Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Veletrh ukáže bateriový vlak i nové lokomotivy

OSTRAVA - Již v úterý v Ostravě začíná další ročník veletrhu Rail Business Days. Hned během prvního dne se představí řada novinek, jako je bateriový vlak od Škodovky nebo nová lokomotiva Vectron pro ČD Cargo. 

Veletrh nabídne také řadu zajímavých přednášek a odborných výkladů. Mediálním partnerem Rail Business Days je i Informační portál Vlčoun.cz...


Ilustrační foto (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Mezinárodní železniční veletrh se koná od úterý 11. do čtvrtku 13. června a nabídne tradičně zajímavý program. Slavnostní zahájení proběhne v 9.30 hodin v pavilonu náměstí. První oficiální představení a tisková konference se uskuteční v poledne, kde v prostoru venkovního kolejiště bude představena elektrická jednotka RegioPanter z dílny společnosti Škoda osazená bateriemi. "Díky trojici České dráhy, Škoda Group a Moravskoslezský kraj budeme mít tu čest vám v rámci veletrhu Rail Business Days představit historicky první bateriový vlak, který bude v pravidelném provozu na české železnici," uvedl Michal Sirovátka, tiskový mluvčí železničního veletrhu.

Hned ve 12.30 hodin pak proběhne další slavnostní křest lokomotivy 383 Vectron v polepu Jan Perner pod hlavičkou ČD Cargo. A o hodinu později se pak uskuteční také předání stavební techniky Plasser & Theurer MTW 100.001 novému majiteli, kterým se stane Správa železnic. Poslední z představovaček v první den veletrhu pak bude předání nové lokomotivy společnosti CZ Loko. Bohatý program se koná také v dalších dnech. Většinou půjde o odborné přednášky, v poslední den veletrhu pak ještě svá vozidla představí také Stadler. 


Ilustrační foto (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Ve spolupráci se společnostmi DAKO-CZ a Tatra Trucks z CSG Mobility division si pořadatelé pro návštěvníky letošního veletrhu Rail Business Days v Trojhalí Ostrava přichystali možnost si v úterý 11. června od 9.00 do 15.30 hodin prohlédnout legendární čtyřnápravový motorový vůz M 290002 Slovenská strela, který byl v kopřivnické Tatře vyroben v počtu dvou kusů na zakázku Československých státních drah v roce 1936. Tento na svou dobu technický zázrak byl nasazen na lince Bratislava – Brno – Praha a cestující dokázal přepravit maximální rychlostí 130 km/hod. z Bratislavy do Prahy za úctyhodné 4 hodiny a 18 minut. V roce 2021 prošel vůz kompletní rekonstrukcí.

A kdo má rád nostalgii, tak na přilehlém nádraží Ostrava střed bude možné si ve vybraných časech prohlédnout poslední provozní elektrické jednotky řady 460 přezdívané též Tornádo. Nejde sice o výstavní exponát, ale s ohledem na jejich nasazení během výluky mezi Opavou a Krnovem tak budou mít železniční nadšenci poslední velkou možnost se s těmito vozy symbolicky rozloučit. Mezi mediální partnery Mezinárodního železničního veletrhu Rail Business Days od letošního roku patří nově také Informační portál Vlčoun.cz.

Čtěte také...
O Rail Business Days je letos nebývalý zájem (vydáno 4. dubna 2024)
Poslední Tornáda pendlují z Ostravy do Opavy (vydáno 5. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Ilustrační foto (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!