Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ze Starostrašnické zmizely velkoplošné panely

PRAHA - Starostrašnická ulice a část ulice V Olšinách se do konce srpna musí obejít bez tramvají. Dopravní podnik hlavního města Prahy tady mění koleje, současně s tím probíhá také rekonstrukce vjezdu do vozovny Strašnice.

Právě kvůli rekonstrukci kolejové konstrukce je tramvajová vozovna Strašnice zcela uzavřena a mimo provoz, poprvé po 48 letech...


Pohled na zastávce Strašnická začátkem července (1. července 2020, Filip Vlček).

Dopravní podnik výluku ve Strašnicích rozdělil do dvou etap, ta druhá probíhá v současné době. Práce zahrnují výměnu dožitých velkoplošných panelů ve Starostrašnické ulici za novou konstrukci na betonové desce s protihlukovými a antivibračními prvky, v ulici V Olšinách pak na betonových pražcích s travnatým kobercem. V oblouku u Mrštíkovy ulice přibude stacionární mazací zařízení, které bude sloužit pro snížení opotřebení a hlučnosti provozu tramvají.

Kromě toho dopravní podnik společně s rekonstrukcí vjezdu do vozovny vymění kolejové konstrukce i na dvoře samotné vozovny Strašnice. Ta je jediná v Praze, do níž lze vjet dvojím nezávislým způsobem. Proto při první etapě bylo možno do vozovny jezdit tzv. dolními vraty (od Strašnické), ve druhé etapě lze do ní vjíždět naopak zrekonstruovaným vjezdem v horních vratech. "Teprve o letních prázdninách, kdy je sníženo vypravení tramvají, bude vozovna po 48 letech na dva měsíce úplně uzavřena," podotkla tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková.


Také před vozovnou Strašnice se pilně pracovalo (1. července 2020, Filip Vlček).

Během výluky ovšem musely tramvajové linky ustoupit do jiných tras. Tramvajová linka číslo 7 a 95 je ve směru z Průběžné odkloněna na obratiště Nádraží Strašnice. Tramvajová linka číslo 22 je všemi spoji vedena až na Nádraží Hostivař, protože linka číslo 26 ve směru z centra je od Vozovny Strašnice odkloněna přes Nové Strašnice na točnu Černokostelecká. Noční linka číslo 91 je ve směru z centra vedena přes Nové Strašnice a Černokosteleckou až k Ústřední dílnám DP. Zrušena je pak tramvajová linka číslo 13. 

Během výluky, která potrvá až do konce srpna, je zajištěna v trase Strašnická - Vozovna Strašnice - Vinice. Ve směru ze Strašnické zastavuje v zastávkách Strašnická, Průběžná, Krematorium Strašnice, Vozovna Strašnice a Vinice, v opačném směru pak linka začíná až v zastávce Vozovna Strašnice. Ve špičkách pracovních dnů je provoz linky zajištěn v intervalu 10 minut, io špičky pak v rozsahu od 12 do 20 minut.


Náhradní dopravu zajišťuje linka X7 (1. července 2020, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!