Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pražský DP ukázal nové autobusy a trolejbusy

PRAHA - Cestující v hlavním městě se již mohou těšit na nové autobusy a trolejbusy. Zatímco do garáží v Hostivaři již dorazil první osmnáctimetrový Iveco Streetway, první trolejbus Škoda-Solaris 24 dorazil z Polska teprve do Plzně...

První z nových autobusů by do ulic Prahy měly vyrazit již v průběhu května, na tříčlánkový trolejbus si pak Pražané budou muset počkat až do podzimu...


Přední část nového kloubového autobus Streetway (26. dubna 2023, DPP/Dan Šabík)

První kloubový autobus Iveco Streetway dorazil do pražské Hostivaře včera odpoledne, další by měl dorazit ještě do konce tohoto týdne. Jde o první vozy z loňské patnáctikusové objednávky. "Zahájili jsme na něm akceptační proceduru," uvedl dopravní podnik na svých facebookových stránkách. Po převzetí musíme vozidla dovybavit vnějšími a vnitřními samolepkami dle Standardů kvality Pražské integrované dopravy, proškolit řidiče a především je zaregistrovat," doplnil pak dopravní podnik. 

Zatím není jisté přesné datum, kdy tyto autobusy začnou vozit první cestující, vše totiž záleží na průběhu a výsledku zmíněných akceptačních procedur. Dopravní podnik hlavního města Prahy ale předpokládá, že na linku se první z těchto vozů podívají ještě do konce května. Podle dopravního podniku by pak zbývajících 13 kloubových autobusů Iveco Streetway 18M měl výrobce - společnost Iveco Czech Republic - dodat do letošního léta. 


Interiér nového autobusy, který vyjede v průběhu května (26. dubna 2023, DPP/Dan Šabík)

Oproti tomu posun nastal také v případě velkokapacitních tříčlánkových trolejbusů pro Prahu. První z nich - trolejbus Škoda-Solaris 24 - totiž také včera dorazil z polského Bolechowa do areálu vozovny Karlov Plzeňských dopravních podniků. Obdivuhodně dlouhé vozidlo nyní čeká vybavení již vyrobenou elektrovýzbrojí, technici ze společnosti Škoda pak začnou trolejbus oživovat a vysílat na zkušební jízdy. Vozidlo v barvách Pražské integrované dopravy tak jistě Plzeňané nepřehlédnou.

Tříčlánkové trolejbusy, kterých by mělo být do Prahy dodáno celkem 20, jsou primárně určeny pro trolejbusovou linku z Nádraží Veleslavín na Letiště Václava Havla. Nahradí tak stávající autobusovou linku číslo 119, Dopravní podnik hlavního města pro tuto linku již také zahájil výstavbu nutné infrastruktury. Na tento vůz si budou muset Pražané počkat o něco déle, než na výše uvedený autobus. Do pražského provozu by vozy měly zasáhnout až na podzim letošního roku. 


Vykládání prvního tříčlánkového trolejbusu v Plzni (26. dubna 2023, Škoda)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!