stránek.

08.39 hodin:
(ČR) 
Podle facebookové stránky Včasné varování eviduje dispečink ČEZ Distribuce stovky poruch na vedení vysokého i nízkého napětí v deseti krajích. Provoz na železničních tratích je ale omezován kvůli popadaným stromům. Na Sněžce meteorologové naměřili rychlost větru 180 km/h, na Milešovce 144 km/h a v Ústí nad Labem přes 133 km/h.

08.02 hodin:
(JABLONEC NAD NISOU) 
Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou zastavil tramvaje mezi Vratislavicemi a Jabloncem nad Nisou. Náhradní dopravu podle facebookových stránek zajišťují náhradní autobusy, silnice jsou podle dosavadních informací sjízdné.

07.57 hodin:
(LIBEREC) 
Provozovatel lanové dráhy na Ještěd, České dráhy, oznámily, že od 7.28 hodin do ukončení denního provozu v 19.00 hodin je zastaven provoz lanové dráhy. Důvodem je silný vítr, který ohrožuje bezpečnost kabinek.

07.35 hodin:
(ČR) 
Situace na železnici začíná být kritická. V tuto chvíli vlaky nově nejezdí z Hodkovic nad Mohelkou do Rychnova u Jablonce nad Nisou, z Vrutic do Chotětova, z Rumburku do Krásné Lípy, z Perninku do Horní Blatné, z Bělné nad Radbuzou do Hostouně, z Mladé Boleslavi do Katusic, z Volar do Strakonic a z Železného Brodu do Hamrů. Aktuálně je tak zastaven provoz vlaků na čtrnácti tratích. Provoz na mezinárodní trati mezi Olbramovicemi a Heřmaničkami bude obnoven až po poledni. "Náhradní autobusovou dopravu se nepodařilo zajistit. Doprava mezi stanicemi Tábor - Benešov u Prahy nebude provozována do obnovení provozu," uvádí web Českých drah.

07.24 hodin:
(LIBERECKÝ KRAJ) 
České dráhy aktualizovaly seznam tratí, na kterých je v Libereckém kraji zastaven provoz vlaků. Osobní vlak číslo 6602 jedoucí z Liberce do Děčína najel mezi Karlovem pod Ještědem a Křižany do spadlého stromu. Nejsou informace o zraněných, provoz na trati je zastaven. Vlaky nejezdí také mezi Českou Lípou a Blíževedly, kde osobní vlak 6102 mířící do Postoloprt zastavil před spadlým stromem. I tady je zastaven provoz.

07.16 hodin:
(ČR) 
Hasiči jsou na vyšší počet zásahů připraveni. Pracoviště příjmu tísňového volání a operační střediska budou obsazena v plných početních stavech, připravena odbavovat velký nápor volajících a řešit vzniklé mimořádné události. V pohotovosti je Záchranný útvar, a to všechny tři roty v Hlučíně, Jihlavě i ve Zbirohu. Hasiči jsou na takovéto mimořádné události připraveni a řádně školeni, procházejí speciálním výcvikem pro práci s motorovou pilou, umí si tak velmi profesionálně s nepřízní počasí poradit. Nejčastěji odstraňují popadané stromy, větve nebo zabezpečují poškozené střechy. Motoristé by měli omezit jízdy, být opatrní a chodci by neměli vycházet ven. Více ZDE.

07.00 hodin:
(DĚČÍNSKO) 
Vítr řádí v Ústeckém kraji. Na Děčínsku je hněd několik silnic, které jsou uzavřeny z důvodu popadaných stromů. Na Benešovsku, Rumbursku i samotném Děčínsku jsou hlášeny popadané stromy či dráty elektrického vedení.


Spadlý strom v Děčíně (29. října 2017, facebook David Boura - Děčín a okolí).

