Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pátek jedenáctého? Vlaky sejmuly dva kamiony

FRÝDEK-MÍSTEK, OPAVA - Dvě vážně vypadající nehody zkomplikovaly provoz na železničních tratích ve Slezsku. Ranní střet osobního vlaku s kamionem dokonce zachytila kamera frýdecko-místecké radnice.

Jak u Frýdku, tak u Otic na Opavsku se nehody nakonec vyžádaly jediné zranění. Na mnoho hodin ale komplikovaly jízdu vlaků...


Beze slov (11. prosince 2015, Městský kamerový systém města Frýdek-Místek).

K první páteční nehodě došlo v 7.38 hodin na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku. "Osobní vlak jedoucí z Frenštátu pod Radhoštěm do Ostravy se tady střetl s návěsem kamionu," informoval v pátek dopoledne tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že k nehodě došlo na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla dle aktuálních zjištění v době nehody v činnosti.

Střet zachytil kamerový systém

Frýdecký městský kamerový systém nehodu na přejezdu zachytil a záznam prakticky ihned obletěl sociální sítě i zpravodajství. Je na něm totiž dobře patrné, že řidič kamionu nedbal blikajících červených světel. Ta se spustila 53 sekund před průjezdem vlaku, přičemž kamion se do záběru kamery dostává 12 vteřin před srážkou. 

Na facebookové stránce Vlčoun.cz se můžete podívat na záznam z frýdecko-místeckého kamerového systému (přímý odkaz ZDE).


Poškození lokomotivy i návěsu kamionu (11. prosince 2015, Drážní inspekce).

Osobní vlak na přejezdu strhl celý návěs kamionu, kabina zůstala jako zázrakem ušetřena. I díky tomu řidič kamionu vyvázl jen s lehčím zraněním, strojvedoucímu i přibližně osmdesáti cestujícím ve vlaku se nic nestalo. "Celkově byla škoda odhadnuta na 750 000 korun, z toho 250 tisíc na vlaku a 200 tisíc na zabezpečovacím zařízení. Provoz na trati byl obnoven v 13.30 hodin" dodal Drápal.

České dráhy musely během vyšetřování nehody zastavit provoz na jednokolejné trati. Operativně proto zajišťovaly náhradní autobusovou dopravu, a to v úseku z Frýdku-Místku do Lískovce u Frýdku.


Nehoda u Otic na Opavsku (11. prosince 2015, Drážní inspekce).

Především slezská média stále ještě řešila nehodu ve Frýdku-Místku, když se další kamion odpoledne srazil s vlakem na Opavsku. Osobní vlak jedoucí z Hradce nad Moravicí do Opavy se ve 13.19 hodin na přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži srazil s nákladním automobilem s přívěsem. 

"Při nehodě nebyl nikdo zraněn a škoda byla celkově odhadnuta na 400 tisíc," uvedl v pátek odpoledne Martin Drápal s tím, že 350 tisíc korun je škoda na vlaku a 10 tisíc na trati. Z důvodů vyšetřování a následnému odklízení nehody byl provoz na jednokolejné trati zcela zastaven, a proto České dráhy musely zajistit náhradní autobusovou dopravu v celé trase. Vlaky se na trať vrátily v 16.30 hodin.


Regionova srazila návěs kamionu (11. prosince 2015, Drážní inspekce).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!