Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Ústí znovu vyjede trolejbus 15Tr na fotojízdy

ÚSTÍ NAD LABEM - Speciální projížďky trolejbusem 15Tr připravuje Dopravní podnik města Ústí nad Labem. První z nich se uskuteční již tuto sobotu, speciální jízdenka za 50 korun bude k dostání přímo na místě. 

Trolejbus během své jízdy zavítá do Krásného Března i na Severní Terasu a Mírovou, během jízdy bude možné si jej na vybraných zastávkách vyfotit...


Poslední z provozních 15Tr během rozlučkové jízdy (24. března 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Fanoušci dopravy a především milovníci kloubových trolejbusů Škoda 15Tr se dočkali. Dopravní podnik města Ústí nad Labem se přidává k dopravním podnikům, které tyto legendární trolejbusy občas vypraví na speciální retrojízdy. První z nich se uskuteční již v sobotu 20. července, další jsou pak zatím naplánovány na 27. července, 3. srpna a 24. srpna. "Cena jízdenky je 50 korun. Nastupovat či vystupovat můžete na všech zastávkách uvedených v jízdním řádu," uvádí dále Dopravní podnik města Ústí nad Labem na webu i sociálních sítích. 

Speciální první fotojízda začne v sobotu 20. července v 10.00 hodin v trolejbusové vozovně ve Všebořicích. Kloubový trolejbus 15Tr bude pokračovat k Divadlu, kde si jej bude možné 15 minut fotit. Odtud pak bude pokračovat přes Vojanovu na obratiště Na Sklípku, kde bude následovat přestávka od 10.45 do 10.55 hodin. Následně trolejbus dojede na točnu Žežická, kde bude další přestávka od 11.02 do 11.10 hodin. Odtud vůz vyjede zpět k Divadlu a dále přes Sociální péči na Severní Terasu a Mírovou, kde bude poslední možnost si trolejbus vyfotit od 11.35 do 11.50 hodin. Z Mírové pak trolejbus pojede zpět do vozovny.


Z vozovny vyjede znovu trolejbus 15Tr v sobotu (24. března 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Provoz trolejbusů Škoda 15Tr byl v Ústí nad Labem definitivně ukončen v neděli 24. března speciální rozlučkovou jízdou dvou provozních trolejbusů ev.č. 567 a 567. Trolejbusy projely značnou část sítě a zavítaly i na méně obvyklá místa a trolejbusové tratě, jako je Mojžíř, povodňová stopa u Autoškoly nebo smyčka Panská, která je běžně využívána bez cestujících. Speciální rozlučkové jízdy se zúčastnila téměř stovka zájemců. Před samotnou rozlučkovou jízdou byl vždy jeden z vozů nasazen na jedno pořadí konkrétní trolejbusové linky, aby se s ním mohli rozloučit i dopravní nadšenci, kteří by nedělní akci nestihli. 

Komu nevyhovují ani ústecké speciální letní jízdy, má poslední šanci svézt se s trolejbusy 15Tr pouze v Českých Budějovicích. Do běžného provozu vyjíždí průměrně čtyři trolejbusy z celkového počtu 9 provozních trolejbusů Škoda 15Tr. I tady ale bude příští rok po všem. Zdejší dopravní podnik totiž v průběhu následujících dvou let očekává dodání 35 parciálních trolejbusů, které umožní nahradit jak poslední 'patnáctky', tak i nízkopodlažní trolejbusy 25Tr. 

Čtěte také...
Ústí definitivně ukončilo provoz trolejbusů 15Tr (vydáno 25. března 2024)
V Budějovicích jezdí posledních 9 vozů 15Tr (vydáno 26. září 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Trolejbusy 15Tr v Ústí nejezdí již čtvrt roku (24. března 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!