Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Srážka tramvají si vyžádala několik zraněných

PRAHA - Zraněním několika cestujících skončila středeční srážka tramvají v Modřanské ulici v Braníku. Kromě zranění cestujících bylo nutné také vyprostit řidiče jedné z tramvají, který zůstal zaklíněn v kabině...

Provoz na rušné tramvajové trati od Nádraží Braník do Modřan byl na téměř čtyři hodiny zcela přerušen, náhradní dopravu zajišťovaly autobusy...


Havárie tramvají v pražském Braníku (24. května 2023, HZS Praha)

K mimořádné události došlo krátce po šesté hodině ráno. "Ve středu 24. května v 6.17 hodin byla na operační středisko pražských hasičů ohlášena nehoda dvou tramvají v ulici Modřanská s nutností vyproštění řidiče. Na místo vyjeli hasiči z Modřan, Smíchova a Krče a Hasičského záchranného sboru Dopravního podniku hlavního města Prahy," informovali pražští hasiči na svých facebookových stránkách. Současně s nimi na místo vyjely také další složky integrovaného záchranného systému. 

Řidiče museli vyprošťovat hasiči

Po příjezdu bylo zjištěno, že v době nehody bylo v tramvajích přepravováno celkem 14 osob. Pět jich bylo evakuováno a tři předány do péče Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. Řidiče druhé tramvaje bylo potřeba vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Během záchrany hasiči spolupracovali se záchranáři, byla odstraněna dělící přepážka za řidičem a tramvaje od sebe odtrženy. Vyproštění řidiče tramvaje trvalo necelou hodinu.


Řidiče jedné z tramvají museli vyprošťovat hasiči (24. května 2023, HZS Praha)

Policie na místě pouze zajišťovala dopravní situaci. "Vyšetřování je plně v kompetenci pražského dopravního podniku," uzavřela tisková mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Provoz tramvají se podařilo obnovit v 10.08 hodin. Do té doby byly tramvajové linky číslo 3 a 17 ve směru z centra zkráceny na obratiště Nádraží Braník, linka číslo 21 pak byla ukončena již na obratišti Dvorce. Do trasy z Braníku do Modřan pak byla zavedena náhradní autobusová doprava linkou X17. 

Podobný scénář, jako před 21 lety

Nehoda jakoby kopírovala podobnou tramvajovou nehodu v roce 2002. Na stejném místě se tady pro technickou závadu v pondělí 24. června zastavila tramvaj linky číslo 21, za ní pak postupně přijely a zastavily také tramvaje linek číslo 3 a 21. Do kolony tramvají pak v plné rychlosti narazila pátá souprava jedoucí na lince číslo 17. Tehdy došlo k těžkému zranění osmnácti cestujících, škoda tehdy přesáhla šest milionů korun. Záchranné práce a následné odklízení poškozených tramvají pak trvalo až do odpoledních hodin, náhradní dopravu zajišťovalo 16 kloubových autobusů. 


Provoz byl kvůli nehodě na čtyři hodiny zcela zastaven (24. května 2023, HZS Praha)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!