Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Orkán zastavil vlaky na desítkách tratí

ČESKÁ REPUBLIKA - Orkán Sabine vtrhl do republiky a omezoval dopravu. Železniční dopravci museli na řadě tratí zastavit provoz, komplikovaná byla náhrada vlaků autobusy. Nejvíce poškozené jsou tratě v Jihočeském kraji.

/AKTUALIZUJEME/ Informační portál Vlčoun.cz připravoval průběžně aktualizované online zpravodajství o postupu orkánu...


Hasiči Správy železnic od rána odstraňují popadané větve (10. února 2020, Správa železnic)

Silný orkám od rána značně omezuje dopravu. Správa železnic informovala, že v okamžiku výskytu silného větru ohrožujícího bezpečnost přistoupí k okamžitému zastavení provozu na zasažené trati a vlaky, které se budou v daném okamžiku nacházet na trati, dojedou do nejbližší stanice, kde z důvodu bezpečnosti skončí. Od rána tak již stačila zastavit provoz, a v některých případech již zase obnovit, na desítkách tratí.

PŘEHLED NEJDŮLEŽITĚJŠÍHO:
Vlaky nejezdí na 10 tratích v 11 úsecích napříč Českou republikou.
● Nejpostiženější tratě jsou v Jihočeském kraji, na jednu trať se vlaky vrátí až ve čtvrtek.
Správa železnic obnovuje provoz na tratích, jak se jí daří odstraňovat popadané stromy.
● Od rána došlo k pěti událostem, kdy vlak najel do stromu spadlého přes trať.
● Informační portál Vlčoun.cz sledoval aktuální situaci online:


OBNOVIT STRÁNKU


22:45 hodin (ČR):
Vážení čtenáři, online zpravodajství o postupu orkánu Sabine končí. V průběhu úterý se k dnešním událostem ještě vrátíme, budeme také sledovat průběh zprovozňování tratí na jihu Čech. Děkujeme za pozornost a přejeme dobrou noc.

22.42 hodin (ČR:)
Správa železnic uvedla, že se podařilo obnovit provoz na trati z Českých Budějovic do Tábora. Na ostatních tratích na Českobudějovicku bude provoz obnoven během noci. Nadále je pak zastaven provoz na 10 tratích v 11 úsecích. Jde o tratě 149 z Bečova nad Teplou do Karlových Varů, 183 z Plzně do Klatov, 194 z Polné do Kájova, 196 z Holkova do Kamenného Újezdu, 197 z Volar do Číčenic a také z Prachatic do Volar, dále na trati 201 z Branic do Božejovic, 202 z Malšic do Bechyně, 225 z Veselí nad Lužnicí do Jarošova, 227 z Telče do Třeště a 250 z Golčova Jeníkova do Vlkanče.  

21.39 hodin (Jihočeský kraj):
Společnost GW Train Regio na svém facebookovém profilu upozornila, že také zítra můž být provoz na šumavských lokálkách omezen či přerušen. "Vzhledem k tomu, že ještě stále se nepodařilo odstranit všechny popadané stromy, očekávajte i zítra komplikace při cestování. Vlaky mohou být nahrazeny autobusy nebo rušeny úplně," upozorňuje dopravce na webu s tím, že informace o organizaci dopravy budou podle vytíženosti dispečerů zveřejňovány na webových stránkách.

21.06 hodin (ČR):
Správě železnic se podařilo obnovit provoz na desítkách tratí. V současné době ještě nesmí vlaky na 14 tratích do 16 úseků. Zároveň došlo k upřesnění termínu tratí z Českých Budějovic směre do Plzně, Dolního Dvořiště a Prahy, vlaky se vyjedou v průběhu večera či noci.

20.11 hodin (ČR):
Počet tratí, na kterých stále není obnoven provoz, se stále pohybuje na stejné úrovni. Aktuálně je zastaven provoz na 28 tratích ve 35 úsecích. Na většině tratí je provoz zastaven z bezpečnostních důvodů. Podle webu Českých drah stále není obnoven ani provoz vlaků na Českobudějovicku.

19.23 hodin (Jihočeský kraj):
Správě železnic se nedaří podle plánovaného harmonogramu obnovit provoz na jihočeských železničních tratích. Původně předpokládala, že vlaky do Plzně, Horního Dvořiště a na Prahu měly vyjet po 18.00 hodině. Vítr ale komplikuje odstraňování spadlých stromů. Do Jihočeského kraje se totiž vrátil silný vítr, proto došlo k zastavení provozu na tratích 201 z Branice přes Milevsko do Božejovic, 202 z Malšic do Bechyně či 220 z Ješetic do Heřmaniček a ze Soběslavi do Veselí nad Lužnicí.

