Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus 2015 I.: SOR ukázal bus na CNG

PRAHA - První firmou, kterou začíná několikadílný seriál o vybraných vystavovatelích na veletrhu Czechbus, je libchavský výrobce autobusů SOR. Ten totiž začíná úspěšně vstupovat také na zahraniční trhy.

/CZECHBUS 2015/ Na letošním veletrhu Czechbus ukázal například svůj nový autobus s pohonem na stlačený zemní plyn...


Dva z prezentovaných modelů autobusů (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Společnost SOR Libchavy je dlouhodobým a stabilním výrobcem dopravních prostředků pro hromadnou přepravu osob. Společnost se historicky zaměřuje na domácí a slovenský trh a v letošním roce to opět potvrzuje velmi úspěšnými prodeji.

Letos novým a do budoucna i perspektivním trhem v oblasti příměstských autobusů se stalo Německo. Dodávka 50 příměstských autobusů SOR CN 12 zamířila do regionu Lipska. Svou letošní premiéru si také odbyla celonízkopodlažní vozidla SOR NB 12 a SOR NB 18 na polském trhu. Dodávka celkem 26 městských autobusů znamená průlom v tomto náročném segmentu i v Polsku. První celonízkopodlažní kloubové autobusy dodala společnost do Bulharska. Zmiňované exportní úspěchy jsou důležitým signálem do budoucna.


Nechyběl ani kloubový autobus DP Praha (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

V loňském roce společnost uvedla na trh prodlouženou verzi dvanáctimetrového nízkopodlažního autobusu SOR CN 12,5. Právě na základě pozitivní odezvy nad technickými parametry vozidla firmu zákazníci motivovali do vývoje vozidla s použitím motoru na CNG. Jedním z letošních exponátů na výstavě Czechbus tak bylo vozidlo SOR CNG 12,5. Firma tak rozšiřuje už tak obsáhlý výrobkový program.

Finalizace implemetnace CNG motorů Euro 6 i do vozidel o délce 10 metrů, znamená uvedení na trh plynového nízkopodlažního autobusu SOR CNG 10,5, který byl prezentován na vnitřní ploše výstaviště. Libchavský výrobce autobusů tak aktuálně nabízí zákazníkům 9 typů vozidel na stlačený zemní plyn. 


Na venkovní ploše se prezentovaly tyto vozy (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Dalším exponátem na venkovní ploše byl městský celonízkopodlažní autobus SOR NB 12 v technickém a barevném provedení pro polského zákazníka. Prezentván byl také meziměstský autobus SOR LC 12 společně s elektrobusem EBN 11 vybavený pantografem pro dobíjení z tramvajové sítě, který provozuje pražský dopravní podnik. Ve spolupráci s dopravním podnikem v Hradci Králové uvedl SOR do provozu dobíjecí stojan pro průběžné dobíjení elektrobusu během dne. Obě tato řešení nabízí dopravci individuální řešení jeho potřeb.

Společnost přistupuje aktivně a velmi vstřícně k aplikaci technologií dobíjení u jednotlivých dopravců. Zákazníkům jsou k dispozici tři délkové varianty elektrobusů – 8, 9,5 a 11 metrů. Každé z vozidel může být vybaveno jednou ze tří technologií dobíjení či v různých kombinacích. Na dalším vývoji technologií SOR intenzivně pracuje.


Elektrobus EBN 11, který nyní zkouší pražský DP (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

SOR Libchavy je významný český výrobce autobusů, který nabízí moderní typy autobusů, trolejbusů a elektrobusů dle modelových řad i nestandardní provedení na přání klientů. V současné době vyrábí autobusy v délce 8,5, 9,5, 10,5, 12 a 18 metrů v provedení pro městský, meziměstský a dálkový provoz a zákazník si může mimo klasického pohonu zvolit pohon na CNG a elektro pohon. Dále zajišťuje servis, opravy a prodej náhradních dílů pro autobusy značky SOR.

Čtěte také...
- Czechbus si nenechalo ujít téměř pět tisíc lidí (vydáno 30. listopadu 2015).
- ONLINE: Pátý ročník veletrhu Czechbus začal! (vydáno 24. listopadu 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Interiér jednoho z předváděných vozů (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!