Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Škody po srážce vlaků jdou do desítek milionů

PARDUBICE - Čtyři mrtvé a téměř tři desítky zraněných. To je bilance srážky dvou vlaků v Pardubicích, ke které došlo v úterý večer. Drážní inspekce zjistila, že vlak nezastavil přes návěstí stůj, případ řeší také policie. 

Společnost Regiojet, jejíž strojvedoucí jeden z vlaků s více jak třemi stovkami cestujících řídil, se zavázala odškodnit všechny cestující, kteří byli nehodou poškozeni...


Celkový pohled na nehodu u Pardubic (6. června 2024, Drážní inspekce)

Expres 1021 společnosti RegioJet, který z Prahy směřoval do Chopu, se v Pardubicích v úterý večer ve 22.49 hodin čelně střetl s nákladním vlakem. "V důsledku srážky oba vlaky vykolejily. Při mimořádné události zemřeli 4 lidé a dalších 22 bylo zraněno," upřesnil později tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Na místo ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému a doprava na mezinárodním koridoru byla zcela ochromena. Od ranních hodin pak byla řada vlaků mezi Chocní a Prahou zcela zrušena, náhradní autobusová doprava byla zavedena kyvadlově v závislosti na počtu autobusů, které byly k dispozici. 

"Je to pro nás všechny velmi těžké období a chci zdůraznit, že jako společnost uděláme vše, abychom událost řádně vyřešili a v návaznosti na to přijali odpovídající opatření. Cítíme hlubokou zodpovědnost za všechny naše cestující a nepřestaneme pracovat, dokud nebude situace zcela objasněna a náležitě vyřešena," řekl majitel RegioJetu Radim Jančura s tím, že dopravce je připraven poskytnout odškodnění všem, kteří byli nehodou postiženi. Na speciálně zřízené internetové stránce budou průběžně aktualizovány všechny informace o dalším provozu a vyšetřování.

Čtěte také...
Srážka vlaků v Pardubicích: Zranění a 4 mrtví (vydáno 6. června 2024)
Pardubice: Provoz vlaků po nehodě je částečně obnoven (vydáno 6. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Stabilizace poškozeného vagonu během dne (6. června 2024, Správa železnic)

Policie po prohledání trosek havarovaných vlaků kriminalisty převzala vyšetřování nehody dvou vlaků v Pardubicích, ke které došlo v úterý večer poblíž zastávky Pardubice centrum. "Zahájili jsme úkony v trestním řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti," potvrdila Policie České republiky na svých sociálních sítích. Na místě mimořádné události šetřilo příčiny a okolnosti také osm inspektorů Drážní inspekce. "Celkové škody jsou odhadnuty na více než 110 milionů korun. Drážní inspekce se rovněž zabývá okolnostmi dané mimořádné události a přispívajícími faktory, proto si její šetření vyžádá několik měsíců," informoval během dopoledne generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

Během dne pak podle zjištění inspekce došlo k projetí návěstidla v poloze zakazující jízdu v případě expresního osobního vlaku. "Zda se jednalo o technickou závadu, o lidskou chybu či o kombinaci obou faktorů, je předmětem podrobného šetření a konkrétní závěry není možné předjímat," podotkl tiskový mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka. Správa železnic pokračuje s odstraňováním následků nehody a připravuje se odklizení poškozených vozů. Na místo byl povolán nehodový vlak. Odklízecí práce budou probíhat tak, aby co nejméně ovlivnily provoz na trati.

Čtěte také...
Expres projel červenou, zjistila Drážní inspekce (vydáno 6. června 2024)
Pardubice: Nehoda se šetří jako ohrožení z nedbalosti (vydáno 6. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Poškozená lokomotiva ČD Cargo po střetu s expresem (6. června 2024, Drážní inspekce)

Provoz se podařilo částečně obnovit pro dálkové vlaky v 7.30 hodin. "A to po jedné koleji se sníženou rychlostí 10 km/h. Je bohužel nutné nadále počítat s tím, že vlaky na hlavním železničním koridoru budou mít zpoždění. Prosím všechny cestující o pochopení a trpělivost," řekl dopoledne ministr dopravy Martin Kupka. "Provoz vlaků dálkové dopravy je obnoven a stabilizuje se. Vlaky po průjezdu místem s omezením mohou zvýšit zpoždění o zhruba 10 až 30 minut," uvádí České dráhy na svém webu s tím, že některé vlaky jsou vedeny náhradními soupravami. Vlaky regionální dopravy budou nadále nahrazeny autobusy v úseku Pardubice hlavní nádraží - Kostěnice do obnovení plného provozu po obou traťových kolejích.

Ve večerních hodinách pak musí cestující znovu počítat s úplným přerušením provozu. Od 22.20 hodin do 7. června do 5.00 hodin bude provoz přes stanici Pardubice hlavní nádraží opět zcela přerušen. Správa železnic bude odstraňovat následky nehody a bude provádět opravy v kolejišti. Dálkové vlaky budou buď odkloněny přes Hradec Králové a Choceň, případně budou ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Podrobné informace cestující najdou na webu dopravců. 

Informační portál Vlčoun.cz v tuto chvíli ukončuje kontinuální zpravodajství věnované tragické nehodě dvou vlaků v Pardubicích. O situaci budeme nadále průběžně informovat.


Pohled na poškozený vagon expresu (5. června 2024, Drážní inspekce)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!