Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Czechbus ukázal až 83 autobusů

PRAHA - Svátek milovníků autobusů i dopravních odborníků je tady! Veletrh Czechbus již po šesté zaplnil část areálu holešovického výstaviště v Praze. Potrvá až do 24. listopadu, a to denně od 9.00 do 17.00 hodin.

/AKTUALIZACE v 17.20 hodin/ Již tradičně bude Vlčoun.cz čtenářům celý dnešní den zprostředkovávat prostřednictvím online zpravodajství...


Ilustrační foto (24. listopadu 2015, Jakub Lachout).

Czechbus začal. Již po šesté se do pražských Holešovic sjelo několik desítek výrobců autobusů i komponent pro veřejnou dopravu. Letošní ročník nabídne prezentaci 93 firem a zájemci si budou moci prohlédnout až 83 autobusů. Vstupenka stojí 150 korun, pro registrované odborníky 100 korun, děti do 15 let pak mají vstup zdarma. Zdarma mají zajištěn vstup také čtenáři, kteří vyhráli vstupenky v soutěži Informačního portálu Vlčoun.cz.

Čtěte také...
- Je to tady! Czechbus 2016 začíná už v úterý (vydáno 21. listopadu 2016).
- Přípravy na letošní veletrh Czechbus vrcholí! (vydáno 24. listopadu 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Ilustrační foto (24. listopadu 2015, Jakub Lachout).

09.00 hodin:

Dobrý den, vážení čtenáři, začínáme online zpravodajství z prvního dne Chzechbusu. Úterní dopoledne nabídne tiskové konference především pro registrované novináře, slavnostní zahájení se uskuteční ve 12.30 hodin. Mediálním partnerem je mimo jiné také Informační portál Vlčoun.cz.

09.16 hodin:

Právě začíná první tisková konference. Svůj nejnovější zájezdový autobus Evadys představuje společnost Iveco Bus. Jeho hlavními přednostmi je bezkonkurenční všestrannost a provozní výnosnost. Dispozičně je propojením mezi modely Crossway a Magelys a doplňuje tak kompletní řadu zájezdových autobusů Iveco Bus. Kromě toho firma prezentuje také kompletní produktovou řadu Iveco Bus od minibusů až po turistické autokary v čele s modelem Magelys, který získal ocenění International Coach of the Year 2016.

09.47 hodin:

Od 10.00 hodin se mohou návštěvníci veletrhu Czechbus dočkat dvou speciálních zajímavostí. Před branami výstaviště si tak můžete až do 16.00 hodin prohlédnout tříčlánkový dvoukloubový autobus Van Holl, který v těchto dnech testuje Dopravní podnik hlavního města Prahy. A na holešovickém nádraží je pak možné se zatajeným dechem zhlédnout Stříbrný šíp, legendární motorový vůz řady M 260.0.

10.03 hodin:

SOR Libchavy je další společnost, která před chvílí začala prezentaci svých produktů. Po předpremiéře na IAA v Hannoveru společnost SOR Libchavy představila nová bezemisní vozidla. V rozsáhlé expozici v Pravém křídle Průmyslového paláce i na volných plochách před Palácem to je třeba koncept celonízkopodlažního elektrobusu SOR v délce 12 metrů, nová koncepce trolejbusu, vůz s pohonem na CNG a elektrovozidla.

10.45 hodin:

Rodinná firma Solaris zahájila tiskovou konferenci. Společnost působící na trhu již 20let má již podepsané kontrakty na dodání dalších 800 vozidel. Solaris od počátku svého fungování se soustředí na alternativu a rozvoj vozidel, vyrábí se vozy elektricé, naftové, plynové a další. V řádu několika poslednich týdnů firma dodala několik nových vozů do celého světa. Tři nová elektrická vozidla jsou například dodána do Hannoveru, další elektrobusy do Polska a například do Jaworzna Solaris dodá příští rok několik desítek nových vozidel. Solaris ale dodává vozy i do České republiky. Například v Třinci bude jezdit deset nových elektrobusu vyráběných ve spolupráci se spolecnosti Škoda. Novinkou je spolupráce s firmou Stadler na výrobě tramvají a dalších kolejových vozidel.

11.27 hodin:

EvoBus je další z firem, která se prezentuje na šestém veletrhu Czechbus. Firma tady poprvé představila kloubový Mercedes Conecto s nezávislou střední nápravou. Tento model se od ostatních vozu liší lehkou konstrukcí a má homologaci na odolnost proti převrácení. Raritou kloubového plynového Conecta je obsaditelnost téměř 160 cestujících. Vůz má novou kabinu řidiče s vyšším komfortem. Novinkou v novince je také plynový motor na bázi nové generace motoru Euro 6. Mercedes-Benz Future Bus je novinkou, kterou firma plánuje, vozy totiž dokáží jet bez zásahu řidiče, a tím dokáže být také velmi úsporný v provozu. Vývoj autobusů ale ještě nějaký pátek potrvá.

Součástí tiskové konference byla prezentace zájezdových autobusů Setra. Vysoký standard, hospodárný provoz a bezpečnost. To jsou prvky, kterými se autobusy Setra ComfortClass 500 vyznačují.

11.57 hodin:

Místo původně plánované tiskové konference Ekovy se koná prezentace elektrobusu Škoda Electric. Po úvodním proslovu třinecké starostky Třince došlo k představení elektrobusu právě pro Třinec. Škodovka je hrdým dodavatelem elektrobusů pro dopravce Arriva Morava. 

12.35 hodin

Slavnostní zahájení veletrhu začalo vystoupením Pěveckého sboru Dopravního podniku hlavního města Prahy pod vedením sbormistra Lukáše Janírka, který u pražského dopravního podniku pracuje jako strojvedoucí metra. Nyní v prostoru mezi výstavními stánky Turancar a SOR probíhá jmenování partnerů veletrhu a slavnostní ceremoniál. Po třetí písničce byl ve 12.55 veletrh slavnostně zahájen!

13.55 hodin:

Šestý ročník veletrhu Czechbus je v plném proudu. V prvních hodinách si jej nenechali ujít stovky návštěvníků jak z řad odborné veřejnosti, tak dopravních fanoušků. Za zmínku kromě vystavených autobusů uvnitř i venku stojí také stánky jednotlivých výrobců drobných komponent. Ať už informační technologie, podlahy, výrobci podlah nebo vystavovatelé historických autobusů, určitě si všichni navstevnici přijdou na své.

17.30 hodin:

Veletrh Czechbus dnes stejně, jako naše online zpravodajství končí. Fotografie budeme zveřejňovat v průběhu následujících dnů, respektive týdnů, a to jak na facebooku, tak i u jednotlivých článků. Děkujeme za pozornost.

Případné překlepy, prosíme, omluvte. Děkujeme za pochopení.


Ilustrační foto (24. listopadu 2015, Jakub Lachout).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!