Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Pátý ročník veletrhu Czechbus začal!

PRAHA - Známý a rok od roku stále oblíbenější veletrh zabývající se problematikou autobusové dopravy dnes dopoledne začal v Praze na výstavišti Incheba v Holešovicích. Potrvá do čtvrtka 26. listopadu.

/AKTUALIZOVÁNO V 18.16, DOPLNĚNY FOTKY/ Pro čtenáře, kteří se nemohli zúčastnit osobně, jsme sledovali první den online...


Veletr si první den nenechaly ujít stovky návštěvníků  (24. listopadu 2015, Filip Vlček).

18.16 hodin:
Vážení čtenáři, v následujících dnech se budeme postupně k některým společnostem vracet a detailně prezentovat jejich novinky. Těšit se můžete jak na výrobce autobusů, tak i na další firmy, jako například informační a odbavovací systémy nebo technické náležitosti provozu veřejné autobusové dopravy. Děkujeme všem čtenářům za pozornost a přejeme pěkný zbytek večera.

17.00 hodin:
První den veletrhu Czechbus je úspěšně za námi, nenechalo si ho ujít několik stovek návštěvníků i odborníků. Svoje novinky, inovace a upravené produkty ukázalo hned několik výrobců autobusů na tiskových konferencíh či seminářích. Společně s tím končí také online přenos Informačního portálu Vlčoun.cz. 

16.00 hodin:
Speciální kalendář zabývající se historií autobusové dopravy na trh uvedl herec a milovník autobusové dopravy Václav Kopta. Nechybělo ani malé občerstvení pro všechny hosty a zájemce, kteří si kalendář koupili.


Mezi prezentovanými firmami byla také ostravská Ekova  (24. listopadu 2015, Filip Vlček).

14.36 hodin:
Poslední tisková konference skončila. Od této chvíle se zájemci a návštěvníci veletrhu Czechbus mohou detailněji seznamovat s firmami, o které mají sami zájem. Podobně to bude fungovat v následujících dvou dnech, tedy ve středu a čtvrtek. Kromě toho se v levém křídle pražského výstaviště uskuteční ještě řada seminářů, konferencí a zajímavých debat. O některých se Informační portál Vlčoun.cz zmíní v následujících dnech.

14.08 hodin:
Volvo. To je další výrobce autobusů, který po předchozích ročnících, kdy prezentoval městské autobusy, letos ukázala svůj zájezdový autobus. Firma se nyní vydala novou cestou a začala se orientovat na elektromobily. Firma se cítí být v České republice dominantní právě v zájezdové dopravě, kde vyvíjí úsporný systém spotřeby. Mezi novinky firmy pak patří systém upozorňování na vybočení z jízdního pruhu například vibrováním sedadla.

13.30 hodin:
Kdo se těšil na tiskovou konferenci a představení novinek společnosti Škoda Elektric, je zklamaný. Prezentace byla na poslední chvíli zrušena.

12.55 hodin:
Letošní veletrh Czechbus byl po proslovem organizátorů a partneru oficiálně zahájen.

12.06 hodin:
Evobus je další firmou zabývající se výrobou autobusů, která se nyní prezentuje na veletrhu Czechbus. Mezi prezentovanými novinkami je městský autobus Citaro s plynovým pohonem, kterou Mercedes na trh uvedl po dvouleté pauze. Motor je uzpůsoben pro sníženou spotřebu CNG až o 20 procent. Druhá novinka je Setra o délce 15 metrů. Ačkoli se prezentující potýká s poruchou mikrofonu, nechybí ani specifický popis motorů.


Nechyběl karlovarský kloubový Urbanway (24. listopadu 2015, Filip Vlček).

11.20 hodin:
Nyní probíhá prezentace společnosti Solaris. Solaris se může pochlubit prodejem nekolika stovek vozů v tomto roce. Na tiskové konferenci mimo jiné padlo také to, že firma působí na trhu již 20 let. Představen je také New Solaris nebo InterUrbino pro meziměstský provoz pro izraelského dopravce. Letos byla také otevřena nová výrobní hala. Určitou zajímavostí je také to, že Solaris získal zakázku na mobilní Filmové studio.

10.31 hodin:
První trojici firem prezentujících své výrobky, je společnost SOR Libchavy. Prakticky nejvýznamnější dodavatel nízkopodlažních standardních i kloubových autobusů pro Dopravní podnik hlavního města Prahy, který je i letos generálním partnerem, zájemci včetně svých autobusů najdou v pravém křídle u stánku číslo 03.

09.51 hodin:
Výrobce autobusů Iveco Czech republik je další firmou, která se nyní představuje na tiskové konferenci také v pravém křídle u stánku číslo 01. Společnost Iveco je v současné době na první pozici v žebříčku prodeje autobusů, neboť v uplynulých měsících dodala několik desítek městských autobusů Urbanway s pohonem na zemní plyn například do Ústí nad Labem nebo Opavy.


Večerní pohled na praví křídlo výstaviště (24. listopadu 2015, Filip Vlček).

09.13 hodin:
Letos akce nezačíná tradičním slavnostním zahájením veletrhu. To je naplánováno až po poledni. Jako první se nyní představuje společnost Scania, a to na tiskové konferenci v pravém křídle výstaviště. "Autobusy Scania jsou známé vynikající provozní efektivitou. Každá součást je zkonstruována tak, aby poskytovala maximální výkonnost vozidla a určovala celosvětové normy spotřeby paliva, ovladatelnosti, chování na silnici, spolehlivosti a provozuschopnosti," uvádí webové stránky firmy.

09.00 hodin:
Začíná veletrh Czechbus. Letos se představí více jak 100 vystavovatelů z devíti zemí na 14 tisících čtverečních metrech výstavní plochy. K vidění bude 21 značek autobusů, expozice výrobců komponentů a zařízení pro autobusy, významným segmentem však je mikroelektronika a informační systémy a zejména garážová a servisní technika. Podívejte se, jak Informační portál Vlčoun.cz informoval o loňském ročníku.

Čtěte také...
- Ohlédnutí za veletrhem Czechbus 2014 (vydáno 14. února 2015).
- Czechbus 2014 I.: Autobusy, panely i podlahy (vydáno 25. listopadu 2014).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Stálicí mezi prezentovanými firmami je také Sor (24. listopadu 2015, Filip Vlček).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!