19.05 hodin (ČR):
V Jihočeském kraji rozhodla Správa železnic o uzavření dalších regionálncíh tratí. Vlaky tak přestaly jezdit v části trati 201 okolo Milevska nebo na trati 202 známé jako Bechyňka nejezdí vlaky z Malšic do Bechyně. V současnosti, oproti předpokladům z odpoledne, tak počet tratí se zastaveným provozem stoupl. Nyní tak nejezdí vlaky na 27 tratích ve 37 úsecích.

17.48 hodin (ČR):
Aktualizované údaje Správy železnic uvádí, že zastaven je kromě železničních tratí na Českobudějovicku provoz na 25 tratích ve 30 úsecích. S popadanými stromy se potýkají drážní zaměstnanci především v Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Středočeském, Ústeckém a Královéhradeckém kraji. Vzhledem k tomu, že vítr ustává, tak se předpokládá, že počet tratí se zastaveným provozem bude nadále už jen klesat. Dosud bylo následky bouře zasaženo celkem 112 tratí a traťových úseků.

17.27 hodin (Jihočeský kraj):
Přibližně za půl hodiny by se měl obnovit provoz na některých tratích v Jihočeském kraji. Informovala o tom Správa železnic s tím, že jde především o hlavní železniční tratě vedoucí z Českých Budějovic. Jako první by se po odklizení popadaných stromů měly vlaky vypravit směrem na Plzeň, Dolní Dvořiště a Prahu. Následovat v nočních hodinách a zítra by měly další tratě. Trať z Rybníkem a Lipnem nad Vltavou je ale natolik poškozená, že se na ní vlaky vrátí nejspíš až ve čtvrtek - Podrobnější informace ZDE.


Padající stromy poškozovaly trolejové vedení (10. února 2020, Správa železnic)

16.55 hodin (ČR):
Aktuálně je zastaven provoz na téměř 40 úsecích železničních tratí.

16.07 hodin (Moravskoslezský kraj):
Pravděpodobně spadlý strom u Dolní Lhoty komplikuje dopravu na meziměstské tramvajové trati z Ostravy do Budišovic Zátiší. Tramvajová linka číslo 5 nejezdí a místo ní Dopravní podnik Ostrava nasadil náhradní autobusovou dopravu. Jde o stejnou trať, na které v dubnu roku 2008 došlo k tragické čelní srážce dvou tramvají. Zemřeli tehdy tři cestující.

15.48 hodin (Jihočeský kraj):
Na některé tratě v Jihočeském kraje se vlaky vrátí až zítra, na jednu pak až ve čtvrtek. Správa železnic zveřejnila předpokládaný harmonogram obnovy drážní dopravy na Českobudějovicku a na Šumavě. Do dnešního večera by měl být provoz obnoven provoz z Českých Budějovic do Plzně, Prahy a do Dolního Dvořiště. Večer by se měly vrátit vlaky také na trať z Číčenic do Prachatic. Okolo půlnoci bude zprůjezdněna trať z Českých Budějovic do Kájova, do Českých Velenic a z Jindřichova Hradce do Jihlavy. Zítra okolo poledne se vlaky vrátí na trať z Kájova do Červeného Kříže, z Prachatic do Volar a dále do Vimperku. Až ve čtvrtek bude obnoven provoz mezi Rybníkem a Lipnem, kde je hodně popadaných stromů a poškozené trakční vedení včetně sloupů.

15.33 hodin (ČR):
Provoz je zastaven také na tratích 170 u Plzně, 173 z Nučic do Loděnice, 175 z Nezvěstic do Příkosic, 178 ze Stříbra do Milíkova, 183 z Klatov do Železné Rudy, 185 z Klatov do Horažďovic a z Klatov do Domažlic, 194 z Českého Krulova do Kájova, 197 z Číčenic do Volar, 212 z Hvězdonic do Čerčan, 220 z Ješetic do Heřmaniček, 225 z Veselí nad Vltavou do Jarošova, 227 ze Slavonice do Dačic, 235 ze Zbraslavic do Zruše nad Sázavou a z Malešova do Zbraslavic, 237 z Humpolce do Herálce, 250 z Golčova Jeníkova do Vlkanče, z Havlíčkova Brodu do Rozsochatce a z Prybislavi do Pohledu a nakonec tké 322 z Českého Těšína do Hnojníku.

