Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Podepsáno. V Ústeckém kraji vyjede RegioJet

ÚSTECKÝ KRAJ - Smlouva o provozování železničním dopravy společností RegioJet v Ústeckém kraji je podepsána. Smlouva zahrnuje provoz elektrických tratí v Ústeckém kraji od prosince 2026 s trváním 15 let.

RegioJet slibuje, že na vysoutěžené linky nasadí nové moderní nízkopodlažní jednotky, které cestujícím zaručí prvotřídní komfort přepravy...


Zelenožluté vlaky od roku 2026 zaplní Ústecký kraj (2023, RegioJet)

Zakázku se podařilo uzavřít včas a provoz na železnici v Ústeckém kraji od prosince 2026 tak není ohrožen. "Vítám závěry Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, který neshledal na zakázce pochybení. Jsem spokojený i s nabídkovou cenou vítězného dopravce, která je proti dnešním cenám na srovnatelných linkách řádově o 60 korun za kilometr nižší," komentoval uzavření smlouvy hejtman Jan Schiller. Teoretická nabídková cena RegioJet pro rok 2023 by byla 180,35 korun za kilometr, současný dopravce České dráhy jezdil na srovnatelných linkách v roce 2023 až za 238,80 korun za kilometr.

Těžištěm kontraktu je nejdůležitější a nejdelší páteřní linka v Ústeckém kraji s číslem U1 vedená v intervalu 60 minut po celý týden napříč aglomeracemi kraje z Děčína až do Kadaně. Nová smlouva přinese na linkách U3 a U51 rozšíření objednaných dopravních výkonů. Ke stávajícím vlakům Litvínov - Ústí nad Labem provozovaných v pracovních dnech v intervalu 60 minut přibydou nové vlaky v relaci Litvínov - Teplice, které budou v Teplicích vzájemně navazovat na linku R15/U51. O víkendech na této lince dojde k objednání vlaků Litvínov - Ústí nad Labem v intervalu 120 minut. Návrh jízdního řádu U51 uvažuje se zajištěním spojů v intervalu 120 minut v pracovní dny.


Zelenožluté vlaky od roku 2026 zaplní Ústecký kraj (2023, RegioJet)

Pokračování vlaků a zlepšení obslužnosti dále na území Karlovarského kraje smlouva umožňuje v případě dohody mezi objednateli v rámci přípravy příslušných jízdních řádů, zřejmě však až po roce 2029, kdy Karlovarskému kraji skončí stávající smlouva. "Tato zakázka je součástí našeho cíle stát se lídrem na trhu železniční dopravy v České republice. Zároveň potvrzuje náš závazek k modernizaci našeho vozového parku prostřednictvím pořizování nových, moderních a ekologicky šetrných vlaků," komentoval Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet. 

RegioJet nasadí v Ústeckém kraji 23 nových nízkopodlažních jednotek, které splňují všechny technické požadavky včetně rychlosti minimálně 160 kilometůr v hodině, vybavení ETCS a možností spojení až tří jednotek současně. Tyto moderní jednotky nabídnou cestujícím prvotřídní komfort, včetně klimatizace, wifi, USB zásuvek, 230V zásuvek, oddílu první třídy a tichého oddílu, a většina sedadel bude uspořádána proti sobě, a to v poměru minimálně 70 procent. 


Zelenožluté vlaky od roku 2026 zaplní Ústecký kraj (nedatováno, RegioJet)

Smlouva s Ústeckým krajem představuje pro RegioJet již druhou významnou zakázku v regionu, kde firma již provozuje několik elektrických vlaků. Loni společnost získala také smlouvu na provoz vlaků na lince R9 z Prahy do Brna, kde budou nasazeny moderní nízkopodlažní jednotky konstruované pro rychlost 200 km/h, vhodné pro provoz i na částečně vysokorychlostních tratích. "V obou těchto případech vyjedeme s novými elektrickými vlaky a stejně chceme postupovat i v dalších soutěžích. Očekávám, že ministerstvo dopravy bude soutěžit s podmínkou nových vlaků," doplnil Jančura.

RegioJet předložil ekonomicky nejvýhodnější nabídku s cenou 212,5 Kč za kilometr, což představuje výrazné snížení oproti původnímu odhadu 280 korun za kilometr. Tato nabídka byla klíčová pro získání zakázky, ve které RegioJet překonal jak České dráhy, tak Arrivu, čímž umožnil Ústeckému kraji ušetřit 3,5 miliardy korun oproti původním předpokladům. RegioJet vznikl v roce 2009 jako dceřiná společnost Student Agency. Od roku 2011 provozuje RegioJet pravidelnou osobní železniční dopravu. 


Zelenožluté vlaky od roku 2026 zaplní Ústecký kraj (2023, RegioJet)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!