Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

První z 33 nových trolejbusů představili v Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM - První ze zástupců masívní obnovy trolejbusového vozového parku byl představen ve všebořické vozovně. Do Ústí nad Labem v následujících měsících bude dodáno celkem 33 trolejbusů typu 27Tr.

Nové vozy vyjdou na 671 milionů korun bez DPH, Dopravnímu podniku města Ústí nad Labem se pak podařilo získat dotaci téměř 571 milionů...


První nový trolejbus ev.č. 638 v Ústí nad Labem (11. prosince 2023, DPMUL)

Dopravní podnik města Ústí nad Labem ve spolupráci s představiteli města a partnerstvím s předním výrobcem vozidel Škoda Group představili a pokřtili první parciální trolejbus Škoda 27Tr. Dopravní podnik města Ústí nad Labem tak využil celou rámcovou smlouvu na nákup trolejbusů Škoda 27Tr a objednal všech 33 vozidel. Kontrakt na nákup velkokapacitních trolejbusů uzavřel dopravní podnik se Škoda Group na podzim roku 2022.

"Stabilní a dlouhodobé partnerství s našimi klienty je pro nás tím nejdůležitějším. S ústeckým dopravním podnikem spolupracujeme mnoho let, všechny provozované trolejbusy jsou značky Škoda. Nesmírně si vážím toho, že na straně dopravního podniku bylo rozhodnuto uplatnit celou opci na nákup nových trolejbusů Škoda 27Tr. Trolejbusy Škoda v sobě dokonale propojují inovace, spolehlivost a ohleduplnost k životnímu prostředí, a právě proto se k nám zákazníci stále vrací. I z toho důvodu jsme za jednoho z předních výrobců trolejbusů v Evropě. A my tento závazek rozhodně nebereme na lehkou váhu," popsal Radek Svoboda, Managing Director Škoda Electric ve Škoda Group.


Nechyběl ani slavnostní křešt nového vozu (11. prosince 2023, DPMUL)

Dodávkou 33 velkokapacitních parciálních trolejbusů dojde k zásadní modernizaci vozidlového parku této trakce, a zároveň k ukončení provozu posledního trolejbusu 15Tr. "Jsme opravdu rádi, že se nám podařilo podepsat kontrakt s naším dlouholetým a prozatím jediným dodavatelem trolejbusů značky Škoda a upřímně se těšíme, až nové trolejbusy vyjedou do ulic města Ústí nad Labem. Věřím, že s dodávkou těchto vozidel dojde ke zvýšení komfortu pro cestující veřejnost i našeho řidiče. Celková cena všech trolejbusů dosahuje částky přes 671 milionů korun bez DPH a nám se podařilo získat dotaci na jejich pořízení ve výši téměř 571 milionů," uvedla výkonná ředitelka Dopravního podniku města Ústí nad Labem Simona Mohacsi.

Trolejbusy Škoda 27Tr s kapacitou 115 cestujících vybavenými nejmodernějšími prvky se vyznačují skvělou energetickou účinností, minimální dopadem na životní prostřední a zvýšeným komfortem pro cestující. Ti jistě ocení celovozovou automatickou klimatizaci, USB nabíječky a mnoho dalšího. Výhodou tohoto typu je možnost překonat neelektrifikované oblasti jízdy na trakční baterii. Ke zvýšení bezpečnosti v provozu slouží řidiči kamerový systém uvnitř i vně vozidla a funkce hlídání mrtvých úhlů. Vzhledem ke členitosti terénu ve městě je pro Ústí opatřeno dvěma hnacími nápravami.


Takových vozů bude do Ústí dodáno dalších 32 kusů (11. prosince 2023, DPMUL)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!