15.32 hodin (ČR):
V současné době vlaky nejezdí na tratích 026 z Náchova do Hronova, 030 z Mostku do Horky u Staré Paky, ze Sychrova do Turnova a z Košťálova do Semil, 031 z Předměřic do Smiřic, 032 z Jaroměře do České Skalice a z Nového Města do Václavic, 040 z Trutnova do Pilníkova, 041 z Ostroměře do Smidar a z Hnevčevsi do Hořic, 047 z Teplic nad Metují do Adršpachu, 064 z Libuně do Lomnice nad Popelkou, 072 z Velkých Žernosek do Litoměřic města, 080 z České Lípy do Bakova nad Jizerou  ze Srní u České Lípy do Ještřebí, 086 z České Lípy do Stružnice a z Mimoně do Brniště, 120 z Lužné u Rakovníka do Řevničova, 126 ze Svojetína do Mutějovic, 131 z Řehlovic do Úpořin, 134 z Oseka do Oldřichova, 149 z Bečova nad Teplou do Karlových Varů, 161 z Otročína do Bečova nad Teplou.

15.20 hodin (Karlovarský kraj):
Nově popadaly stromy opět na železniční trati Františkovy Lázně - Aš a Františkovy Lázně – Vojtanov. "Doprava vlaky je tedy v místě přerušena. Jezdit bude náhradní autobusová doprava," uvedla tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková s tím, že do odvolání jezdí vlaková přeshraniční spojení pouze na hranice s Německem.

14.59 hodin (ČR):
Celkem 43 úseků na 33 tratích uzavřela Správa železnic. Ačkoli to ještě v poledne vypadalo optimisticky a dařilo se průběžně snižovat počet tratí, na kterých byl obnovován provoz, tak v současné době je počet uzavřených tratí zatím nejvyšší. Nově se do seznamu tratí se zastaveným provoze přidávají tratě v Libereckém a Královéhradeckém kraji.

14.41 hodin (ČR):
Správa železnic na twitterovém účtu uvedla, že od rána vyřešila celkem 48 mimořádností, naopak přetrvává dalších 37 komplikací. A další omezení podle postupu orkánu přibývají. Největší komplikací vyjma jednotlivých tratí nadále zůstává úplné zastavení železničního provozu v Českých Budějovicích a na šumavských lokálkách. Jeho obnovení se postupně posouvá, nyní se předpokládá postupné obnovení provozu až po 15.00 hodině.


Odstraňování spadlého stromu v Nučicích u Prahy (10. února 2020, Správa železnic)

14.22 hodin (ČR):
Podle přehledu, který poskytla Správa železnic, došlo v uplynulých hodinách k dalším dvěma případům, kdy vlak najel do spadlého stromu na trati. K prvnímu případu došlo na trati 080 mezi Jestřebím a Srní u České Lípy, kde osobní vlak 6008 Českých drah najel do stromu. Další osobní vlak Českých drah 7666 pak najel do spadlého stromu na trati 160 v úseku mezi Plzní a Třemošnou u Plzně. Od rána tak došlo k pěti srážkám vlaků se stromem spadlým přes koleje.

14.15 hodin (Ústecký kraj):
Ačkoli vítr měl podle meteorologů již hodinu ustávat, situace zatím vypadá opačně. V Ústeckém kraji nově došlo k uzavření tří železničních tratí. Vlaky tak nejezdí na trati 072 mezi Velkými Žernoseky a Litoměřicemi, zastavila se také doprava na trati 090 z Lovosic do Prackovic nad Labem, kde došlo k pádu stromů do trolejového vedení. Vlaky momentálně nejezdí ani na Bílince, na trati 131 mezi Řehlovicemi a Úpořinami. 

14.10 hodin (ČR):
Počet tratí, na kterých je zastaven provoz velmi rychle narostl. Zatímco před hodinou bylo pro vlaky uzavřeno jen 13 tratí, v současnosti vlaky nejezdí na 25 tratích v 29 úsecích. 

