Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Flotila historických vozidel rozrostla o dvě T2

PRAHA - Flotilu historických tramvají od minulého týdne doplnily další dvě tramvaje T2. Na jejich zprovoznění uplynulé dva měsíce pracovali technici dopravního podniku, historický vzhled jim vrátili pracovníci ostravské Ekovy.

Tento typ tramvaje se díky tomu po téměř 56 letech opět vrací do pravidelného provozu v pražské městské hromadné dopravy...


Dvojice tramvají při prezentační jízdě (21. února 2020, DPP/Hana Pohanová).

Veřejnost se tramvajemi T2 bude moci poprvé svézt o letošním prvním březnovém víkendu, kdy budou v sobotu 7. a v neděli 8. března nasazeny speciálně na lince číslo 2. Následující dva týdny, než obě tramvaje T2 vyjedou s cestujícími na pravidelné lince do ulic Prahy, budou tramvaje jezdit v rámci zácviku řidičů na tento typ vozu a jejich přípravu na provoz s cestujícími. Obě opravené tramvaje T2 bude pražský dopravní podnik provozovat především na nostalgické lince číslo 23, která vede z Královky přes historické centrum na Zvonařku. Vypravovat je bude výlučně z vozovny Střešovice. 

"Nápad vrátit tramvaje T2 zpět do pražské městské dopravy přišel ještě předtím, něž poslední vůz Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou v listopadu roku 2018 definitivně vyřadil z provozu. Realizace tohoto projektu se tak povedla v poměrně krátkém čase zhruba 15 měsíců. Tímto bych chtěl poděkovat všem subjektům i jednotlivcům, kteří se na jeho zdárné realizaci podíleli, především zástupcům vedení libereckého dopravního podniku, společnosti Ekova Electric, jíž se povedl oběma vozům vrátit velmi zdařilý historický vzhled a v neposlední řadě mým kolegům, kteří uplynulé dva měsíce intenzivně pracovali na oživení obou vozů," uvedl technický ředitel dopravního podniku Jan Šurovský.


Slavnostní křest dvou nových tramvají T2 (21. února 2020, DPP/Hana Pohanová).

Oba vozy jsou vybaveny i bezkontaktními terminály na nákup jízdenek. "Zájemci o první jízdu na lince číslo 2 o víkendu 7. a 8. března si tak jízdenku mohou zakoupit přímo ve voze," upozornila tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková. Dopravní podnik také připravuje sérii reklamních předmětů s motivem tramvají T2, které budou v prodeji jak v Muzeu MHD, tak i prostřednictvím e-shopu dopravního podniku od prvního březnového víkendu.

Tramvaje T2, které obdržely evidenční čísla 6003 a 6004, byly vyrobeny ve vagónce Tatra Smíchov pro město Ostrava, po jejich vyřazení z tamního vozového parku je v roce 1996 odkoupil dopravní podnik v Liberci, kde byly v provozu dalších 22 let. Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou byl až do roku 2018 úplně posledním provozovatelem těchto tramvají. Liberecký vůz číslo 18 byl v provozu s cestujícími od ledna 1959 do listopadu 2018, tedy téměř 60 let, což je zatím nepřekonaný rekord v celé historii tramvají Tatra. Novým majitelem vozových skříní obou tramvají se na sklonku roku 2018 stal pražský dopravní podnik.

Čtěte také...
- Ekova zrenovovala dvě tramvaje T2 pro Prahu (vydáno 18. prosince 2019).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Tramvaje dostaly evidenční čísla 6003 a 6004 (21. února 2020, DPP/Hana Pohanová).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!