Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Další vyhrazený pruh zrychlí spoje o 10 minut

PRAHA - Nový vyhrazený pruh pro autobusy funguje v Braníku a Hodkovičkách v Modřanské ulici, díky němu se urychlí zejména páteřní autobusová linka číslo 190 jedoucí z Modřan na Smíchovské nádraží během častých kolon.

Jde o další zlepšení pro autobusy městské dopravy v této oblasti po úpravách nájezdové rampy z Modřanské na Barrandovský most...


Pohled na volnější Modřanskou ulici s vyhrazeným buspruhem (22. října 2020, ROPID)

"Čtyřpruhových silnic, kde by se dal bez většího vlivu na ostatní účastníky silničního provozu vyhradit jeden pruh pro autobusy, už v Praze mnoho nemáme. Díky komplexní změně řešení Modřanské ulici se nám podařilo nejen zrychlit autobusy od Modřan až o 10 minut, ale vytvořili jsme také bezpečnější prostor pro cyklisty, a to bez zásadnějšího dopadu na ty, kteří jedou autem," uvedl náměstek pražského primátora a radní pro dopravu Adam Scheinherr. 

Nové preferenční opatření sestává ze dvou úseků buspruhů s délkami 460 a 250 metrů. Buspruh začíná za křižovatkou s Pikovickou ulicí a je přerušen v oblasti křižovatky s ulicemi V Hodkovičkách a V Náklích, aby nebyla dotčena kapacita určená světelnou signalizací, a končí odbočením do Pikovické ulice před Branickým mostem. "Toto opatření bylo opakovaně projekčně prověřováno na základě poznatků z provozu i stížností cestujících již v minulosti a několikrát již bylo uplatněno jako přechodné opatření při dopravních omezeních v oblasti. Nyní představujeme trvalou podobu v rámci poslední letošní části komplexních změn dopravního režimu v této ulici," doplnil specialista ROPID na preferenci Tomáš Prousek.


Nový buspruh má linku číslo 190 zrychlit až o 10 minut (22. října 2020, ROPID)

Řešeným úsekem Modřanské ulice od jihu projíždějí autobusové linky 190 od ulice Československého exilu a linek 106 a 121 od ulice V Hodkovičkách, celkem se ve špičkové hodině jedná o 25 spojů. Zpoždění jsou obvyklá v ranní špičce, ale objevují se i odpoledne, a to nejčastěji v pátek. Díky novému vyhrazenému pruhu pro autobusy lze očekávat zrychlení autobusů v případě kolon zhruba o 5 minut, v případě linky 190 až o 10 minut.

Ke zpožděním zde dochází v situacích, kdy do oblasti dosáhnu kolony vozidel vzniklé vyššími intenzitami provozu, než jsou schopny odbavit tři pro oblast klíčové křižovatky, případně návazné komunikace na Městském okruhu u průpletu na Barrandovském mostě či odjezdu směrem do regulovaných tunelů Městského okruhu. Pro řešený úsek Modřanské je nejbližším a tradičním kapacitním hrdlem křižovatka s Údolní ulicí. Intenzity provozu na Modřanské bývají ovlivněny i posledních 10 let stále se zhoršující průjezdností Strakonické ulice, které se někteří řidiči snaží vyhnout po pravém břehu přes Modřany.


Pohled do Modřanské ulice během špičky s autobusem v koloně (31. října 2018, ROPID)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!