Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Ostravský nástup předem:
Zprvu agrese, teď kázeň

 Veřejnost zhlédla první
bateriový RegioPanter

 Při červnové srážce vlaků
zemřeli čtyři cestující

 Za jízdné v noční MHD
neplatí pětina lidí

ONLINE: Rail Busines Days je v plném proudu

OSTRAVA - Mezinárodní železniční veletrh Rail Business Days začal. Ostravské Trojhalí v centru města jej bude hostit až do čtvrtku. A hned první den čeká na návštěvníky řada premiér a slavnostních představení.

/AKTUALIZOVÁNO 19.57 HODIN/ Informační portál Vlčoun.cz pro čtenáře připravil průběžně aktualizovaný textový zpravodajský online přenos...


Slavnostní zahájení veletrhu Rail Business Days (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Mezinárodní železniční veletrh Rail Business Days, který se i letos koná v Ostravě, byl slavnostně zahájen. Během něj se mohou návštěvníci seznámit s novinkami nejen na české železnici. V první den se tak jako premiérová novinka návštěvníkům představí bateriový vlak z dílny společnosti Škoda, poté proběhne další slavnostní křest lokomotivy 383 Vectron v polepu Jan Perner pod hlavičkou ČD Cargo, později se uskuteční předání stavební techniky Plasser & Theurer MTW 100.001 Správě železnic. Poslední z představovaček v první den veletrhu pak bude předání nové lokomotivy společnosti CZ Loko. Informační portál Vlčoun.cz pro čtenáře připravuje a průběžně aktualizuje online zpravodajství s událostmi prvního dne.

ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ: 

09:30 hodin: Veletrh Rail Business Days je slavnostně zahájen. Koná se pod záštitou dvanácti institucí, mezi kterými je například Ministerstvo dopravy, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Státní fond dopravní infrastruktury, Svaz dopravy České republiky, Město Ostrava či Moravskoslezský kraj. 


V první den veletrh navštívily stovky návštěvníků (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

10.27 hodin: Do areálu ostravského Trojhalí míří první stovky návštěvníků. V poledne proběhne oficiální představení elektrické jednotky RegioPanter z dílny společnosti Škoda osazená bateriemi. Ta se uskuteční v prostoru venkovního kolejiště. Následovat budou další tiskové konference.

12.22 hodin: Společnost Škoda oficiálně představila svoji první bateriovou jednotku RegioPanter. Ujede až 80 kilometrů v úseku bez trakčního vedení při rychlosti až 120 kilometrů v hodině. Od prosincové změny jízdního řádu začne podle ministra dopravy vlak jezdit v Moravskoslezském kraji na trase z Ostravy přes Studénku do Veřovic. České dráhy budou prvním českým dopravcem, který letos v prosinci čtyři vlaky s bateriovými články nasadí do provozu. Naváže na ně pak dodávka patnácti už kompletně bateriových vlaků. 

Čtěte také...
Veřejnost zhlédla první bateriový RegioPanter (vydáno 11. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Oficiální představení bateriové jednotky RegioPanter (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

12.49 hodin: Slavnost iho Krestu se dočkala také lokomotiva Vectron v polepu odkazujícím na Jana Pernera. Pro společnost ČD Cargo jsou nové lokomotivy Vectron možnosti další expanze do Evropy, ale v roce 2025 společnost očekává další lokomotivy řady TRAXX. Ministr dopravy Martin Kupka zdůraznil, že i v těžkých dobách nákladní dopravy se společností ČD Cargo podařilo využít potenciálu. "Jan Perner postavil základní osu české železnice, a proto chválím tuto myšlenku," řekl.

13.54 hodin: Správa železnic převzala první z pracovních strojů Plasser & Theurer k údržbě trolejového vedení. Stroj zvládne vysokorychlostním přesun, je vybaven systémem ETCS a v nejbližší době bude pořízeno celkem 6 těchto vozů. Dnes představený vůz zajistí servis ve Středočeském kraji. 

14.46 hodin: Stovky nášvtěvníků zatím navštívily první den mezinárodního železničního veletrhu Rail Business Days. Největší úspěch a zájem zatím mělo představení prvního bateriového vlaku RegioPanter, řada návštěvníků si také prohlédla další vystavené exponáty od těch nejmodernějších po ty nejstarší - velký zájem tak je také o vystavenou Slovenskou strelu, kterou návštěvníci pouze v první den najdou na konci vlečky u nádraží Ostrava-střed. 


V první den veletrhu byla k vidění i Slovenská strela (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

16.16 hodin: Společnost CZ LOKO představila svoji lokomotivu řady 744 přezdívanou jako Julie. Netradiční lokomotiva v černé barvě s fialovou střechou bude jezdit u pardubické společnosti Hrochostroj. Společnost Hrochostroj, založená v roce 2015, je dynamicky se rozvíjející firmou specializující se na údržbu a obnovu železniční infrastruktury. Vozový park Hrochostroje čítá 10 specializovaných strojů jako jsou podbíječky pro směrovou a výškovou úpravu kolejí a výhybek, štěrkové pluhy pro úpravu štěrkového lože, čističky kolejového lože s následným odvozem vytěženého materiálu a 2 lokomotivy.

18.00 hodin: První den veletrhu Rail Business Days skončil. Ovšem i zítřejší den nabídne mnoho zajímavého. Kromě konferencí se odpoledne uskuteční například slavnostní představení jednotky Flirt, kterou pro srbské železnice na základě kontraktu z konce roku 2021 vyrobila společnost Stadler. 

18.01 hodin: Dnešní zpravodajství z prvního dne veletrhu Rail Business Days končí. Děkujeme za pozornost. 

19.57 hodin: Článek jsme aktualizovali o dnešní fotografie z veletrhu. V následujících dnech budeme čtenářům nabízet samostatné články o vybraných vystavovatelích či další zajímavosti z mezinárodního železničního veletrhu Rail Business Days.


Předání jednotky Plasser & Theurer Správě železnic (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Veletrh Rail Business Days se koná až do čtvrtku 13. června. V úterý a středu je otevřeno od 9.00 do 18.00 hodin, ve čtvrtek pak jen do 16.00 hodin. Exponáty i výstavní stánky jsou k dispozici v Trojhalí Karolina v centru Ostravy, které nabízí vnitřní a venkovní expozice, expozice železničních kolejových vozidel, krytou plochu o rozloze 4800 metrů čtverečních, venkovní plochu 800 metrů čtverečních a půl kilometru kolejí. Jednodenní vstupné činí 150 korun v předprodeji a 180 korun na místě. Zajímavou perličkou pak je výstava motorového vozu M 290002 Slovenské strely, která se uskuteční od 9.00 do 15.30hodin ve spolupráci se společnostmi DAKO-CZ a Tatra Trucks z CSG Mobility division.

Loňský ročník, který se uskutečnil vůbec poprvé v Ostravě, navštívilo téměř 8 tisíc zájemců. Lákadly byly především křty a slavnostní představení novotou zářících vozidel. Své favority tady představila řada výrobců i dopravců. Například České dráhy tady ve spolupráci se společností Škoda představily novou jednotku RegioPanter, Škodovka se také prezentovala společně se společností ČD Cargo, když na veletrhu představila novou dvousystémovou lokomotivu Vectron.


Julie od CZ LOKO byla slavnostně předána do užívání (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!