Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Expres projel červenou, zjistila Drážní inspekce

PARDUBICE - Osm inspektorů šetří okolnosti a příčiny čelní srážky vlaků v Pardubicích. Během dne Drážní inspekce zjistila, že expres RegioJetu mířící z Prahy do Chopu projel návěst stůj zakazující jízdu.

Zda se jednalo o technickou závadu, lidskou chybu či kombinaci obou faktorů, je předmětem podrobného šetření. Provoz je výrazně omezen...


Srážka vlaků v Pardubicích (6. června 2024, Drážní inspekce)

K čelnímu střetu expresu s více jak třemi stovkami cestujících a nákladního vlaku došlo ve středu ve 22.49 hodin na nádraží v Pardubicích. Tragická událost si vyžádala čtyři lidské oběti a více než dvacet středně těžkých a lehkých zranění. "Dnes v 7.30 hodin se podařilo obnovit provoz v klíčovém železničním uzlu po jedné koleji se sníženou rychlostí 10 km/h. Je bohužel nutné nadále počítat s tím, že vlaky na hlavním železničním koridoru budou mít zpoždění. Prosím všechny cestující o pochopení a trpělivost," řekl dopoledne ministr dopravy Martin Kupka.

Na místě zasahovaly všechny jednotky Integrovaného záchranného systému se zcela profesionálním nasazením. Po evakuaci cestujících do nádražní budovy, začala Policie ČR a Drážní inspekce šetřit příčiny nehody. "Na místě mimořádné události šetří příčiny a okolnosti jejího vzniku osm inspektorů Drážní inspekce, která zahájila vlastní šetření této mimořádné události. Celkové škody jsou odhadnuty na více než 110 milionů korun. Drážní inspekce se rovněž zabývá okolnostmi dané mimořádné události a přispívajícími faktory, proto si její šetření vyžádá několik měsíců," informoval následně generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.


Srážka vlaků v Pardubicích (6. června 2024, Drážní inspekce)

Podle zjištění inspekce došlo k projetí návěstidla v poloze zakazující jízdu v případě expresního osobního vlaku. "Zda se jednalo o technickou závadu, o lidskou chybu či o kombinaci obou faktorů, je předmětem podrobného šetření a konkrétní závěry není možné předjímat," podotkl tiskový mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka. Správa železnic pokračuje s odstraňováním následků nehody a připravuje se odklizení poškozených vozů. Na místo byl povolán nehodový vlak. Odklízecí práce budou probíhat tak, aby co nejméně ovlivnily provoz na trati.

Kapacita stanice Pardubice hlavní nádraží a rychlost při jízdě ve stanici je omezena. Vlaky regionální dopravy jsou nadále nahrazeny autobusy v úseku Pardubice hlavní nádraží - Kostěnice do obnovení plného provozu po obou traťových kolejích. Regionální vlaky mohou být za úsekem s náhradní dopravou opožděny přibližně o 20 až 25 minut.

Čtěte také...
Srážka vlaků v Pardubicích: Zranění a 4 mrtví (vydáno 6. června 2024)
Pardubice: Provoz vlaků po nehodě je částečně obnoven (vydáno 6. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Srážka vlaků v Pardubicích (6. června 2024, Drážní inspekce)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!