Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Cestující na Biskupcově už nepadají do silnice

PRAHA - Po dvou týdnech rekonstrukce začala cestujícím sloužit výrazně rozšířená zastávka Biskupcova ve směru na Ohradu. Dopravní podnik tím vyhověl požadavkům obyvatel Prahy 3, kteří širší ostrůvek požadovali. 

Stávající ostrůvek široký něco přes 1,5 metrů se rozšířil na téměř čtyři metry. Cestující tak mohou pohodlně a bezpečně vystupovat i přestupovat...


Rekonstruovaná zastávka Biskupcova (srpen 2023, Magistrát hl.m.Prahy)

"Naší prioritou je moderní, komfortní, rychlá, a především bezpečná MHD. K tomu patří i rozšiřování tramvajových ostrůvků tam, kde jejich kapacita přestává stačit a kde to dává smysl. Úprava zastávky Biskupcova přispěje ke zvýšení celkového komfortu a bezpečnosti této lokality v rámci rozvoje města krátkých vzdáleností," uvedl před zahájením rekonstrukce náměstek pražského primátora Zdeněk Hřib. Doplnil, že nástupiště bylo rozšířeno ze stávajících 1,65 metru na 3,9 metru. Dodal, že v tuto chvíli jde o dočasné řešení na vyzkoušenou. "Pokud se osvědčí, stejnou úpravu provedeme také v opačném směru a definitivní řešení pak během rekonstrukce tramvajové tratě v ulici Jana Želivského," dodal Hřib. 

Vedení Prahy 3 o rozšíření ostrůvku hodně stálo. "Důvodem je hlavně zvýšení bezpečnosti. Zejména v ranních hodinách, kdy do místní školy proudí davy dětí, tu často dochází k míjení se s tramvají nebo autem skutečně natěsno. Zúžením této komunikace tedy ochráníme chodce, děti především, aniž by došlo k výraznému omezení automobilové dopravy. Lidé čekající na tramvaj se pak bezesporu budou cítit komfortněji na širší platformě, která je více oddělí od okolního provozu," řekl Michal Vronský, starosta městské části Praha 3.


Pohled na rozestavěnou zastávku Biskupcova (srpen 2023, Magistrát hl.m.Prahy)

Okolí zastávek Biskupcova dlouhá léta vykazuje vysoký počet nehod s chodci. Po letech váhání kvůli obavám z omezení automobilové dopravy se konečně našla odvaha k logickému a správnému řešení. Rozšířené nástupiště ve směru na Ohradu je vydlážděno pražskou mozaikou, vyměněno bylo také zábradlí a osazen nový přístřešek s bočnicemi. "Navazujeme zde na akci Pražské plynárenské. Rozšíření zastávky jsme se snažili naplánovat ještě do konce letních prázdnin," doplnil Jan Šurovský, technický ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Hned v první den výluky však byla tramvajová doprava na několik hodin zastavena, když bagr poškodil trolejové vedení. Tramvajové linky jezdily odklonem a zavedena byla náhradní autobusová doprava. Paralelně s úpravou tramvajového nástupiště v zastávce Biskupcova ve směru na Ohradu probíhaly v ulici Jana Želivského práce Pražské vodohospodářské společnosti, kvůli kterým byl pro veškerou automobilovou dopravu uzavřen směr od Ohrady, tedy od křižovatky ulic Jana Želivského s Koněvovou po křižovatku s Olšanskou. Po dobu prací na rozšiřování tramvajové zastávky Biskupcova byla pro veškerou automobilovou dopravu uzavřena ulice Jana Želivského také v opačném směru. Nově místo dvou pruhů v úrovni zastávky Biskupcova řidičům slouží nově pouze jeden. 


Tramvaje během prací úsekem projížděly (srpen 2023, Magistrát hl.m.Prahy)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!