Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kvůli nepřizpůsobivým občanům se mění MHD

ÚSTÍ NAD LABEM - Neúnosná situace s nepřizpůsobivými obyvateli Mojžíře přinutila vedení obvodu zde upravit dopravní režim. Někteří obyvatelé dokonce slovně napadají řidiče městské dopravy, kteří odmítají linku číslo 57 jezdit...

Dopravní podnik proto zkrátí trolejbusovou linku číslo 57, kterou ve zbytku trasy nahradí linka číslo 58. Ta bude nově v provozu celodenně a celotýdenně...


(2. července 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Statutární město Ústí nad Labem a Městský obvod Ústí nad Labem - Neštěmice ve spolupráci s Dopravním podnikem města Ústí nad Labem přistoupí ke změně dopravní obslužnosti do oblasti problémového sídliště Mojžíř. Jde o další krok ve snaze ochránit slušné obyvatele a cestující, řidiče městské dopravy, vozidla dopravního podniku a zároveň zklidnit situaci v této problémové lokalitě. Trolejbusová linka číslo 57 je totiž dlouhodobě nejvíce zatížena neplatícími cestujícími a řidiči odmítají ve stávajícím systému na lince jezdit. "Prakticky pokaždé musejí vozy projít generálním úklidem. Řidiči čelí agresi cestujících, jednu z našich řidiček cestující z Mojžíře nedávno poplivali," popsal primátor Petr Nedvědický.

Od pondělí 31. července tak dojde na lince 57 ke zkrácení trasy. Nově bude oblast Mojžíře obsluhována autobusy pouze v úseku mezi zastávkami OD Květ - Mojžíř a zpět. Dopravní obslužnost z a do Neštěmic bude nadále zajištěna standardně linkou číslo 51, která bude nově doplněna ještě linkou číslo 58 v celodenním provozu ze Skalky na Klíši. "Věřím, že slušní cestující ocení, že budou cestovat v čistém voze a v bezpečí, byť to pro ně bude znamenat jeden přestup navíc," řekla starostka neštěmického obvodu Yveta Tomková.


(29. října 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Zkrácená linka číslo 57 bude vedena jako autobusová linka, ve které budou přítomni asistenti přepravy a strážník městské policie. "Z důvodu maximální eliminace cestujících bez platného jízdního dokladu bude na lince platit celodenní nástup předními dveřmi. Pro zvýšení ochrany zdraví a majetku bude vozidlo vybaveno kamerovým systémem," doplnila nová dopravní opatření výkonná ředitelka Dopravního podniku města Ústí nad Labem Simona Mohacsi.

Změny v dopravě jsou součástí velkého balíku opatření, která se Mojžíře týkají. Neštěmická radnice dlouhodobě žádala v Mojžíři o zavedení nonstop nástupu předními dveřmi, což je u trolejbusů téměř nemožné, aniž by byl narušen celkový systém dopravy ve městě a návaznost dopravního spojení. "Děkuji zástupcům dopravního podniku a vedení města, že vyslyšeli naše dlouhodobé prosby a volání o pomoc, abychom ochránili slušné cestující. Bohužel jiná cesta už pro Mojžíř není," uzavřela starostka Yveta Tomková.


(30. června 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Ke změně linkového vedení dojde od pondělí 31. července. Linka číslo 57 bude provozována jako autobusová linka v trase Mojžíř - Mojžíř sídliště - Neštěmice sídliště - OD Květ. Linka číslo 58 začne jako náhrada za linku číslo 57 jezdit celoročně, celodenně a po 29 letech bude nově jezdit i o víkendu. Na lince číslo 51 doje jen k drobným úpravám odjezdů s garantovaným nízkopodlažním pořadím. Změněna také bude noční linka číslo 41, která v době od půlnoci do tří hodin ráno nebude zajíždět do Mojžíře, ale od OD Květ pojede rovnou na Skalku. 

Stáhněte si...
- Souhrnný jízdní řád linky číslo 51 si stáhněte zde
- Souhrnný jízdní řád linky číslo 57 si stáhněte zde
- Souhrnný jízdní řád linky číslo 58 si stáhněte zde
- Souhrnný jízdní řád linky číslo 41 si stáhněte zde
  (zdroj: www.dpmul.cz)


(30. června 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!