Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Opravují se tratě na Bílé Hoře i v Poděbradské

PRAHA - Hned na dvou místech probíhají rekonstrukce tramvajových tratí. Z důvodu opravy je zastaven provoz tramvají na Bílé Hoře, pro stavební práce z důvodu výstavby pak tramvaje nejezdí ani v Poděbradské ulici.

Kvůli pracím jsou změněny trasy šest denních a dvou nočních linek. Obě výluky potrvají ještě týden, poté se tramvaje do svých tras zase vrátí...


Zahájení prací před týdnem ve smyčce Bílá Hora (srpen 2023, DPP/Dan Šabík)

Dopravní podnik hlavního města Prahy opravuje tramvajovou smyčku Bílá Hora a trať mezi smyčkou a zastávkou Malý Břevnov. Oprava tratě ovlivňuje provoz provoz tramvajových linek číslo 22, 25 a 97, ale také automobilovou dopravu, protože Karlovarská ulice bude ve směru do centra od křižovatky se Slánskou ulicí uzavřena. Linky číslo 22 a 97 jsou ve směru z centra zkráceny do zastávky Vypich, linka číslo 25 pak končí na Bílé Hoře na provizorní konečné díky kolejovému přejezdu. Ve zbytku tratě je pak zavedena náhradní autobusová doprava X25 a noční linka X97. Výluka potrvá do 4. září do zahájení denního provozu. 

V rámci opravy tramvajové infrastruktury v oblasti Bílé Hory dopravní podnik vymění kolejnice v samotné smyčce Bílá Hora a na trati v úseku Malý Břevnov - Bílá Hora. Kromě toho dopravní podnik na trati vyrovná pražce, podbije ji, vymění zákryt tratě, předláždí vjezd do a výjezd ze smyčky i včetně přilehlé části vozovky. Trať se v tomto úseku rekonstruovala naposledy v polovině 80. let, v roce 1996 na ní dopravce provedl souvislou opravu a před 19 lety vyměnil opotřebené oblouky. "Opotřebení kolejnic je v tomto úseku na horní hranici, proto trať jednoduše letos musíme opravit. Pokud bychom opravu byli nuceni z nejrůznějších důvodů odložit na příští rok, museli bychom velmi brzy zastavit provoz tramvají v úseku Vypich - Bílá Hora," varoval technický ředitel Jan Šurovský.


Smyčka Bílá Hora se dočká výměny kolejí (srpen 2023, DPP/Dan Šabík)

Opravu proto dopravní podnik naplánoval ještě do období letních prázdnin tak, aby se zahájením školního roku nebyla na trati ani v Karlovarské ulici žádná omezení. Opravou tratě se významně zvýší jízdní komfort v tomto úseku a zlepšení pocítí i řidiči aut při přejíždění kolejí u smyčky Bílá Hora. "Pro alespoň částečné zachování tramvajového provozu po Bílou Horu během opravy budeme tuto neděli v Bělohorské ulici u křižovatky s Haberfeldovou ulicí instalovat kolejový přejezd, čím zajistíme obsluhu oblasti alespoň linkou číslo 25," dodal Šurovský.

Tramvaje nejezdí ani v Poděbradské ulici

Stavební práce společnosti Central Group na dokončování developerské výstavby pak na dva týdny přerušila provoz tramvají také v Poděbradské ulici v úseku Harfa - Starý Hloubětín. Tramvajová linka číslo 6 je ve špičkách prodloužena z Palmovky do smyčky Harfa, linky číslo 8 a 92 jsou také odkloněny do točny Harfa. Linka číslo 14 je prodloužena z Vysočanské přes Starý Hloubětín na Lehovec a linka číslo 25 je naopak zkrácena na Palmovku. Náhradní autobusovou dopravu v trase Českomoravská - Harfa - Starý Hloubětín zajišťuje náhradní autobusová linka X8. Provoz tramvají v Poděbradské ulici bude obnoven od nočního výjezdu z neděle 3. na pondělí 4. září.


Výluka potrvá do zahájení denního provozu v pondělí (srpen 2023, DPP/Dan Šabík)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!