Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava kolejí zastavila tramvaje u Bertramky

PRAHA - S komplikacemi se už týden potýkají cestující tramvajemi, kteří cestují z Řep do centra města. Tramvaje končí na Bertramce, na Anděl pak cestující musí náhradní autobusovou dopravou. Ve špičce je rychlejší pěší přesun.

Pražskou městskou dopravu přes letošní letní prázdniny omezuje hned několik výluk, s dalšími budeme čtenáře seznamovat průběžně...


Autobus náhradní dopravy X9 projíždí Plzeňskou ulicí (12. července 2019, Filip Vlček).

Na vině je oprava tramvajové tratě od křižovatky s Radlickou ulicí po zastávku Bertramka. Výluka, která změnila trasy čtyř denních tramvajových linek, potrvá do noci ze středy a čtvrtek 25. července. Tramvajové linky číslo 9 ze Spojovací, 10 ze Sídliště Ďáblice a 16 z Lehovce jsou ukončeny jednosměrným objezdem v oblasti Anděla. Zmíněné linky jezdí přes zastávky Anděl v Nádražní ulici, Na Knížecí v ulici Za Ženskými domovy a Anděl v Plzeňské ulici.

Změněna je také linka číslo 15, která je ve směru z Olšanských hřbitovů odkloněna přes Laurovou na Radlickou. Společně s linkou číslo 7 pak tyto linky ve směru z centra jedou přes zastávku Anděl v Plzeňské ulici, kdežto ve směru do centra jezdí přes zastávku Anděl v Nádražní ulici. Omezení se dotýká také nočních linek, kdy linky číslo 58 a 59 jsou ve směru z centra zkráceny do zastávky Anděl s výstupní zastávkou v Plzeňské ulici a s nástupní zastávkou Na Knížecí v ulici Za Ženskými domovy, odkud pokračují zpět do centra.


Tramvaje na kolejích vystřídali dělníci (12. července 2019, Filip Vlček).

Relativně krátká, ale důležitá je náhradní autobusová doprava linkou X9. Dopravní podnik hlavního města Prahy na ni nasazuje kloubové autobusy, linka jezdí v intervalu 8 minut ve špičce, 10 minut v sedle a 15 minut v nočním provozu. Intervaly jsou ale vcelku nepravidelné. Autobusy vyjíždí z terminálu Na Knížecí a přes zastávku Anděl ve Stroupežnického ulici do zastávky Bertramka. Odtud pokračují ulicí U Trojice přes další zastávku Bertramka zpět přes Anděl na terminál Na Knížecí.

Stáhněte si...
- Zastávkový jízdní řád linky X9 ze zastávky Na Knížecí si stáhněte zde.
- Zastávkový jízdní řád linky X9 ze zastávky Bertramka si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpp.cz).


Autobus linky X9 odjíždí po přestupu cestujících z Bertramky (12. července 2019, Filip Vlček).

Ze zastávky Bertramka přes Kotlářku, Motol a Slánskou na obratiště Sídliště Řepy je v provozu zvláštní tramvajová linka číslo 39, kterou vypravuje pouze vozovna Motol. Na linku jsou nasazeny obousměrné tramvaje typu KT8D5, protože v zastávce Bertramka vozy končí na povrchovém kolejovém přejezdu. Za zmínku stojí podoba přestupního uzlu Bertramka. Autobusy náhradní dopravy zajedou na koleje, kde je umístěna zastávka Bertramka. Odtud cestující přejdou do již přistavené tramvaje linky číslo 39, která následně pokračuje do Řep.

Stáhněte si...
- Zastávkový jízdní řád linky 39 ze zastávky Bertramka si stáhněte zde.
- Zastávkový jízdní řád linky 39 ze zastávky Sídliště Řepy si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpp.cz).


Zvláštní linka 39 spojuje Sídliště Řepy s Bertramkou (12. července 2019, Filip Vlček).

Zatímco zvláštní tramvajová linka číslo 39 jezdí plynule bez komplikací, o náhradní autobusové dopravě linkou X9 se to říci rozhodně nedá. Trasa linky totiž vede exponovanou Plzeňskou ulicí, na které se prakticky od sedmé hodiny ranní po večerní hodiny tvoří několikakilometrové kolony. Autobusy tak chytají několikaminutová zpoždění, na která si cestující už natolik zvykli, že raději mezi Bertramkou a Andělem chodí pěšky.

Kromě náhradní autobusové dopravy je operativně změněna také trasa pravidelných linek číslo 123, 167 a 191, na kterých se zřizuje zastávka U Zvonu. V obou dvou případech autobusy zastavují v zastávkách určených přednostně pro náhradní dopravu v případě mimořádného přerušení. Pro směr Klamovka je tak zastávka umístěna v Plzeňské ulici a pro směr Anděl v ulici Vrchlického přibližně 55 metrů před křižovatkou s ulicí Donátovou.


KT8D5 přejíždí přes povrchovou výhybku na Bertramce (12. července 2019, Filip Vlček).

Bohatá výluková činnost v hlavním městě během letních prázdnin bude jedním z hlavních témat Informačního portálu Vlčoun.cz. K jednotlivým výlukám bude proto vydávat samostatné články s fotografiemi z průběhu prací, díky kterým bude možné zmapovat průběh a čtenářům tak nabídnout komplexní informace o probíhajících výlukách. V následujícím díle se redaktoři Informačního portálu Vlčoun.cz zaměří na výluku mezi Smíchovským nádražím a Hlubočepy.

Stáhněte si...
- Schema tramvajové dopravy s výlukami od 8. července 2019 si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpp.cz).


Autobus náhradní dopravy X9 v zastávce Bertramka (12. července 2019, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!