Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Do jižních Čech se po řádění orkánu vrací vlaky

JIHOČESKÝ KRAJ - Provoz na jihočeských tratích bude obnovován ještě v průběhu pondělního večera a během úterý. Jedna šumavská trať je dokonce natolik poškozená, že na ní se vlaky vrátí pravděpodobně až ve čtvrtek.

Po úplném zastavení provozu uvízly na nádraží v Českých Budějovicích stovky cestujících, stovky lidí uvízly v dalších stanicích...


Provoz na tratích zastavily popadané stromy (10. února 2020, Správa železnic).

Největší škody po řádění orkánu Sabine železničáři evidují v Jihočeském kraji, kde především na tratích v okolí Českých Budějovicích a na Šumavě silný vítr vyvracel stromy. Po zklidnění větru se na tratě rozjely pracovní čety Správy železnic, aby mohl být co nejdříve obnoven provoz. "Na řadě tratí jsou popadané stromy. Jakmile vítr odezní a naši zaměstnanci zjistí, že je možné vlaky na tratě pouštět, tak tak učiní a provoz obnoví," uvedla dopoledne v mimořádném vysílání na ČT24 tisková mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Předpoklad obnovování provozu na tratích v Jihočeském kraji předpokládá, že po 18.00 hodině bude obnoven provoz hned v několika úsecích. Z Českých Budějovic by se měly večer rozjet vlaky směrem na Plzeň, kde nyní probíhá odklízení popadaných stromů u Zlivi a u Střelských Hoštic, i na Dolní Dvořiště, kde popadaly stromy mezi Kamenný Újezdem a Holkovem. Jakmile se podaří odklidit stromy také mezi Hlubokou nad Vltavou a Nemanicemi, vlaky se rozjedou také na hlavním tahu z Českých Budějovic do Prahy. Večer vyjedou také vlaky z Číčenic do Prachatic  Českých Budějovic do Kájova. 


Nejhůře postižený byl Jihočeský kraj (10. února 2020, Správa železnic).

V průběhu noci na úterý v během úterý se vlaky vrátí také na další tratě. Z Českých Budějovic vyjedou vlaky do Českých Velenic, kde v pondělí popadaly stromy u Nových Hodějovic, dále z Jindřichova Hradce do Jihlavy, kterou stromy zasypaly mezi Malíkovem a Popelínem. Vlaky se vrátí také na trať z Kájova do Černého Kříže, z Prachatic do Volar a z Vimperku do Volar. "Hodně popadaných stromů a poškozené trakční vedení včetně sloupů evidujeme na trati z Rybníku do Lipna," uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová s tím, že sem se vlaky vrátí až v průběhu čtvrtku. 

Provoz v železničním obvodu České Budějovice zastavila Správa železnic z bezpečnostních důvodů v pondělí v 7.15 hodin. Důvodem bylo zamezit střetům vlaků s padajícími stromy v důsledku příchodu orkánu. Úplné zastavení provozu působilo komplikace dopravcům České dráhy a GW Train Regio, kteří nemohli vzhlede k neprůjezdnosti silnic zajistit náhradní autobusy. Cestující čekali v nádražní hale, kde jim zaměstnanci Českých drah poskytovali základní informace. "Je o ně postaráno i z hlediska občerstvení," uvedl dopoledne ředitel českobudějovického Regionálního obchodního centra Českých drah Jiří Kavka.

Čtěte také...
- ONLINE: Orkán zastavil vlaky na desítkách tratí (vydáno 10. února 2020)
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Problémy na železnici nastávaly už v ranních hodinách (10. února 2020, Správa železnic).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!