Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

RegioJet objednal nové vlaky pro Ústecký kraj

ÚSTECKÝ KRAJ - RegioJet uzavřel smlouvu se společností Škoda na dodávku 23 nových jednotek za 3,5 miliardy korun. Ty budou nasazeny na hlavní elektrifikované tratě v Ústeckém kraji od konce roku 2026.

Dopravu na šesti linkách dopravce převezme od stávajících Českých drah, provozovat je pak bude po dobu následujících patnácti let...


Zelenožluté vlaky od roku 2026 zaplní Ústecký kraj (2023, RegioJet)

Tento strategický nákup souvisí s vysoutěženou zakázkou na provoz elektrických tratí v Ústeckém kraji, která začne v prosinci 2026 a přinese roční objem 3,3 milionů kilometrů po dobu 15 let. Podpis historicky největší smlouvy na české železnic se mezi Ústeckým krajem a RegioJetem uskutečnil letos v březnu. Nové vlaky budou nasazeny na klíčových linkách U1, U2, U3, U32, U51 a U54 a znamenají významný posun vpřed jak v kvalitě, tak v kapacitě nabízených služeb. 

"Jsme hrdí, že můžeme ohlásit tuto historickou investici, která nejen značně rozšíří naše kapacity, ale také posune standardy komfortu, bezpečnosti a ekologické udržitelnosti našich služeb na absolutně novou úroveň. V letošním a příštím roce plánujeme investovat do našeho vozového parku více než 4,5 miliardy korun," uvedl majitel RegioJetu Radim Jančura. Nové nízkopodlažní jednotky, které jsou navrženy pro provoz na příměstských a regionálních tratích, budou schopné dosáhnout rychlosti až 160 kilometrů v hodině. Objednáno bylo 15 dvouvozových a 8 třívozových jednotek. Dvouvozová jednotka bude dlouhá 53 m se 142 místy k sezení a třívozová s délkou 80 m nabídne 228 míst k sezení. Součástí bude oddíl první třídy.


Zelenožluté vlaky od roku 2026 zaplní Ústecký kraj (2023, RegioJet)

Nové elektrické jednotky budou vybaveny nejmodernějšími technologiemi včetně vybavení ETCS a vyhoví všem aktuálním i budoucím standardům pro železniční dopravu. Dvouvozové a třívozové jednotky poskytnou výjimečný komfort, včetně plně klimatizovaného interiéru vlaku, wi-fi, zásuvek s napětím 230 V, USB zásuvek, bezbariérových vstupů a interiéru, ergonomických sedadel, prostorné plochy pro uložení jízdních kol a kočárků. V každém vlaku je prostorná toaleta pro cestující s omezenou schopností pohybu a v třívozové jednotce také jedno standardní WC. Vlaky dále obsahují uživatelsky přívětivý informační systém nebo dvoukřídlé vstupní dveře s šířkou 1 500 mm.

Nové jednotky budou nasazeny na vysoutěžené linky U1 z Děčína přes Ústí nad Labem do Mostu a Kadaně, U2 z Chomutova do Karlových Varů, U3 z Děčína a Ústí nad Labem do Litvínova, U32 z Ústí nad Labem do Lysé nad Labem, U51 z Ústí nad Labem do KLášterce nad Ohří a U54 z Děčína přes Ústí nad Labem a Roudnici nad Labem do Hněvic. RegioJet patří k největším soukromým provozovatelům železniční a autobusové dopravy ve střední Evropě. Vznikla v roce 2009, od roku 2011 provozuje RegioJet pravidelnou osobní železniční dopravu. 

Čtěte také...
RegioJet vyhrál, ČD v Ústeckém kraji skončí (vydáno 27. listopadu 2023)
Podepsáno. V Ústeckém kraji vyjede RegioJet (vydáno 13. března 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Zelenožluté vlaky od roku 2026 zaplní Ústecký kraj (2023, RegioJet)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!