Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pražskou MHD omezí Štědrý den i konec roku

PRAHA - Pražané, jenž hodlají na Štědrý den či v poslední den roku cestovat za svými blízkými, musí opět počítat s omezení provozu. Tak, jako každý rok, tak i letos budou denní linky v tyto dny ukončeny daleko dřív, než obvykle.

Zatímco na Štědrý den budou omezení razantnější a denní linky přestanou jezdit okolo 18.00 hodiny, na Silvestra pojedou déle...


Ilustrační foto (24. prosince 2017, Vlčoun.cz/Archiv)

Pražská integrovaná doprava bude letos na Štědrý den jezdit podle sobotních jízdních řádů, vlaky podle nedělních jízdních řádů. "Denní provoz metra, tramvají, autobusů, lanovky na Petřín i přívozů bude ukončen zhruba v 18.00 hodin. Noční spoje vyjedou zhruba v 18.00 hodin a budou v provozu do druhého dne až do 7.00 hodin," informoval tiskový mluvčí ROPIDu Filip Drápal. Na Štědrý den pojedou podle zvláštních jízdních řádů také autobusové linky primárně obsluhující obchodní centra. Provoz vlaků bude ukončen mezi 18.00 a 20.00 hodinou s tím, že do 22.00 bude zachován provoz na vybraných páteřních linkách S.

Po oba vánoční svátky, v neděli 27. prosince a v pátek 1. ledna pak pojedou linky Pražské integrované dopravy podle nedělních jízdních řádů s tím rozdílem, že denní provoz tramvají a autobusů na první svátek vánoční a na Nový rok začne od zhruba 7.00 hodin, do té doby bude noční autobusová linka číslo 908 vedeny přes terminál Skalka, linka číslo 911 přes zastávky Roztyly a Letňany a linka číslo 953 přes Letňany. Výjimkou bude také linka 119, která vyjede již ve 4.30 hodin. Podle zvláštních jízdních řádů pojedou ve dnech 25., 26. prosince a 1. ledna také autobusové linky primárně obsluhující obchodní centra, naopak v tomto období budou od 8.00 do 19.30 hodin posíleny spoje na tramvajové lince číslo 22 v úseku Malovanka - Kubánské náměstí stejně jako o posledním adventním víkendu.


Ilustrační foto (24. prosince 2017, Vlčoun.cz/Archiv)

V pracovních dnech v období mezi svátky pojedou linky podle aktuálních jízdních řádů platných pro pracovní den. V tomto období nebudou v provozu tramvajové linky 4 a 21, autobusová linka 187 ani školní linky a školní spoje příměstských linek. Na příměstských linkách PID budou aplikovány prázdninové jízdní řády. Na Silvestra bude organizace provozu podobná, jako v předchozích dnech s rozdílem, že posílena bude kapacita nočních tramvajových linek a na všechny spoje po celou noc budou nasazeny tramvaje ve dvojicích. Provoz vlaků bude ukončen shodně jako na Štědrý den.

S platností již od 25. prosince bude metro opět v provozu pouze do 22.30 hodin s tím, že odjezdy posledních souprav metra z konečných stanic jsou krátce po 22.30 hodin. "Poslední spoje denních linek tramvají a autobusů však budou navázány na spoje metra vyjíždějící z konečných o půl hodiny dříve, tedy pojedou ve stejných časových polohách jako dosud," upozornil závěrem tiskový mluvčí ROPIDu Filip Drápal.


Ilustrační foto (24. prosince 2017, Vlčoun.cz/Archiv)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!