13.54 hodin (Ústecký kraj):
Přibližně hodinu již nejezdí trolejbusy v části Ústí nad Labem. Trolejbusové linky číslo 51, 57 a 58 nejezdí z Krásného Března do Neštěmic na Skalku a do Mojžíře, dopravní podnik se snaží zajistit náhradní autobusovou dopravu. Příčinou je výpadek v zásobování elektrickou energií. Kromě toho je kvůli nárazům větru již od rána zastaven provoz lanové dráhy na Větruši.

13.28 hodin (Jihočeský kraj):
Českým drahám i dopravci GW Train Regio se podařilo zajistit náhradní autobusovou dopravu za úplně zastavené vlaky v okolí Českých Budějovic. Informují o tom oba dopravci na svých webových stránkách. Rozsah náhradní dopravy se zatím týká jen některých tratí, a spoje navíc jezdí v omezeném rozsahu - Podrobnější informace ZDE.

12.55 hodin (ČR):
Správa železnic aktualizovala seznam tratí, na kterých je zastaven provoz. Vlaky nejezdí na 13 tratích v 16 úsecích, a to na tratích 091 z pražské Libně do Malešic, 134 z Oseku do Oldřichova u Duccova, 149 z Bečova nad Teplou do Karlových Varů, 170 z Chlučan do Přeštic, 183 z Klatov do Železné Rudy, 184 ze Stráže do Boru, 185 z Klatov do Domažic, 194 z Českého Krulova do Kájova, 197 z Číčenic do Volar, 225 z Veselí nad Lužnicí do Jarošova a dále z Rantířova do Kostelce u Jihlavy, 227 ze Slavonic do Dačic, 240 z Luk do Bransouzí a 322 z Českého Těšína do Hnojníku. Kroě toho nadále trvá přerušení provozu na tratích vyjíždějících z Českých Budějovic. 

12.23 hodin (Karlovarský kraj):
Vlaková spojení Českých drah na všech tratích v Karlovarském kraji byla obnovena. Vlakové spojení Bečov nad Teplou - Karlovy Vary dolní nádraží je také obnovené. Nyní se podle Krajského úřadu Karlovarského kraje kontroluje poslední zavřený úsek Mariánské Lázně - Bečov nad Teplou. "Stále hrozí nárazový vítr a je možné, že z důvodu rizika nebo překážky na trati bude některý úsek opět uzavřen," potvrdila po poledni tisková mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

11.56 hodin (ČR):
"Od půlnoci jsme preventivně na značkách, řešíme opatření kvůli orkánu Sabine, aktivity a opatření koordinuji se Ředitelstvím silnic a dálnic, Správou železnic, Řízením letového provozu, ČEZ i ČEPS," řekl ministr dopravy, průmyslu a obchodu Karel Havlíček. "Vypadá to, že vítr bude silnější, než se původně předpokládalo, nechceme nic podcenit. Nemusí to být nic vážného, ale je lepší být připraven. Vůbec poprvé funguje koordinovaná skupina veškeré dopravy a energetiky," dodal.


Mohutný strom spadlý na jednu z noha tratí (10. února 2020, Správa železnic)

11.50 hodin (Plzeňský kraj):
Provoz na hlavním železničním koridoru mezi Plzní a Chebem by měl být zprůjezdněn okolo poledne. Potvrdila to tisková mluvčí Správy železnice Radka Pistoriusová. "Čety nám tady dokončují opravu trolejového vedení a kolem poledne by trať mohla být průjezdná. V nejbližší době by mělo dojít také k obnovení provozu na trati z Plzně přes Přeštice do Klatov," uvedla Pistoriusová.

11.44 hodin (Jihočeský kraj):
Na Českobudějovicku stále nejezdí vlaky, Správa železnic v 7.15 hodin tady rozhodla o okamžitém zastavení provozu na všech tratích z důvodu zajištění bezpečnosti. "Toto se nakonec ukázalo jako smysluplné, protože na některých tratích došlo k pádům stromů," informoval Jiří Kavka, ředitel českobudějovického Regionálního obchodního centra Českých drah Jiří Kavka. Cestující čekají v nádražní hale, kde jim zaměstnanci Českých drah poskytují základní informace, jak se dostat do cíle svých jízd. "Je o ně postaráno i z hlediska občerstvení, máme pro ně nápoje i oplatky," dodal Kavka. 

