Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Cestující v Praze už zjistí zpoždění autobusu

PRAHA - Informace o skutečném čase odjezdu všech autobusů Dopravního podniku hlavního města Prahy z jednotlivých zastávek jsou již přes týden k dispozici veřejnosti. Postupně se objeví ve vyhledávačích a mapách.

Dopravní podnik nyní pracuje na zpřístupnění stejných informací i u tramvají, které by cestující mohli začít využívat ještě letos...


Dopravní podnik zpřístupnil data o poloze autobusů (12. července 2019, Filip Vlček).

Pražský dopravní podnik prostřednictvím aplikace na webu kdymitojede.cz zpřístupnil data o aktuální poloze svých autobusových spojů. Cestujícím nově stačí zadat jméno zastávky, případně si vybrat také číslo linky a požadovaný směr. Údaje jsou zatím zobrazovány v pilotním provozu, během kterého budou dopravní podnik a ROPID dolaďovat kvalitu zveřejňovaných dat. Postupně, v průběhu následujících týdnů se tyto údaje dostanou do mapových podkladů na webových stránkách obou společnosti, kde budou cestujícím k dispozici také informace o online poloze všech autobusů dopravního podniku. 

"Podařilo se udělat významný krok k vyřešení problému, kdy Praha na rozdíl od mnoha jiných měst nedokázala poskytovat data o poloze svých vozů městské hromadné dopravy. Po dlouhých vyjednáváních teď máme náhradní řešení, díky kterému máme k dispozici veřejná data o času odjezdu autobusů ze zastávek. Do konce roku pak chceme zpřístupnit i další data včetně těch o aktuální poloze tramvají," řekl Zdeněk Hřib, primátor hlavního města Prahy.


Díky tomu cestující zjistí, zda jejich spoj má zpoždění (12. července 2019, Filip Vlček).

"Je to další z příspěvků dopravního podniku k projektu smart city a naplňování jednoho z našich cílů, a to poskytovat zákazníkům maximum užitečných dopravních informací, které zjednodušují cestování po Praze a zatraktivňují městskou dopravu," doplnil Petr Witowski, generální ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy. "Data, která o odjezdech našich spojů poskytujeme společnosti ROPID, jsou otevřená a přístupná, mohou je pro další dopravní aplikace nekomerčně využívat i jiné subjekty. Stejným směrem chceme jít i u tramvajových linek, na tomto projektu intenzivně pracujeme," uzavřel Witowski.

Ředitel ROPIDu Petr Tomčík ocenil fakt, že se pražský dopravní podnik přidal k ostatním dopravcům, kteří polohy svých vozidel již zveřejňují. "Cestující tak konečně dostanou informace o odjezdech všech autobusů Pražské integrované dopravy, a to bez ohledu na dopravce. S touto datovou základnou pak můžeme výrazně lépe informovat cestující o aktuální dopravní situaci, a to jak ve svých telefonech, tak i přímo na zastávkách," uvedl Tomčík. Aktuální poloha spojů se dostane také do aplikace Lítačka. "Informace o reálném čase odjezdů autobusů je jednou z plánovaných novinek, další budou v blízké době následovat," řekl Michal Fišer, generální ředitel společnosti Operátor ICT.


Nyní probíhá testovací provoz (12. července 2019, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!