Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

O víkendech jezdí na lince 119 zdvojené spoje

PRAHA - Až do 15. září je výrazně posílen provoz autobusové linky číslo 119 z Nádraží Veleslavín k Letišti Praha. Dopravní podnik hlavního města Prahy o víkendech nasazuje na spoje ve směru od metra hned dva autobusy najednou.

V době mezi 9.00 a 20.00 je tak stoprocentně navýšena přepravní kapacita, ve směru z letiště je pak zkrácen interval na 3 až 4 minuty...


Na víkendovou novinku cestující upozorňují i tabule (19. června 2019, Filip Vlček).

"Počet leteckých cestujících včetně těch, kteří se pro cestu z letiště do centra Prahy rozhodnou využít veřejnou dopravu stále stoupá a již nyní navazujeme po celý týden na každé metro jeden kloubový autobus. Při delších intervalech metra o víkendech však i toto přestává stačit, proto zde v hlavní sezóně nasadíme autobusy dva, jejichž celková kapacita je zhruba 200 lidí," řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr. Linkou číslo 119 jezdí každý den na letiště i z letiště zhruba dvacet tisíc cestujících. "Velká část z nich má objemná zavazadla a proto je potřeba počítat i s určitou kapacitní rezervou pro pohodlné a důstojné cestování do doby, než bude vybudováno plnohodnotné kolejové spojení," doplnil ředitel ROPIDu Petr Tomčík.

Letiště Václava Havla Praha je obsluhováno 4 autobusovými linkami. "Nejvytíženější z nich je číslo 119, proto pro cestující na ní chystáme nákup dvaceti nových moderních velkokapacitních autobusů. V těchto dnech připravujeme podklady pro jeho vypsání, chceme oslovit co nejširší spektrum výrobců velkokapacitních autobusů v Evropě i mimo ni, abychom dostali nejlepší produkt za nejvýhodnější cenu. Budeme poptávat nejenom autobusy na tradiční dieselový pohon, ale i vozy na pohon hybridní. Našim záměrem je na podzim vybrat vítěze do konce letošního roku," potvrdil generální ředitel pražského dopravního podniku Petr Witowski.


Dva autobusy najednou jezdí na lince 119 o víkendech (19. června 2019, Filip Vlček).

"Počty odbavených cestujících na Letišti Václava Havla Praha již několikátým rokem po sobě rekordně rostou. Vítáme proto jakékoliv nové opatření v rámci stávajícího autobusového spojení s centrem města, které povede k navýšení kapacity a alespoň dílčímu zvýšení komfortu cestujících. Definitivním řešením kapacitních problémů dopravy z letiště do centra Prahy se však stane až kolejové napojení, jehož neexistence tak stále zůstává překážkou dalšího možného růstu a rozvoje letiště," doplnil Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Letiště Václava Havla odbavilo za rok 2018 přibližně 16,8 milionů cestujících. Autobusové linky přepraví denně na letiště nebo z něj zhruba třicet tisíc cestujících. Kromě páteřní linky 119 k metru Nádraží Veleslavín je k dispozici také autobusová linka 100 k metru Zličín s provozem kloubových autobusů a doplňková linka 191 ve směru Petřiny a Anděl. Rychlé spojení s Hlavním nádražím zajišťuje také speciální linka AE Airport Express, která jezdí v hlavní sezóně v intervalu 10 minut. V noci zajišťuje dopravu do centra autobusová linka 910 v intervalu 20 až 30 minut. Přímé spojení s letištěm má také největší středočeské město Kladno linkou 322.


Páteřní linka spojuje letiště se stanicí metra na trase A (19. června 2019, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!