11.32 hodin (Jihočeský kraj):
Správa železnic ve vysílání ČT24 uvedla, že situace v Jihočeském kraji nadále trvá. "Nemůžeme stále obnovit provoz v Českých Budějovicích, ani na jihočeských šumavských tratích, kde stále fouká silný vítr," uvedla tisková mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová s tím, že vlaky tady nejezdí z preventivních důvodů. Na řadě tratí jsou popadané stromy, jinde fouká natolik silný vítr, že hrozí pády dalších stromů. "Jakmile vítr odezní a naši zaměstnanci zjistí, že je možné vlaky na tratě pouštět, tak tak učiní a provoz obnoví," doplnila Pistoriusová.

11.25 hodin (Karlovarský kraj, Ústecký kraj):
V Německu dochází k postupnému obnovování provozu dálkové a mezistátní dopravy. "Deutsche Bahn postupně zprovozňuje provoz na tratích, první vlaky dorazily z Německa na Chebsko. Mezinárodní vlaky z Prahy, které od rána končily v Děčíně, již také začnou jezdit dále a budou pokračovat dále do Německa," uvedla Radka Pistoriusová, tisková mlučí Správy železnic. 

11.17 hodin (Moravskoslezský kraj):
Na seznam míst, kde došlo k najetí vlaku do stromu, přibylo třetí místo. Osobní vlak Českých drah 3129 najel na trati 323 mezi Frýdkem-Místkem a Baškou do stromu. Doprava bude na tři hodiny zcela zastavena. V Moravskoslezském kraji je zastaven provoz na třech tratích. Kromě zmíněné tratě 323 je z důvodu zajištění bezpečnosti provozu zastaven provoz vlaků na trati 322 z Českého Těšína do Hnojníku, a také 277 ze Suchdolu nad Odrou do Fulneku.

11.06 hodin (ČR): 
Na většině tratí, na kterých nejezdí nebo nejezdily vlaky, byl zastaven provoz především z důvodu silného větru a zajištění bezpečnosti provozu. Mezi dalšími důvody jsou poruchy trolejového vedení. Podle přehledu, který médiím poskytuje Správa železnic, jen dva důvody zastavení provozu souvisí s najetím vlaku do stromu. Na trati 198 mezi Kubovou Hutí a Lipkou narazil do stromu osobní vlak 18101 společnosti GW Train Regio. Druhý případ eviduje Správa železnic na trati 200, kde mezi Příbramí a Milínem najel do spadlého stromu osobní vlak 7923 Českých drah.


Popadané stromy na koleje od rána blokují dopravu  (10. února 2020, Správa železnic)

10.49 hodin (ČR): 
Správě železnic informovala, že vlaky stále nejezdí v 24 úsecích 17 tratí. Nadále nejezdí vlaky na trati 091 z Prahy Libně do Malešic, 148 z Františkových Lázní do Aše, 149 z Bečova nad Teplou do Karlových Varů, 170 z Chlumčan u Dobřan do Přeštic, 178 z Pňovan do Vranova, 183 z Klatov do Železné Rudy, 185 z Klatov do Horažďovic a z Klatov do Domažlic, 194 z Českého Krulova do Kájova, 197 z Číčenic do Volar, 200 z Čimelic do Vráže u Písku, 225 z Veselí nad Lužnicí do Jarošova a dále také z Rantířova do Kostelce u Jihlavy, 227 ze Slavonic do Dačic a 240 z Luk nad Jihlavou do Bransouzí. 

10.35 hodin (ČR):
Správa železnic uvedla, že se jí daří postupně obnovovat provoz na některých tratích. Od rána do této chvíle byl obnoven železniční provoz na 17 tratích v 24 úsecích, kam se nyní postupně vrací vlaky. 
Nadále je ale naopak zastaven provoz na 13 tratích v deseti úsecích napříč republikou.

10.02 hodin (Jihočeský kraj):
Dopravní situace v Jihočeském kraji je kritická. Z důvodu úplného zastavení provozu v uzlu vlakového nádraží České Budějovice, ke kterému došlo v 7.15 hodin, prakticky zkolabovala doprava. Nejezdí vlaky Českých drah ani vlaky dopravce GW Train Regio, dosud ani nejezdí náhradní doprava kromě autobusu za rychlík společnosti Arriva do Prahy. "Připravujeme pro cestující alternativní náhradní přepravu. Bohužel to není možné u všech míst, protože se všude s autobusy nedostaneme," řekl deníku iDnes.cz ředitel českobudějovického Regionálního obchodního centra Českých drah Jiří Kafka - Podrobnější informace ZDE.

