Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

O Rail Business Days je letos nebývalý zájem

OSTRAVA - Dva a půl měsíce zbývá do dalšího ročníku mezinárodního železničního veletrhu Rail Business Days. Letošní ročník podle organizátorů provází nebývalý zájem vystavovatelů z různých zemí Evropy. 

Po zkušenosti z loňska se akce také letos uskuteční v Trojhalí v Ostravě. Třídenní veletrh se tady uskuteční ve dnech od úterý 11. do čtvrtku 13. června...


I letos se očekává dlouhá šňůra nových vlaků (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Blíží se další ročník prestižního mezinárodního veletrhu Rail Business Days, který je nevyhnutelnou událostí pro všechny zainteresované v železničním průmyslu. Veletrh se koná ve dnech 11.–13. června 2024 v Trojhalí Karolina v Ostravě a pro letošní rok si zvolil jako partnerskou zemi Polsko. Za minulé dva roky navštívilo veletrh přes 18 000 lidí. Rail Business Days představuje jedinečnou příležitost pro sdílení znalostí, diskusi o aktuálních trendech a prezentaci nejnovějších technologických inovací v oblasti železniční dopravy. Veletrh poskytuje prostor pro setkání významných hráčů v železničním průmyslu, nabízí možnost navázání nových obchodních vztahů a prohloubení stávajících partnerství.

Mezi hlavními lákadly veletrhu jsou například vystavené vlaky na kolejích. "Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost vidět a zkoumat nejmodernější vlakové technologie přímo na kolejích. Od jednotek pro osobní dopravu až po nákladní exponáty. V letošním roce nabídne veletrh ihned tři premiérové kousky, které návštěvníci uvidí vůbec poprvé," uvedl tiskový mluvčí veletrhu Karel Sirovátka s tím, že jednotlivé exponáty budou představeny již brzy. Tím ale lákadla nekončí. 


Expozice budou připraveny také uvnitř budovy (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Veletrh nabídne také širokou škálu samotných vystavovatelů z různých zemí i oblastí železničního průmyslu. Od výrobců vozidel, jejich dodavatelů až po poskytovatele infrastrukturních řešení. Pro velký letošní zájem otevíráme druhou výstavní halu. Aktuální seznam vystavovatelů je dostupný na oficiálních stránkách veletrhu. Chybět ale nebudou ani interaktivní prezentace, odborné konference a workshopy. "Poslední den počítá veletrh i se studenty v rámci studentského dne," upřesnil Sirovátka s tím, že veletrh má přinést také nové podněty a perspektivy pro budoucnost železniční dopravy.

Loňský ročník, který se uskutečnil vůbec poprvé v Ostravě, navštívilo téměř 8 tisíc zájemců. Lákadly byly především křty a slavnostní představení novotou zářících vozidel. Své favority tady představila řada výrobců i dopravců. Například České dráhy tady ve spolupráci se společností Škoda představily novou jednotku RegioPanter, Škodovka se také prezentovala společně se společností ČD Cargo, když na veletrhu představila novou dvousystémovou lokomotivu Vectron.

Čtěte také...
Veletrh ukázal novinky, příště zase v Ostravě (vydáno 19. června 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Loni se ukázala i například tato jednotka pro Slovensko (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!