Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nástup předem se Ústí osvědčil, tržby stouply

ÚSTÍ NAD LABEM - Nástup předními dveřmi, který zavedl ústecký dopravní podnik od začátku roku, již přinesl první úspěch. Dopravce ve srovnání s loňským rokem eviduje navýšení tržeb o více jak tři čtvrtě milionu korun.

Ubylo také stížností na nepořádek a chování ostatních cestujících v městské dopravě, snížil se také počet fyzického napadení řidičů na nulu...


Ilustrační foto (23. března 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Dopravní podnik města Ústí nad Labem vyhodnotil zavedení nástupu předními dveřmi za první čtvrtletí. "Za první čtvrtletí roku 2024 bylo na jízdném utrženo o 817 tisíc korun více, než za stejné období loňského roku," uvedl Dopravní podnik města Ústí nad Labem na svých webových stránkách s tím, že konečný dopad do hospodaření společnosti je však z důvodu zvýšeného sazby DPH u jízdného z 10 na 12 procent nevýznamný. Přínosy zavedení nástupu předními dveřmi jsou tak více než jisté a nyní také potvrzené. 

Zavedení nástupu předními dveřmi snížilo počet cestujících bez platného jízdního dokladu. Dopravní podnik se i přesto setkává s pokusy cestujících nastupovat s neplatnou jízdenkou, což ovšem eliminují kontrolní akce přepravních kontrolorů. "Co se týká bezpečnosti ve vozidlech městské hromadné dopravy dle statistických údajů nedošlo v prvním čtvrtletí k žádnému fyzickému útoku na naše řidiče tak, jak tomu bylo v minulosti," dodal dopravní podnik s tím, že navíc ubylo i stížností od cestujících na nepořádek a chování ostatních cestujících ve vozidlech.

Čtěte také...
Do trolejbusů se nastoupí od ledna jen předem (vydáno 9. listopadu 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Ilustrační foto (24. března 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Nástup předními dveřmi zavedl dopravní podnik od 1. ledna letošního roku. Na všech zastávkách tak cestující nastupují výhradně předními dveřmi do trolejbusů i autobusů. Výjimkou je takzvané velké L, což jsou zastávky Poliklinika, Hraničář, Divadlo, Revoluční, Malá Hradební, Hlavní nádraží a Mírové náměstí, kde je možné v pracovních dnech od rána do 18.00 hodin nastupovet všemi dveřmi. Tyto zastávky dopravní podnik vybral z důvodu eliminace zpoždění, protože právě v centru je největší fluktuace cestujících. Změna byla zprvu výrazně kritizována, nicméně cestující se postupem času více či méně zvykli a nástup předními dveřmi berou nyní jako samozřejmost. 

"Celkově lze konstatovat, že zavedení nástupu předními dveřmi přispělo k zvýšení bezpečnosti a kvality služeb v městské hromadné dopravě, což bylo hlavním cílem této změny v rámci první etapy změny dopravní obslužnosti ve městě Ústí nad Labem," doplnil závěrem dopravní podnik. V rámci druhé etapy změny dopravní obslužnost cestující od 1. května čekají úpravy tras trolejbusových a autobusových linek a jejich kompletní přečíslování. 

Čtěte také...
Ústí chystá revoluci v MHD, změní trasy i čísla (vydáno 15. března 2024)
Nové jízdní řády: Vytratí se takt a mění rozjezdy (vydáno 3. dubna 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Ilustrační foto (24. března 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!