06.52 hodin:
(KAPLICE, LEDEČKO) 
České dráhy musely zastavit nebo omezit provoz na dalších dvou tratích. Mezi ledečkem a Kácovem spadl strom, kvůli kterému České dráhy prodloužily náhradní autobusovou dopravu během plánované výluky a autobusy tak jezdí z Ledečka přes Kácov až do Zruče nad Sázavou. Mezi Velešínem a Kaplicemi v Jihočeském kraji je pak omezen provoz vlaků elektrické trakce, a to kvůli výpadkům napájení elektrického vedení. 

06.33 hodin:
(RUMBURSKO) 
Osobní vlak číslo 5440 mířící z Rumburku do Děčína zastavil před spadlým stromem na trati. Po rozhodnutí dispečera byl poté navrácen do stanice Mikulášovice dolní nádraží a ukončen. "Cestující použijí následný vlak po obnovení provozu," informuje web Českých drah. Vlak ze Sebnitz do Děčína pojede podle jízdního řádu. Provoz bude obnoven pravděpodobně v 8.20 hodin. 

06.24 hodin:
(ČR) 
České silnice pomalu zapadají pod větvemi a stromy. Další případy hlásí Kryštofovy Hamry na Vejprtsku v Ústeckém kraji a Klatovsko. Zatímco v prvním případě jde o popadané stromy, tak v Chanovicích na Klatovsku jsou na silnici vyvrácené sloupy telefonního vedení. Místo je částečně průjezdné. V Raškovicích v okrese Frýdek-Místek pak auto do spadlého stromu narazilo. Případů popadaných stromů na silnice přibývá.

06.18 hodin:
(SVITAVSKO)
České dráhy musely v 6.00  hodin zastavit provoz na trati z Borové u Poličky do Pusté Kamenice na Svitavsku. I tady vlaky stojí kvůli popadaným stromům. České dráhy zajišťují náhradní autobus.

06:07 hodin:
(OLBRAMOVICE)
Popadané stromy v 5.50 hodin poškodily trolejové vedení na železniční trati mezi Benešovem u Prahy a Ješeticemi. Vlaky na trati jsou v tomto úseku zastaveny, což se dotkne dvou rychlíků a dvou osobních vlaků. České dráhy operativně zajišťují náhradní autobusovou dopravu, Správa železniční dopravní cesty vyjíždí na místo, aby zjistila rozsah poškození. Obnovení provozu se předpokládá do 7.00 hodin.

05.32 hodin: 
(PRAHA) 
Už v sobotu odpoledne byl z důvodu silného větru přerušen provoz sedačkové lanové dráhy v zoologické zahradě v pražské Troji. Lanovka tady nejezdila od 14.00 do 17.00 hodin.

05.26 hodin:
(ZLÍN) Lesní hřbitov ve Zlíně bude z důvodu očekávaného silného větru po celou neděli 29. října uzavřen. Dopravní společnost Zlín - Otrokovice proto v tento den ruší všechny posilové spoje, které měly zvýšit přepravní kapacitu na autobusové lince 31. Informoval o tom ještě v sobotu po 23.00 hodině Vojtěch Cekota, tiskový mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice. Více ZDE.

05.11 hodin:
(ČR) Dopravu na silnicích omezují spadlé stromy. Například na Tachovsku u obce Staré Sedliště najelo v noci osobní auto do stromu přes silnici, k podobné nehodě byli voláni policisté a hasiči také ve Škvorci u Prahy, kde je polovina silnice průjezdná, nebo u Odoleny Vody.

05.00 hodin:
(ČR) Dobré ráno, vážení čtenáři. Protože vítr sílí, zahajujeme pro vás ONLINE zpravodajství informující o průběhu silného větru přes Českou republiku. Podle meteorologů hrozí vichřice o rychlosti okolo 100 km/h, v nárazech až 130 km/h. Na horách bude foukat rychlostí až 160 km/h. Výstraha trvá do 19.00 hodin.


Meteorologové varují před větrem, který může omezit dopravu (ilustrační foto, SŽDC).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!