Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Internet se rozšiřuje do dalších stanic metra

PRAHA - Cestující v pražském metru mají k dispozici další metry tunelů, ve kterých mohou telefonovat nebo si vyřizovat maily. Ke stávajícímu úseku ze stanice Muzeum na Roztyly nově přibyl úsek mezi Muzeem a Nádražím Holešovice.

Celá síť pražského metra by měla být signálem pokrytá nejpozději v roce 2022, na nové trase D by signál měl být již samozřejmostí...


Připojení k internetu je samozřejmostí v novém úseku (8. září 2016, Filip Vlček).

Vysokorychlostní mobilní síť LTE mohou v testovacím provozu od přelomu září a října nově využívat také cestující na trase C pražského metra v úseku Muzeum - Nádraží Holešovice. V následujících týdnech budou operátoři technologii ještě odlaďovat podle aktuálního provozu. Zákazníci tak mohou využívat mobilní služby poslední generace celkem v 16 stanicích a přilehlých tunelech na trasách A a C pražského metra. Mobilní operátoři ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy, Dopravním podnikem hlavního města Prahy a společností Cetin intenzivně pracují na dalším pokrývání pražského metra vysokorychlostní sítí LTE.

Do konce března příštího roku se síť rozšíří do dalších 16 stanic a přilehlých tunelů na trasách A a B. Tímto krokem budou pokryty stanice v širším centru hlavního města, které z pohledu prací zároveň patří k těm nejobtížnějším. Všechny zainteresované subjekty dělají maximum pro to, aby se kompletní pokrytí metra sítí LTE podařilo dokončit již na konci roku 2021. Dopravní podnik současně koordinuje ve spolupráci s mobilními operátory přípravu projektu nové trasy D tak, aby pokrývání nových úseků metra signálem 4G bylo již organickou součástí výstavby.

Současnost: Internet v 16 stanicích

V současnosti mohou cestující využívat mobilní služby ve standardu 4G již v 16 stanicích a přilehlých tunelech v úsecích Bořislavka - Nemocnice Motol na trase A,a dále na trase C v úseku Nádraží Holešovice - Roztyly. Do konce března příštího roku se signálu ve standardu 4G dočkají cestující také v dalších místech. Počítá se s úseky mezi Muzeem a Dejvickou na trase A a mezi Smíchovským nádražím a Palmovkou na trase B. Do konce prvního čtvrtletí příštího roku se tak standard 4G rozšíří do celkem 20 stanic metra.


Na internet se cestující připojí na části trasy A a C (8. září 2016, Filip Vlček).

K pokrytí sítí LTE v celém rozsahu metra tak zůstane dovybavit nejmodernějšími zařízeními ještě 29 stanic a přilehlých tunelů. Původní plán počítá s pokrytím signálu ve standardu 4G ve všech úsecích nejpozději do konce roku 2022. Budou-li práce pokračovat stejným tempem jako doposud, je pravděpodobné, že cestující budou moci využívat signál 4G ve všech úsecích metra již na sklonku roku 2021. "Díky novému vedení v dopravním podniku můžeme konečně využívat vysokorychlostního pokrytí na dalším úseku pražské sítě metra. Aby MHD využívalo skutečně co nejvíce lidí, musí být rychlá, spolehlivá, cestující se v ní musí cítit dobře a je důležité, aby také měli možnost využívat vymožeností moderní doby, jakou LTE pokrytí bezesporu je," myslí si Adam Scheinherr, náměstek primátora pro oblast dopravy.

Dopravní podnik má v metru tři hlavní priority. "Novou trasu D, revitalizace a bezbariérovost stanic a v neposlední řadě pokrytí všech úseků metra vysokorychlostní mobilní sítí LTE. Zapadá to do strategie dopravního podniku i magistrátu, aby se MHD stala silným konkurentem dopravy individuální. Bez spektra základních služeb, ke kterým signál rychlé mobilní sítě jednoznačně patří, a které jsou standardem v podzemních drahách metropolí nejen na západ, ale bohužel už také na východ od našich hranic, bude významná část občanů stále preferovat automobilovou dopravu," doplnil generální ředitel dopravního podniku Petr Witowski. 

Práce zpomalil i koncert Eda Sheerana

Konsorcium operátorů a společnosti Cetin pokrývá pražské metro 4G technologií na vlastní náklady, pokrytí úseku mezi dvěma stanicemi stojí v průměru 10 milionů korun. Výstavba LTE sítě může v metru probíhat pouze v noci, v krátké době necelých tří hodin, kdy vlaky nejezdí. Výstavbu je třeba koordinovat s probíhající rekonstrukcí některých stanic a tunelů, které mají přednost, a během kterých síť LTE instalovat nelze. Do výstavby sítě LTE zasáhl i červnový extra koncert Eda Sheerana v Letňanech. Provoz metra byl prodloužen do ranních hodin, aby bylo možné po koncertě rychleji přepravit diváky zpět domů, což samozřejmě znamenalo výpadek v plánovaných instalačních pracích. 


Do tří let bude internet v celém metru (8. září 2016, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!