Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pražany čeká série výluk tramvají i v metru

PRAHA - Dopravní podnik během léta tradičně opraví větší počet tramvajových tratí. Zkraje července pak dojde i na metro a v části tras A a C bude provoz zcela zastaven a nahrazen náhradními autobusy či tramvajemi...

Práce na třech úsecích metra a na pěti tramvajových tratích vyjdou dopravní podnik na 120 milionů korun, akce jsou financovány z vlastních zdrojů...


(nedatováno, Vlčoun/Filip Vlček)

Také letošní letní prázdniny Dopravní podnik hlavního města Prahy využije k důležitým opravám tramvajových tratí a metra. Od soboty 1. do neděle 9. července bude pokračovat ve výměně dřevěných pražců za betonové v metru na trase C. Červencové svátky využije také na modernizaci zabezpečovacího zařízení ve stanici Strašnická. První dva červencové týdny bude dopravní podnik měnit kolejové konstrukce na Vítězném náměstí, od poloviny července se pak přesune do Plzeňské ulice, kde opraví tramvajovou trať v úseku Klamovka – Kavalírka.

V srpnu na to naváže opravou frekventované tratě v oblasti I. P. Pavlova včetně přejezdů přes magistrálu. Na konci prázdnin DPP vymění kolejnice ve smyčce Bílá Hora, v první polovině září opraví trať mezi Morání a Albertovem. Kromě probíhajících dlouhodobých akcí DPP letos v létě opraví, vesměs vlastními silami, další část dopravní infrastruktury v Praze za více než 120 milionů korun.


(nedatováno, Vlčoun/Filip Vlček)

O letních prázdninách, kdy je výrazně nižší poptávka po městské dopravě i provoz automobilů na komunikacích, se dopravní podnik snaží provést opravy, které by měly násobně horší dopad na dopravu v Praze, pokud by je firma realizovala během školního roku. "Patří sem například práce na Vítězném náměstí, oprava tratí v Plzeňské ulici nebo na náměstí I. P. Pavlova na přejezdu přes magistrálu. Snažíme se k tomu využít i červencové státní svátky, kdy bude většina Pražanů na dovolené, proto v tomto termínu budeme realizovat současně několik akcí v metru i v tramvajové síti," řekl technický ředitel dopravního podniku Jan Šurovský.

"Letos na opravy tramvajových tratí využijeme každý den letních prázdnin i část září. Vše jsme naplánovali tak, aby jednotlivé akce na sebe navazovaly. Začínáme v sobotu 1. července na Vítězném náměstí a skončíme v neděli 17. září ve Vyšehradské ulici. Za tu dobu vyměníme celkem šest kolejových konstrukcí a více než 3,1 kilometrů kolejnic. Do toho jsou vsazeny akce v metru a samozřejmě novostavby, zejména výstavba nové tramvajové tratě Divoká Šárka – Dědina a trolejbusové tratě z Nádraží Veleslavín na letiště," dodal Šurovský. 


(nedatováno, Vlčoun/Filip Vlček)

Od 1. do 9. července bude kvůli výměně pražců zastaven provoz metra C mezi Muzeem a Pražského povstání, náhradní dopravu zajistí autobusová linka XC. Od 5. do 9. července bude navíc také zastaven provoz metra na trase A mezi stanicemi Želivského a Depo Hostivař. Náhradní dopravu zajistí tramvajová linka XA a prodloužená autobusová linka číslo 125. Mezi stanicemi Vltavská a Hlavní nádraží pak bude zastaven provoz na trase C od 15. do 16. července, a dále ještě 29. července. Náhradní dopravu zajistí tramvajová linka XC. 

V tramvajové dopravě bude od 1. do 7. července zastaven provoz mezi Vítězným náměstí, a Divokou Šárkou, kdy bude zavedena náhradní autobusová doprava, a následně od 8. do 14. července pak tramvaje nepojedou mezi Vítězným náměstím a Prašným mostem. V tomto případě bude náhradní doprava zajištěna tramvajovou linkou číslo 30 a náhradní autobusovou dopravou. Z důvodu prací v obratišti Kotlářka bude od 15. července do 10. srpna zastaven provoz tramvají mezi Kavalírkou a Sídlištěm Řepy, dopravu v tomto úseku zajistí náhradní autobusy. Naštěstí pouze na týden, a to od 11. do 20. srpna bude zastaven provoz mezi Karlovým náměstím a I. P. Pavlovou. Odkloněno bude 5 denních a 5 nočních linek, náhradní dopravu zajistí autobusy. Menšími pracemi pak budou výměna výhybek na obratišti Bílá Hora od 21. srpna do 3. září, a výměna oblouků mezi Morání a Albertovem od 1. do 17. září. 


(nedatováno, Vlčoun/Filip Vlček)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!