Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Černém Mostě otevřeli nové infocentrum

PRAHA - V autobusovém terminálu Černý Most otevřel ROPID dopravní infocentrum. Cestujícím poskytne aktuální informace o dopravní situaci a je zde možné koupit jízdenku na vnitrostátní i mezinárodní autobusové spoje.

Jde o první terminál, který ROPID modernizuje. Právě na ROPID totiž přešlo pět terminálu, mimo jiné i Na Knížecí nebo Roztyly...


Nové informační centrum na Černé Mostě (8. ledna 2020, ROPID/Sandra Sedlecká)

"V rámci Černého Mostu by se měli cestující ještě v rámci letošního roku setkat s kvalitnější navigací na jednotlivá odjezdová stanoviště a instalovány by měly být také elektronické informační panely zobrazující aktuální odjezdy z celého terminálu," řekl ředitel ROPIDu Petr Tomčík. Nově zřízená dispečerská služba ROPID zajistí lepší kontrolu nad dodržováním pravidel v rámci autobusových terminálů a také aktuální informace o dopravní situaci. "Stejného zlepšení informačního komfortu by se měli ještě v letošním roce dočkat cestující na autobusovém terminálu Zličín," dodal Petr Tomčík. 

Z nového řešení dlouhodobě neřešené záležitosti kolem stavu terminálu Černý Most á radost také úřad městské části Praha 14. "Tuto první vlaštovku v podobě kvalitnějších informací jistě ocení i místní obyvatelé, kteří přes Černý Most denně cestují. Společně s hlavním městem Prahou ale řešíme celkovou revitalizaci tohoto terminálu, aby se stal důstojným dopravním uzlem hodným 21. století," uvedl starosta městské části Praha 14 Radek Vondra.


Infocentrum je otevřeno v pracovních dnech (8. ledna 2020, ROPID/Sandra Sedlecká)

Nové dopravní infocentrum je umístěno v prostorách odbavovací haly autobusového nádraží hned u výstupu z metra na místě původní prodejny jízdenek. Otevřeno je v pracovní dny od 8.00 do 18.00 hodin s polední přestávkou od 12.00 do 12.30 hodin. Nabízí informace o aktuálních jízdních řádech a spojeních v rámci celé České republiky, informace o aktuální provozní situaci a případných mimořádnostech hlášených jednotlivými dopravci, zdarma informační materiály Pražské integrované dopravy včetně jízdních řádů z celostátního informačního systému a prodej vnitrostátních i mezinárodních jízdenek a místenek ze systému AMSBUS.

Organizace ROPID přebírá od ledna 2020 po Technické správě komunikací hlavního města Prahy správu vybraných autobusových terminálů v Praze, a to Černý Most, Zličín, Na Knížecí, Roztyly a Želivského. "Praha aktivně řeší neutěšený stav některých autobusových terminálů, prioritou jsou v tomto případě Černý Most a Zličín. Nová informační služba pro cestující na Černém Mostě je prvním krokem pro celkové zlepšení informačního servisu na autobusových terminálech v Praze," uvedl náměstek pražského primátora a radní pro dopravu Adam Scheinherr.


Hned v první den o nej projevily zájem desítky lidí (8. ledna 2020, ROPID/Sandra Sedlecká)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!