09.48 hodin (ČR):
Výrazné zlepšení evidují cestující u dopravce Arriva. Ten své cestující důkladně informuje na webové stránce o veškerých omezeních v souvislosti s vichřicí. Ten mimo jiné uvádí, že jemu se daří, byť se zpožděním i 60 minut, provoz vlaků nahrazovat autobusovou dopravou. Náhradní autobusy se tak vozí cestující například z Mladé Boleslavi do Kropáčovy Vrutice, z Příbrami do Milína nebo v celé trase rychlíku z Českých Budějovic do Prahy.

09.35 hodin (ČR):
Velké problémy působí orkán také nákladním dopravcům. Například ČD Cargo na svých webových stránkách uvedlo, že z hlavních tratí je momentálně zastaven provoz v úsecích Praha Libeň - Praha Malešice, Cheb - Plzeň, Jaroměř - Liberec a situace kolem Českých Budějovic je krajně nepřehledná.

09.10 hodin (Jihočeský kraj):
Dopravce GW Train Regio, který provozuje řadu železničních tratí v Jihočeském kraji, upozornil cestující, že na tratích 194, 197 a 198 došlo k úplnému zastavení provozu. Navíc vzhledem k neprůjezdnosti silnic není možné ani zajistit náhradní autobusovou dopravu. "Na tratích 149, 194, 197 a 198 je do odvolaní kompletně zastaven celý provoz všech vlaků. Náhradní autobusy taktéž nejsou schopny úseky obsloužit, spoje jsou odřeknuty," uvedl dopravce na svých webových stránkách.


Ilustrační foto (nedatováno, HZS Správy železnic).

08.53 hodin (ČR):
Správa železnic aktualizovala seznam tratí, na kterých nejezdí vlaky. Aktuálně je zastaven provoz na 25 úsecích 21 tratí. Oproti údajům z 7.56 hodin došlo k navýšení uzavřených tratí například o tratě 030 z Dvora Králové do Jaroměře, 070 z Kropáčovy Vrutice do Chotětova, 210 z Čerčan do Týnce nad Sázavou nebo 212 z Hvězdonic do Samechova. Z přehledu je navíc patrné, že se vichřice přesouvá také více do Středočeského kraje.

08.25 hodin (Karlovarský kraj):
Silný západní vítr způsobil popadání stromů na trati Cheb - Aš, na místo míří náhradní autobusy. Zastaven je také provoz na úseku Mariánské Lázně - Stříbro. "Z preventivních důvodů nejezdí přeshraniční vlakové spojení Cheb - Marktredwitz, Cheb - Vojtanov, Aš - Hof. Odkloněna byla trasa Pendolina, a to přes Karlovy Vary směr Ústí nad Labem," informovala tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

08.01 hodin (ČR):
Správa železnic upřesnila seznam tratí a úseků, na kterých bylo nutné z důvodu popadaných stromů nebo poškozeného trolejového vedení zastavit provoz. Jde o tratě 083 ze Šluknova do Velkého Šenova, 091 z pražských Malešic do Libně, 147 ve Vojtanově, 148 z Františkových Lázní do Aše, 149 z Bečova nad Teplou do Karlových Varů, 161 z Jesenice do Blatna u Jesenice, 170 z Plzně hlavního nádraží do Plzně Valchy a dále z Chlumčan do Přeštic, 178 z Pňovan do Vranova, 183 z Klatov do Železné Rudy, 184 z Poběžovic do Hostouně, 185 z Klatov do Horažďovic, respektive z Klatov do Domažlic, 194 z Českého Krumlova do Kájov a z Křemže do Boršova, 197 z Číčenic do Volar, 198 z Kubovy Hutě do Lipky, 200 z Čimelic do Vráže u Písku a z Příbrami do Milína a 223 ze Štětkovic do Olbramovic. Kromě toho jsou uzavřeny všechny železniční přechody do Německa.

07.56 hodin (Jihočeský kraj):
Na všech tratích vedených ze stanice České Budějovice je od 7.15 hodin úplně zastaven provoz. Informovala o tom tisková mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Dodala, že příčinou přerušení provozu na tratích je buď pád stromů na trať, zajištění bezpečnosti cestujících a zaměstnanců železnice nebo najetí vlaků do stromu. K tomu podle zaslaného výčtu došlo na dvou místech, a to mezi Kubovou Hutí a Lipkou, a dále mezi Příbramí a Milínem.

