Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Náchodský průtah čeká oprava, začne za týden

NÁCHOD - Dlouho plánovaná oprava frekventované Pražské ulice, která prochází samotným centrem města a denně po ní projedou desítky tisíc vozidel, bude zahájena v pondělí 18. července.

"Čeká nás opět velmi složité období, dopravní omezení na průjezdu městem potrvá až do konce listopadu," upřesnil starosta Jan Birke...


Pražská ulice v Náchodě před opravou (červenec 2016, Městský úřad Náchod).

Práce jsou rozděleny do čtyř etap, v letošním roce budou realizovány první dvě. Ředitelství silnic a dálnic, Správa Hradec Králové, bude opravovat úsek od okružní křižovatky (OK) Slávie po OK Čedok a úsek ve směru k polským hranicím po firmu Ametek. Souběžně s touto investicí státu bude město Náchod opravovat přilehlé chodníky včetně rekonstrukce veřejného osvětlení a rozhlasu. Organizace dopravy, respektive průjezdu stavbou, nebude v případě Náchoda řešena kyvadlově jako například v Jaroměři, a to především z důvodu velmi dlouhého opravovaného úseku, kdy tvoření kolon by dopravu v Náchodě doslova paralyzovalo.

"I v případě objízdných tras bude situace složitá, proto již delší dobu jednáme s polskými kolegy o maximální možné informovanosti řidičů na polské straně. Silnice I/33 je mezinárodní komunikací, proto není možné odklonit kamionovou dopravu. Děláme však všechno proto, aby řidiči z Polska i pobaltských zemích měli informace o chystané opravě a snažili se ve vlastním zájmu zvolit jinou trasu," uvedl starosta Jan Birke.


Motoristy čekají objízdné trasy a uzavírky (červenec 2016, Městský úřad Náchod).

Od 18. července dojde k několika zásadním změnám v dopravě na místních komunikacích v Náchodě. Veškerý provoz ve směru od Hradce Králové směrem na státní hranice, Hronov, Broumov bude projíždět stavbou jednosměrně. Rekonstrukce průtahu Náchodem, která si v letech 2016-2017 vyžádá investici ze státního rozpočtu ve výši 132 milionů korun, je opravou, na kterou tato komunikace čeká již řadu let a díky stávajícímu technickému stavu si ji více než zaslouží.

"Abychom co nejvíce zjednodušili všem život během oprav, připravujeme nyní ve spolupráci s dodavatelem stavby internetovou stránku, kde budou soustředěny veškeré aktuální informace o stavbě, jejím průběhu a dopravních opatřeních. Web s názvem www.prutahnachoda.cz bude spuštěn ještě před zahájením stavby v příštím týdnu", uvedl starosta Jan Birke s tím, že město také jedná o instalaci webových kamer.


Změn doznají také chodci, opraveny budou chodníky (červenec 2016, Městský úřad Náchod).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!