Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Výměna pražců letos naposledy zastaví metro

PRAHA - Cestující se budou muset o prodlouženém víkendu obejít bez části trasy metra C. Pražský dopravní podnik bude vyměňovat další staré dřevěné pražce mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání na červené trase.

Náhradní dopravu zajistí kloubové autobusy na lince XC. Letos jde o poslední výluku, která provoz pražského metra omezí...


Vyměněno bude přes pět set pražců (3. července 2017, Jakub Lachout).

Výluka se uskuteční od zahájení denního provozu v sobotu 26. října do ukončení denního provozu v pondělí 28. října. Důvodem výluky je výměna 556 starých dřevěných pražců za betonové mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum. V tomto úseku bude také přerušen provoz metra. Během výluky Dopravní podnik hlavního města Prahy zajistí v úseku náhradní autobusovou dopravu a cestujícím poskytne plnohodnotný informační servis," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Opravy bude dopravní podnik provádět na více místech zároveň. Mezi stanicemi Vyšehrad a Pražského povstání vymění na druhé koleji 300 pražců, souběžně s tím vymění 256 pražců i mezi stanicemi I.P.Pavlova a Vyšehrad, ale na první koleji. Během výluky zaměstnanci Staveb tratí dopravního podniku ošetří ochranným nátěrem i roznášecí ocelový rošt v Nuselském mostě a zaměří se zejména na místa styků příčných a podélných nosníků.


Dopravní podnik vymění koleje hned na dvou místech (3. července 2017, Jakub Lachout).

"Vzhledem k náročnosti prací se bude na výměně pražců podílet více než sto zaměstnanců. Informační servis bude zajištěn letáky a hlášením v dopravních prostředcích. Cestujícím budou k dispozici informátoři v reflexních vestách," řekl dopravní ředitel Ladislav Urbánek. Informace cestující naleznou mimo jiné na velkoformátových tabulích na vybraných místech dotčených výlukou či na sociálních sítích Dopravního podniku hlavního města Prahy.

V souvislosti s výlukou bude metro na trase C jezdit dvoukolejně v úsecích Háje - Pražského Povstání a Letňany - Florenc, z Florence pak jednokolejně do stanic Hlavní nádraží a Muzeum. Dopravní obslužnost vyloučeného úseku zajistí náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání - Vyšehrad - I.P.Pavlova - Muzeum - Hlavní nádraží. "Dopravní podnik zároveň posílí i provoz na lince číslo 196," dodala Aneta Řehková. Pro bezbariérový nástup a výstup doporučuje dopravní podnik využít při cestě do centra autobusovou linku číslo 135 do stanic Roztyly a Chodov zajištěnou nízkopodlažními vozy.


Náhradní dopravu zajistí autobusy náhradní dopravy XC (3. července 2017, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!