Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Je to tady! Czechbus 2016 začíná už zítra

PRAHA - Svátkem autobusů lze nazvat již šestý ročník veletrhu Czechbus pořádaný společností Incheba Expo Praha, který už zítra 22. listopadu začíná na výstavišti v Praze Holešovicích.

V Průmyslovém paláci a jeho okolí se představí 93 vystavovatelů ze sedmi zemí. Vlčoun.cz připravuje online zpravodajství...


Loňský veletrh Czechbus přilákal na pět tisíc lidí (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Celkem bude k vidění 83 autobusů, zájemcům se odprezentuje 23 značek současných výrobců z celé Evropy i Číny. Významnou součástí veletrhu je i garážová a servisní technika, od obřích zvedáků, přes vybavení pneuservisů až po spoustu náhradních dílů a vybavení a komponentů pro autobusy a hromadnou dopravu vůbec. Chybět nebude ani dopravní telematika, nejrůznější informační systémy, trenažéry, zařízení pro stanice CNG apod.

Ve většině expozic se objeví i novinky, řada českých či dokonce evropských výstavních premiér. Mercedes-Benz například vystaví úplně nový nízkopodlažní 18m kloubový městský bus Conecto, polský Solaris ukáže poprvé v zahraničí nové Urbino 10,5 s atraktivním designem, pro 23 sedících cestujících. VDL Bus & Coach se zase pochlubí novým modelem patrového autobusu VDL Futura2 FDD2 141-510 jehož interiér byl inspirován luxusní jachtou. Iveco Bus bude mít na veletrhu celkem 10 autobusů, mezi nimi i nejnovější model zájezdového busu Evadys. Společnost SOR se zaměří na bezemisní technologie, vystaví mj. koncept celonízkopodlažního elektrobusu SOR v délce 12 metrů i novou koncepci trolejbusu!


I letos nebude nouze o světové premiéry (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Pravidelnou součástí veletrhu jsou i veteráni. RTO klub představí dnes už legendární autobusy KAROSA řady ŠM, uvidíme ale také funkční dokonalou repliku trolejbusu Mércédes-electrique.Stoll 1907, který jezdil před 109 lety na trati od nádraží v dnešních Českých Velenicích do Gmündu.

V rámci veletrhu se uskuteční tři konference, řada seminářů, křtů a dalších zajímavých programů. Pokud jde o konference, bude to 22. listopadu Setkání mistrů renovací, ve středu 23. listopadu 10. ročník konference Veřejná doprava 'online' a ve čtvrtek 24. listopadu i páté pokračování populární konference Elektrické autobusy pro město. V rámci středečních seminářů zazní například informace, jak město Tábor řeší provoz busů i užitkových autobusů na CNG nebo přednášky pro dopravce z hlediska technického zabezpečení vozidel a práce řidičů.


Pohled na pravé křídlo Paláce v loňském roce (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

První den veletrhu proběhnou v dopoledních hodinách pro zástupce médií tiskové konference některých výrobců a firem. Slavnostní zahájení veletrhu se uskuteční v úterý 22. listopadu ve 12.30 hodin již tradičně v Pravém křídle Průmyslového paláce. Veletrh je otevřen až do 24. listopadu, a to denně od 9.00 do 17.00 hodin. Vstupné pro dospělé činí 150 korun, odborníci pak zaplatí stovku a děti do 15 let mají vstup zdarma.

Informační portál Vlčoun.cz dopoledne připravuje online zpravodajství z prvního dne veletrhu Czechbus. Díky tomu se čtenáři, kteří se nemohou na veletrh dostavit, dozví novinky ihned po uveřejnění. A kromě toho se pak v následujících dnech bude Informační portál Vlčoun.cz k veletrhu Czechbus postupně vracet.


I letos se bude prezentovat společnost Ekova (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!