Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Část metra C nahradily tramvaje i autobusy

PRAHA - Zajímavá byla poslední výluka metra. Kvůli výměně zabezpečovacího zařízení byl pouze v uplynulou neděli přerušen provoz na trase C mezi Nádražím Holešovice a Letňany. Náhradní dopravu zajišťovaly tramvaje i autobusy.

Podobné jednodenní výluky připravuje dopravní podnik i do budoucna v okolí stanic Nádraží Holešovice nebo Depo Hostivař...


Náhradní autobusy XC1 mířící do Holešovic (26. července 2020, František Živnůstka).

Zatímco dosud byly výluky metra plánovány na prodloužené víkendy, tentokrát se uskutečnila pouze jednodenní výluka na části trasy metra C. V neděli 26. července tak soupravy metra nejezdily v úseku mezi stanicemi Nádraží Holešovice a Letňany. "Doposud používaná technologie elektronického stavidla pochází z roku 2004 a již neodpovídá současným požadavkům a potřebám provozu v pražském metru," uvedla před samotnou výlukou v tiskové zprávě Hana Pohanová z tiskového oddělení Dopravního podniku hlavního města Prahy. 

Nutné práce se tak podařilo dopravnímu podniku provést během jediného dne, díky čemu se podařilo eliminovat dopady na tisíce cestujících. Dopravní podnik navíc výluku naplánoval na neděli, kdy je poptávka po cestování městskou dopravou nejmenší. V podobném duchu se uskuteční další řada jednodenních výluk. "Na podzim a v příštím roce dopravní podnik zmodernizuje zabezpečovací zařízení také ve stanicích Depo Hostivař, Nádraží Holešovice a Letňany," dodala Pohanová. 


Autobus linky XC1 u konečné stanice v Letňanech (26. července 2020, František Živnůstka).

Soupravy metra na trase C tak ve směru od Hájů končily ve stanici Nádraží Holešovice, odkud byli cestující směřováni na náhradní tramvajovou a autobusovou dopravu. Pro zajištění dostatečné informovanosti cestujících byly navíc u uzavřených stanic metra a v jejich bezprostředním okolí k dispozici informátoři v reflexních vestách. Zhruba 16 informátorů bylo připraveno cestujícím radit, jak mají pokračovat v cestě, rozdávali jim také informační letáky.

Součástí dopravního opatření byla také instalace čtyř desítek informačních tabulí s informacemi o výluce. O přerušení provozu metra byli cestující informováni také v tramvajích a autobusech povrchové dopravy. Celkově tak byla informovanost cestujících zvládnuta jako při každé jiné plánované výluce metra.


Zavedena byla také tramvajová linka XC (26. července 2020, František Živnůstka).

Náhradní tramvajová doprava označená jako linky XC zajišťovala spojení Holešovic se Severním Městem a vedla z točny Výstaviště Holešovice přes Nádraží Holešovice, Trojskou, Kobylisy a Ládví na obratiště Sídliště Ďáblice. Tramvajová linka byla v provozu po celou neděli v intervalu 7 až 10 minut a nasazeny na ni byly soupravy nebo nízkopodlažní kapacitní tramvaje.

Holešovice s Letňany pak spojovala expresní náhradní autobusová linka XC1, která z obratiště Nádraží Holešovice pokračovala přímo bez zajíždění přes Kobylisy a Ládví rovnou přes Vychovatelnu na Střížkov, odkud autobusy jezdily přes Prosek na Letňany. Kloubové autobusy jezdily ve směru od Nádraží Holešovice v intervalu 7 minut až 8 minut s tím, že v období přepravní špičky vždy jely dva autobusy po sobě. V opačném směru z Letňan do Holešovice pak autobusy jezdily každé 4 minuty, ve večerních hodinách pak v intervalu 10 minut. 


Linka číslo 144 byla z Kobylis prodloužena do Letňan (26. července 2020, František Živnůstka).

Kromě zavedení zvláštních linek bylo provedeno několik dalších opatření. Tramvajová linka číslo 17 byla všemi spoji vedena z Holešovic přes Nádraží Holešovice a Kobylisy k Vozovně Kobylisy. V prokladu s náhradní tramvajovou linkou XC tak byl zajištěn průměrný interval 2 až 3 minuty. Současně s tím byla po celou neděli prodloužena autobusová linka 144, která byla ve směru z Polikliniky Mazurské v celodenním intervalu 20 minut prodloužena a z Kobylis pokračovala přes Ládví, Střízkov a Prosek na konečnou Letňany. 

Čtěte také...
- Mezi Holešovicemi a Letňany nepojede metro (vydáno 24. července 2020).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


U stanice metra Střížkov byl zachycen vůz linky XC1 (26. července 2020, František Živnůstka).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!