Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

DP v Ústí zvýší bezpečnost. Nesveze nikoho

ÚSTÍ NAD LABEM - Dopravní podnik města Ústí nad Labem přišel na způsob, jak účinně zamete s černými pasažéry. Do trolejbusů a autobusů městské hromadné dopravy tak přestane vpouštět cestující. Všechny.

Dopravní podnik ušetří a peníze bude moci přidat řidičům, navíc se zvýší bezpečnost cestujících. Podporu města projekt má...


Brzy do trolejbusů a autobusů nenastoupí nikdo (31. prosince 2017, Silvestr Nový).

S revolučním nápadem přišel výkonný ředitel dopravního podniku Tibor Lurek. "Tím, že do vozidel nebudeme vpouštět žádné cestující, snížíme počet cestujících bez platného jízdního dokladu na nulu," uvedl Lurek s tím, že po schválení vedením města budou na všechny dveře nalepeny nové samolepky zakazující vstup. Výkonný ředitel také dále uvedl, že rozsah dopravy se tím nijak nezmění a MHD bude jezdit podle platných jízdních řádů.

Ústecký dopravní podnik si od projektu slibuje navíc také zvýšení bezpečnosti řidičů. Tím, že ve vozech nebudou vznikat konflikty mezi řidiči a cestujícími bez jízdenky nebo jinak porušujícími přepravní podmínky, dojde k eliminaci krizových situací na nulu. "Pevně věřím, že tento projekt najde u zastupitelů podporu," dodal.


Dopravní podnik tak ušetří měsíčně několik tisíc korun (31. prosince 2017, Silvestr Nový).

"S projektem jednoznačně souhlasíme," potvrdil předseda odborů ústeckého dopravního podniku Han Jampejs. Navíc se tím odborům otevřou další možnosti, jak řidičům přidat. "Město bude moct po vyhodnocení projektu řidičům přidat ušetřené finanční prostředky. Tím, že ve vozech nebudou přepravováni cestující, dopravní podnik dost ušetří, protože odpadnou náklady za topení a osvětlení vozů," zdůraznil Jampejs. Jednání o možném přidání peněz na mzdy řidičů odborový předák zahájí hned zkraje února příštího roku.

Informační portál Vlčoun.cz proto oslovil primátorku města Ústí nad Labem, jak se k projektu radnice staví. "Nám se tento záměr samozřejmě líbí. Město ušetří a cestující budou ve větším bezpečí, po kterém tolik dlouhodobě volají. Myslím si, že záměr podporu radnice dostane," uvedla Něra Vechybová s tím, že dopravnímu podniku bude v tomto ohledu maximálně nápomocná.


Projekt má podporu odborů a patrně i radnice (31. prosince 2017, Silvestr Nový).

Upozornění pro čtenáře: Toto je silvestrovský článek, tak jej pro dnešek berte trošičku s rezervou. Užijte si dnešní parádní oslavy konce roku 2017 a v novém roce přejeme jen to nejlepší!

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!