07.44 hodin (ČR):
Správa železnic a České dráhy zprovoznily své webové stránky. Ty pod náporem uživatelů vyhledávající aktuální informace o provozuschopnosti jednotlivých tratí zkolabovaly a v ranních hodinách přestaly fungovat. České dráhy zároveň odstranily problémy s nefunkční aplikací Můj vlak, cestující si tak mohou opět prostřednictví této aplikace kupovat jízdenky.

07.31 hodin (Praha):
Z důvodu spadlého stromu je zastaven provoz na části městské linky S49, vlaky nejezdí v úseku mezi stanicemi Praha-Libeň a Praha-Hostivař. Z bezpečnostních důvodů je navíc zastaven také provoz přívozů P1 a P8.

07.30 hodin (Střední Čechy):
S komplikacemi se začíná potýkat železniční a autobusová doprava v okolí Prahy a ve Středních Čechách. Podle Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy ROPID dochází dochází ke zpoždění vlaků, v úseku Kařízek - Hořovice je provoz zajištěn po jedné traťové koleji. Na linkách 428, 387, 309, 313, 341 dochází k odklonům, spoje těchto linek nabírají zpoždění. 

07.21 hodin (ČR):
Cestující, kteří se rozhodnou dnešní naplánované cesty zrušit, mohou jízdenky vrátit beze srážky. Informovaly o tom České dráhy. "Pokud vrátíte z důvodu zrušení cesty plánované na 9. - 11. února již zakoupenou jízdenku nejpozději v první den její platnosti, bude vám vráceno jízdné v plné výši beze srážky. Pokud během již nastoupené cesty nastanou komplikace, můžete jízdní doklady s vazbou na vlak použít v uvedeném období i v jiném vlaku, než který je na jízdence uveden," řekl tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský - Podrobnější informace ZDE.

06.49 hodin (ČR):
Cestující teď mnoho informací nenajdou. Největší český železniční dopravce, České dráhy, se potýká s výpadky webových stránek i aplikace k nákupům jízdenky Můj vlak, Správa železniční dopravní cesty pak na svém facebooku uvedla, že jejich web nefunguje z blíže nespecifikovaného důvodu na straně dodavatele.

06.43 hodin (ČR):
Správa železnic na svém facebookovém profilu uvedla, že z důvodu poškození trakčního vedení nebo kvůli pádu stromů byl zastaven provoz na 13 tratích, respektive úsecích. Konkrétně jde o tratě 170 mezi plzeňským hlavním nádražím a Valchou a dále mezi Chlumčany a Přešticemi, dále na trati 175 mezi Nezvěsticemi a Příkosicemi, na trati 183 z Klatov do Železné Rudy, 185 z Klatov do Horažďovic a z Klatov do Domažlic, dále na trati 194 z Boršova nad Vltavou do Křemže, na trati 200 z Jinců do Lochovi, respektive z Čimelic do Vráže u Písku, na trati 210 z Čisovic do Měchenic, na trati 223 ze Štětkovic do Olbramovic a na dvou místech na trati 295, a to z Velké Kraše do Žulové a z Lipové Lázně do Vápenné.

06.25 hodin (Střední Čechy):
Pražská integrovaná doprava se zatím s většími komplikacemi nepotýká. V okolí Kladna dopravu narušuje spadlý strom, problémy byly po 5.00 hodině také v Psárech a v Dobříši. Samotná městská hromadná doprava v hlavním městě jezdí bez komplikací.

06.01 hodin (ČR):
České dráhy hlásily první omezení již v neděli večer. Od pondělního rána pak musel dopravce zastavit provoz přibližně na pětici tratí, mimo jiné z Plzně do Klatov. V návaznosti na zastavení železničního provozu v Německu jsou pak bez náhrady zrušeny přeshraniční rychlíky a některé osobní vlaky. Přesný výčet tratí v tuto chvíli není znám, webové stránky Českých drah zkolabovaly.

05.39 hodin (ČR):
Podle Českého hydrometeorologického ústavu platí nejvyšší stupeň ohrožení od 6.00 do 13.00 hodin, celkově výstraha na silný vítr platí až do pondělních 20.00 hodin.

05.32 hodin (ČR):
Informační portál Vlčoun.cz spouští online zpravodajství o postupu orkánu Sabine. 


Ilustrační foto (nedatováno, HZS Správy železnic).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!