Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pražský DP si objednal prvních 80 autobusů

PRAHA - Dopravní podnik si v těchto dnech objednal na základě uzavřených rámcových smluv se společnostmi Iveco Czech Republic a SOR Libchavy první nové autobusy. Do ulic by mohly vyjet již v první polovině příštího roku...

Nové autobusy nahradí ty nejstarší, které v Praze jezdí již od roku 2009. Tím se blíží k limitu Standardů kvality, které určují maximální stáří vozidla 15 let...


Nové hybridní autobusy Iveco Urbanway Hybrid 18M (vizualizace, Iveco Bus)

Pražský dopravní podnik si objednal 20 hybridních kloubových autobusů Iveco Urbanway Hybrid 18M za 210,8 milionů korun, dalších 39 dieselových autobusů Iveco Streetway 12M za 190,7 milionů korun, a také 20 naftových midibusů SOR ICN 9,5 za bezmála 105 milionů korun. Vozidla budou sloužit k pokračování nezbytné obnovy vozového parku DPP a doplňují nákup bezemisních trolejbusů a elektrobusů. Všech nově objednaných 59 vozidel Iveco by výrobce měl pražskému dopravnímu podniku dodat do konce dubna 2024, midibusy SOR ICN 9,5 pak nejpozději do konce března 2024. V únoru 2024 zároveň dopravní podnik očekává dodání 20 tříčlánkových bateriových trolejbusů Škoda Solaris 24 pro budovanou trolejbusovou trať z Nádraží Veleslavín na Letiště Václava Havla.

Dopravní podnik hlavního města Prahy si v loňském a letošním roce na základě uzavřených rámcových smluv se společností Iveco Czech Republic objednal už celkem 150 autobusů. První objednávku na šest vozidel Iveco Crossway LE 14,5M a 15 kloubových Iveco Streetway 18M dopravní podnik zadal už loni v červenci. Letos v lednu přidal dalších 70 autobusů: 26 kloubových Iveco Streetway 18M a 44 standardních Iveco Streetway 12M. Všech šest autobusů Iveco Crossway LE 14,5m z první objednávky si DPP převzal letos v březnu a nasazuje je na linku Airport Express. Prvních devět kloubových Streetwayů si dopravce převzal v červnu a v těchto dnech připravuje jejich vypravení do provozu. Autobusy z druhé objednávky by měly dorazit letos v říjnu a listopadu. Společně s vozidly si dopravní podnik v aktuálních prováděcích smlouvách objednává také sady hardware a software pro diagnostiku závad jednotlivých typů autobusů či servisní vybavení pro údržbu kompresorové klimatizace.


Dosud má největší zastoupení v Praze společnost SOR (16. června 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

"Nové autobusy, které jsme si v těchto dnech objednali, budou dále postupně nahrazovat nejstarší vozidla s emisní normou EURO V vyrobená v letech 2009 až 2011. Některým z nich už letos bude 14 let, a jsou na hraně ekonomické i technické životnosti. Zároveň se blíží limitu Standardů kvality PID, které připouští maximální stáří vozidla v pražské MHD 15 let. Nákup prvních hybridních autobusů je dalším krokem pražského dopravního podniku k postupnému naplňování evropské a české legislativy i schválených strategických cílů ke snižování emisí z veřejné dopravy. Nejvýznamnější roli z hlediska naplňování Klimatického plánu hlavního města Prahy má samozřejmě i nadále souběžná příprava a realizace jednotlivých projektů elektrifikace autobusových linek a jejich proměna na linky trolejbusové nebo elektrobusové," řekl Jan Barchánek, vedoucí jednotky Provoz Autobusy.

Rámcovou smlouvu, která do dubna 2028 umožňuje nákup až 140 kloubových hybridních autobusů dopravní podnik uzavřel letos v dubnu se společností Iveco Czech Republic ze skupiny Iveco Group. Naftové autobusy dopravní podnik nakupuje na základě tří rámcových smluv, které uzavřel se společností Iveco Czech Republic v únoru 2022, a které mu umožňují do února 2027 pořídit celkem až 253 dieselových vozidel, a to 100 kusů typu Standard, až 10 vozů typu Standard+ a až 143 kloubových autobusů. Nákup až 20 dieselových midibusů do února 2025 umožnuje rámcová smlouva, kterou dopravce se společností SOR Libchavy uzavřel v únoru 2020. Aktuální objednávkou ji dopravní podnik naplnil a vyčerpal.


SORka dodala do DP většinu kloubových autobusů (16. června 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!