Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava průtahu Náchoda míří do další fáze

NÁCHOD - Stavební práce na opravě průtahu Náchodem probíhají dle harmonogramu bez větších komplikací. Zástupci města i stavební firmy proto upřesnily další termíny pro pokračování prací.

Řidiči ale při průjezdu městem musí být i nadále trpěliví, práce totiž potrvají až do konce listopadu. Pak se průtah otevře...


Dopravní situace ve městě není jednoduchá (9. září 2016, MÚ Náchod).

V minulých dnech byl kompletně dokončen povrch na opravovaných dvou třetinách komunikace a veškeré práce se přesunou na její druhou stranu. Z důvodu zajištění bezpečnosti stavbařů bohužel nebude možné spustit obousměrný provoz na opravené části komunikace.

"Tím hlavním důvodem je umístění inženýrských sítí v následující části komunikace vyžadující mnohem větší rozsah záboru. Proto, aby bylo vůbec možné provést rekonstrukci těchto inženýrských sítí, s ohledem na bezpečnost stavbařů a samozřejmě také všech účastníků silničního provozu, nezbývá nic jiného, než přijmout stávající variantu řešení objízdných, tedy i s odklonem nákladní dopravy směrem na Trutnov až do konce listopadu," posteskl si starosta Jan Birke.


Chodcům již slouží nové chodníky (9. září 2016, MÚ Náchod).

Všechny stavební práce budou v letošním roce dle plánu dokončeny do 30. listopadu. Navíc se ještě začne s opravou úseku na výjezdu z Náchoda. Od 17. října do přibližně poloviny listopadu se bude za obousměrného provozu s částečným omezením opravovat úsek v ulici Českoskalické od odbočky do ulice U Cihelny po odbočku na Nové Město nad Metují. V tomto cca 350 metrovém úseku bude probíhat frézování a následné položení nového živičného krytu.

Během jednání se debatovalo také o objízdných trasách, kde Ředitelství silnic a dálnic, Správa Hradec Králové, má vyčleněny finanční prostředky i na nutné opravy komunikací v této trase způsobené zvýšeným pohybem kamionů. Tyto opravy proto budou průběžně realizovány. "Současně s probíhající investicí města do přilehlých chodníků jsme se rozhodli, že opravíme ještě navazující část chodníku poblíž čerpací stanice ve směru k pivovarskému mostu a také chodník u Obchodní akademie Náchod, který si rekonstrukci rovněž zaslouží," dodal Birke.


Kontrolní den, během kterého byl stanoven další postup (9. září 2016, MÚ Náchod).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!