Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Bílou labuť se příští týden vrátí tramvaje

PRAHA - Až do noci z neděle na pondělí 23. září je obousměrně přerušen tramvajový provoz v úseku mezi zastávkami Florenc a Masarykovo nádraží. Náhradní dopravu zajišťuje metro a odkloněná autobusová linka.

Důvodem je oprava tramvajové tratě, kompletní výměna kolejnic a výhybek a následné celkové předlážení prostoru kolejiště...


Pohled na demontáž kolejí zkraje výluky (6. září 2019, Filip Vlček).

Oprava tramvajové tratě v ulici Na Poříčí je důvodem, proč Dopravní podnik hlavního města Prahy musel odklonit čtyři denní a jednu noční tramvajovou linku, odklonit nebo omezit dvě denní a dvě noční autobusové linky a zavést jednu zvláštní tramvajovou linku. "V rámci opravy tramvajové trati v ulici Na Poříčí dojde ke kompletní výměně dožilých kolejnic v úseku od křižovatky s ulicí Havlíčkovou po křižovatku s ulicí Těšnov," vysvětlila důvody výluky tisková mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Podle ní dále dochází k výměně kolejového rozvětvení v křižovatce ulic Na Poříčí a Těšnov od Bílé labutě, včetně spojovacích oblouků, se zachováním provozu od zastávky Florenc po zastávku Těšnov. "Při výměně kolejnic bude v celé délce trati položen nový asfaltový povrch a prostor vyměněné kolejové konstrukce bude předlážděn," doplnila Aneta Řehková.


Zvláštní tramvajová linka 33 na výjezdu z obratiště Těšnov (6. září 2019, Filip Vlček).

Tramvajová linka číslo 3 je ve směru z Modřan zkrácena a ukončena jednosměrným objezdem přes Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třídu na Karlovo náměstí a dále přes Moráň zpět do Modřan. V trase z Florence dále na Invalidovnu a Palmovku na obratiště Kobylisy je trojka nahrazena zvláštní tramvajovou linkou číslo 33, která ve špičce jezdí v intervalu od 4 do 6 minut.

Tramvajová linka číslo 8 je mezi Strossmayerovým náměstím a Florencí odkloněna přímo přes Vltavskou a Těšnov, linka číslo 14 jezdí mezi Vltavskou a Masarykovým náměstím naopak přes Strossmayerovo náměstí a Náměstí Republiky. Linka číslo 24 je ve směru z Kubánského náměstí odkloněna ze zastávky Masarykovo nádraží přes Náměstí Republiky, Strossmayerovo náměstí a Letenské náměstí na obratiště Špejchar. Noční tramvajová linka jezdí mezi Masarykovým nádražím a Florencí odklonem přes Náměstí Republiky, Strossmayerovo náměstí a Vltavskou.


Pohled do uzavřené ulice Na Poříčí (6. září 2019, Filip Vlček).

"Jako náhradní dopravu v úseku Florenc - Masarykovo nádraží - Náměstí Republiky lze využít linku metra B nebo autobusovou linku číslo 207," doplnila Aneta Řehková. Změněny byly také zastávky na autobusové lince číslo 194, linka číslo 207 mezi Florencí a Náměstím Republiky jezdí odklonem okolo Masarykova nádraží včetně zastavení v dočasné provizorní zastávce. 

Cestující byli na výluku upozorňováni hlášením ve stanicích metra, ale také během výluky v dotčených tramvajových linkách. V první dny výluky byly informátory na zastávkách rozdávány letáky se souhrnnou informací o výluce. Vytištěno bylo podle dopravního podniku 13,5 tisíce letáků, které byly k dispozici také v informačních centrech a ve vitrinách v blízkých stanicích metra. V době výluky je na konkrétních místech 9 velkých informačních tabulí s mapou okolí a základními textovými informacemi v češtině i angličtině.


Autobusová linka číslo 207 na objízdné trase (6. září 2019, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!