Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ústí koupí dalších 24 trolejbusů a autobusů

ÚSTÍ NAD LABEM - Dopravní podnik města Ústí nad Labem se zapojí i do 20. výzvy a v průběhu let 2018, 2019 a 2020 pořídí celkem 14 autobusů, 1 minibus s pohonem na CNG a 9 trolejbusů s bateriovým pohonem.

Dopravce tak pokračuje v obnově vozového parku, naposledy bylo dodáno 26 nízkopodlažních trolejbusů a 30 plynových autobusů...


Dosud nejmodernější trolejbusy v Ústí nad Labem (22. listopadu 2017, Filip Vlček).

V průběhu let 2018, 2019 a 2020 plánuje Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. pořídit nové autobusy, minibus a trolejbusy, a to v rámci několika projektů, například Obnova a rozšíření vozového parku. Cílem projektů je posílit přepravní výkony veřejné dopravy a snížit zátěže plynoucí z individuální automobilové dopravy.

Všechna vozidla jsou koncipována tak, aby učinila veřejnou dopravu snáze dostupnou a atraktivnější. Aby byla přístupná všem, budou zohledněny i specifické potřeby osob se sníženou schopností pohybu a orientace. Cílovou skupinou projektů jsou nejen obyvatelé Ústí nad Labem a blízkých obcí, kteří využívají veřejnou dopravu zajišťovanou Dopravním podnikem města Ústí nad Labem pravidelně, ale i návštěvníci kraje či cizinci.


Také autobusy omládly díky Urbanwayům (22. listopadu 2017, Filip Vlček).

"Dodáno bude celkem 14 nízkopodlažních bezbariérových autobusů a 1 minibus s pohonem na CNG, splňující EURO 6, a dále 9 parciálních trolejbusů s bateriovým pohonem. Tato vozidla budou nasazena především na linkách MHD a trolejbusy s pomocným pohonem pak zejména pomohou obsloužit městský obvod Střekov při plánované celkové rekonstrukci mostu Dr. E. Beneše," uvedl Roman Pospíšil, pověřený funkcí náměstka výkonného ředitele pro dopravu.

Obnova vozového parku navíc dopravci umožní zajistit více spojů nízkopodlažními vozy, které umožňují snadné nastupování a vystupování a splňují všechny současné požadavky na příjemné cestování veřejnou dopravou. "Další navýšení počtu nízkopodlažních vozů v ulicích města ocení nejen maminky s kočárky, ale i senioři a osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Průběžná obnova vozového parku je pro nás velice důležitá a potřebná. Zvýšení komfortu pro cestující přinese i celovozová klimatizace," doplnil výkonný ředitel dopravního podniku Libor Turek.


Modení Urbanway jsou s pohonem na zemní plyn (22. listopadu 2017, Filip Vlček).

Celkové výdaje projektů jsou plánovány ve výši 241,4 milionů korun bez DPH, přičemž výše příspěvku Evropské unie je očekávána ve výši 204,7 milionů. Projekty jsou dalšími z řady rozvojových projektů realizovaných Dopravním podnikem města Ústí nad Labem zaměřených na zvýšení atraktivity veřejné hromadné dopravy jako alternativy k dopravě individuální a na odstraňování bariér mezi cestujícími a veřejnou dopravou.

Zatím poslední rozsáhlá obnova vozového parku byla zahájena v roce 2014, kdy byl dodán první z 26 zbrusu nových trolejbusů. V následujících letech pak do vozovny trolejbusů bylo dodáno ještě 9 kloubových a 16 patnáctimetrových nízkopodlažních trolejbusů. Následovala také dodávka 30 autobusů Urbanway.


Nové vozy možná umožní vyřadit další starší 'patnáctky' (22. listopadu 2017, Filip Vlček).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!