Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Výluka finišuje, vyměněny jsou další pražce

PRAHA - Do finále se blíží výluka na trase metra C. Tu vyvolala plánovaná výměna starých dřevěných pražců, kvůli které soupravy metra nejezdí mezi stanicemi Hlavní nádraží a Pražského povstání. Náhradní dopravu zajišťují autobusy.

Během letošních prázdnin na cestující čeká ještě jedna jednodenní výluka v metru, a to v závěru července, a opět na trase metra C...


Pracovní soupravy v uzavřené stanici Muzeum (6. července 2020, Antonín Jelínek).

Začátek letních prázdnin a prodloužený víkend díky dvěma státním svátkům Dopravní podnik hlavního města Prahy obvykle každý rok využívá k výměně dřevěných pražců za betonové na nejstarším úseku pražského metra na lince C. Letos výměna probíhá opět v samotném centru Prahy mezi stanicemi I.P.Pavlova a Muzeum, což je zatím nejdelší úsek opravy zahrnující výměnu celkem 588 pražců. Dřevěné pražce se nacházejí pouze na nejstarším úseku linky C mezi Florencí a Kačerovem, který byl zprovozněn v roce 1974.

Třetina starých pražců je vyměněna

Na první koleji jich původně bylo 9724, na druhé koleji 9673, celkem tedy 19397. "Dopravní podnik je postupně vyměňuje v taktu zhruba 1500 pražců ročně ve třech výlukách, a to o Velikonocích, na začátku letních a během podzimních prázdnin. Po dokončení letošní prázdninové výměny bude na lince C osazeno celkem 6140 betonových pražců, zhruba třetina z celkového počtu," poznamenala tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková. Dopravce musí v následujících letech vyměnit ještě více než třináct tisíc pražců.


Náhradní autobusová doprava XC u zastávky Vyšehrad (6. července 2020, Antonín Jelínek).

Dopravní podnik hlavního města Prahy během výluky, která potrvá do ukončení denního provozu v neděli 12. července, musel zastavit provoz metra mezi stanicemi Hlavní nádraží a Pražského povstání. Soupravy na trase C tak jezdí z Letňan pouze na Hlavní nádraží, od Hájů pak končí ve stanici Pražského povstání. "V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání - Hlavní nádraží v intervalu 1 až 2 minuty," řekla tisková mluvčí Aneta Řehková s tím, že minutový interval platí v pracovních dnech od 7.00 do 9.00 hodin.

Stáhněte si...
- Kompletní jízdní řád náhradní autobusové dopravy XC si stáhněte zde.
- Zastávkový jízdní řád náhradní autobusové dopravy XC ze zastávky Hlavní nádraží si stáhněte zde.
- Zastávkový jízdní řád náhradní autobusové dopravy XC ze zastávky Pražského povstání si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpp.cz).


O výluce informují i informační tabule (6. července 2020, Antonín Jelínek).

Z důvodu uzavření stanice metra Muzeum na trase C nelze přímo ve stanici přestupovat mezi trasami A a C. DPP doporučuje využívat náhradní autobusovou dopravu XC, případně lze cestovat i s využitím trasy B s přestupy ve stanicích Florenc a Můstek. Dopravní podnik o výluce informuje prostřednictvím hlášení ve stanicích, nechybí ani informace ve stanicích metra a na zastávkách povrchové dopravy, samozřejmostí jsou také informační letáky a informátoři u uzavřených stanic.

V červenci metro nepojede do Letňan

Ještě v červenci musí cestující počítat s jednou výlukou. Dopravní podnik bude v neděli 26. července ve stanici Ládví vyměňovat technologii zabezpečovacího zařízení. Původní technologie elektronického stavidla pochází z roku 2004 a neodpovídá současným požadavkům a potřebám provozu v pražském metru, během jednodenní výluky bude metro od Hájů končit ve stanici Nádraží Holešovice, zavedena bude náhradní autobusová i tramvajová doprava XC. Další výluka se pak uskuteční od 26. do 28. září v úseku Pražského povstání a Kačerov. 


Od Hájů soupravy metra končí na Pražského povstání (6. července 2020, Antonín Jelínek).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!