Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stavbaři dokončí průtah Náchoda v termínu

NÁCHOD - Další kontrolní den na stavbě průtahu Náchoda za účasti všech zainteresovaných subjektů, stavbařů a Policie ČR zjistil, že stavební práce probíhají předně podle harmonogramu.

Termín dokončení oprav v letošním roce, který je stanoven na konec listopadu, stavbaři dle Ředitelství silnic a dálnic dodrží...


Rekonstruovaný průtah centrem Náchoda (14. října 2016, MÚ Náchod).

Po téměř třech měsících stavby si již řidiči i obyvatelé Náchoda na dopravní omezení zvykli, přesto se však najdou jedinci, především řidiči kamionů, kteří mnohdy místo jízdy po objízdné trase zvolí riskantní a hlavně zakázaný průjezd středem města. Často pak poničí dopravní značky nebo sloupy, které jim brání v průjezdu v úzkých komunikacích a zpravidla jejich dobrodružství končí pokutou.

Aby stavbaři získali mírný náskok s pokračováním oprav průtahu naplánovaných na příští rok, začali v tomto týdnu s opravou úseku na výjezdu z Náchoda v místě od odbočky do ulice U Cihelny po odbočku na Nové Město nad Metují. V pondělí tak byly zahájeny stavební práce v tomto přibližně 350 metrovém úseku, které budou spočívat v odfrézování stávajícího krytu a položení nového živičného povrchu.


Kontrolní den ukázal, že vše probíhá v termínu (14. října 2016, MÚ Náchod).

"Předpokládáme, že i přesto, že v těchto místech bude provoz probíhat obousměrně pouze s částečným omezením, dopravní situace se zcela jistě ještě více zkomplikuje. Již v posledních týdnech dosahují kolony kamionů ve špičkách i několika kilometrů a řidiči se posouvají ještě daleko před Náchodem. Je proto evidentní, že nákladní doprava houstne a já chci znovu požádat všechny dopravce a spediční firmy, aby cestu přes Náchod v následujících týdnech pečlivě zvážili a využili případně jiné hraniční přechody," uvedl v souvislosti se zahájením další stavebních prací starosta Jan Birke

Starosta také dodal, že dopravní situace bude komplikovanější hlavně ze začátku, kdy se bude frézovat. "V prvních dnech bude doprava omezena nejvíce, protože v době frézování bude muset být provoz řízen místy kyvadlově," uzavřel Jan Birke.

Čtěte také...
- Oprava průtahu Náchoda míří do další fáze (vydáno 26. září 2016).
- Náchodský průtah čeká oprava, začne za týden (vydáno 7. července 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Objízdné trasy zatím ucpávají kolony automobilů (14. října 2016, MÚ Náchod).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!