Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tramvaje do Holyně by mohly vyjet už příští rok

PRAHA - Dopravní podnik získal stavební povolení na první etapu tramvajové tratě z Barrandova do Holyně. Díky tomu v nejbližších dnech vypíše veřejnou zakázku na zhotovitele, tramvaje by sem měly vyjet na konci příštího roku.

Na novém kilometrovém úseku budou dvě zastávky Kaskády a Holyně, celkové náklady na stavbu dopravní podnik vyčíslil na 277 milionů...


Na jaře byl vybudován krátký úsek nového úseku tratě (1. července 2020, Filip Vlček)

Tramvajová trať Barrandov - Holyně naváže na současnou smyčku Sídliště Barrandov, kterou Dopravní podnik hlavního města Prahy letos na jaře v rámci 0. etapy stavby upravil tak, aby mohla být na ni nová trať připojena bez přerušení provozu. Trať bude v první etapě dále pokračovat Werichovou ulicí ve stejném provedení, tedy 
s antivibrační rohoží a konstrukcí tratě na pražcích s kolejnicemi 49E1 se svařovanými styky. Tuto konstrukci dopravní podnik zvolil pro maximální ochranu místních obyvatel před hlukem a vibracemi. V úseku poblíž současné zástavby ve Werichově ulici dopravní podnik pro zlepšení místních klimatických podmínek a zvýšení estetické hodnoty tramvajovou trať zatravní.

První zastávka na trati, v projektové dokumentaci zatím nazývaná Kaskády, bude umístěna na plánovaném náměstí Olgy Scheinpflugové. Trať se zde stáčí z Werichovy ulice jihozápadním směrem do plánované ulice Nataši Gollové podél v současnosti budované zástavby. Umístění budov i konstrukce tratě byly od počátku důsledně koordinovány a všechny případné negativní vlivy z tramvajové dopravy byly podchyceny již v projektu. Prozatímní konečná zastávka Holyně bude provedena formou úvratě pro ukončení obousměrných tramvají. Trať by měla být v budoucnu v rámci 2. etapy prodloužena o jednu zastávku do budoucí smyčky Slivenec. Délka tratě Barrandov - Holyně je 1,0 kilometru. Záměrem je do Holyně prodloužit tramvajovou linku číslo 5.


Zákres nové tramvajové tratě z Barrandova do Holyně a Slivence (vizualizace, DPP)

"Mám velkou radost, že stavební povolení pro první úsek nové tramvajové tratě Barrandov - Holyně nabylo právní moci a nám nic nebrání v realizaci této stavby, která původně měla vzniknout společně s tratí Hlubočepy - Barrandov. Po téměř 13 letech přípravy tak konečně naplníme tento dlouho připravovaný projekt a o kilometr rozšíříme pražskou tramvajovou síť. Považuji to za žádoucí a užitečný počin, protože nová trať bude vznikat současně s výstavbou nové městské čtvrti a její budoucí obyvatelé či návštěvníci dostanou rychlou, kapacitní a ekologickou dopravu k metru na Smíchovské nádraží nebo k Andělu," řekl Jan Šurovský, technický ředitel dopravního podniku.

Obyvatelé Holyně se po letech slibů konečně dočkají komfortního a spolehlivého spojení s centrem města. Příští rok v únoru by měl být znám vítěz výběrového řízení, tramvaje by na nový úsek mohly vyjet koncem příštího roku. "Je skvělé, že výstavbu nové tratě významně finančně podpoří také evropské strukturální a investiční fondy, a že se nám tyto prostředky daří získávat. Pražskou tramvajovou síť nerozvíjíme jen na papíře. Jsou za námi vidět konkrétní výsledky. Po zahájení stavby tratě z Pražského povstání k Pankráci brzy postavíme další důležitý úsek do Holyně," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro oblast dopravy.


Vpravo původní tramvajová smyčka, vlevo budoucí napojení (1. července 2020, Filip Vlček)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!